last ned

Don Rosa-poster 2 - Den første tiøringen

Etter Skrue selv, hva er da mer naturlig å ta for seg enn hans Nr. En, den første pengen han noen gang tjente?

Publisert Oppdatert
Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre. Klikk for å se større bilde. Høyreklikk på bildet eller ta print screen for å lagre.

Vi starter øverst til venstre og går med klokken:
Ikke en situasjon som Barks noen gang direkte viste, men et sted på denne plakaten må vi se den unge skopusseren når han tjener sin eller første slant, der han pusser støvlene til en grøftegraver på en gate i Glasgow.

Magica fra Tryll samlet på diverse mynter fra verdens rikeste menn. Disse skulle brukes som ingredienser i en magisk formell som skulle gjøre henne rik. Her innser hun at den første tiøringen verdens rikeste mann noensinne tjente, og som han har hatt med seg gjennom hele livet, må være den sterkeste talisman i verden ? og her begynner dermed hennes lange søken etter å stjele den! (Gode, gamle tiøringen ? Norge: DD 45-47/76)

Rett over denne situasjonen er et nærbilde av den lille mynten. Denne er helt og holdent basert på min egen spekulasjon, nemlig at det dreier seg om den vanligste mynten som sirkulerte i Skrues barndom, en såkalt ?seated Liberty?-variant av en amerikansk dime.

Etter å ha blitt forminsket av en merkelig oppfinnelse, prøver Skrue å redde sin tapte tiøring fra under en maurtue. Her treffer han på en innbygger som er fysen på finansfyrste. (Billiarder i hullet ? Norge: DD 1-2/63)

Lykketiøringen gjør sin første, korte opptreden når den redder Duck-ene fra B-gjengens fangenskap. Den er såpass tynnslitt fra uavbrutt håndtering at den er skarp nok til å skjære gjennom tau! (Pengetanken ? Norge: Walt Disneys Serier 3/55)

En annen situasjon fra den første Magica-historien. Det er verdt å merke seg at dette kanskje er det nærmeste hun noen gang har kommet å smelte om tiøringen i Vesuvs ildfulle indre. (Gode, gamle tiøringen ? Norge: DD 45-47/76)

Første gang Gulbrand Gråstein dukket opp, brukte Skrue en hyssing knyttet rundt tiøringen for å vinne en konkurranse der han ble utropt til verdens rikeste mann. (Onkel Skrue får en konkurrent ? Norge: DD 10-12/61)

I en annen Magica-historie, ble Skrue og tiøringen truet av noen rare vesener uten ansikt. (Magica fra Trylls mange ansikter ? Norge: DD 29-31/76)

Nok en trussel fra nok et rart vesen, denne gangen intet mindre enn en marsboer, når Skrue redder tiøringen fra purserens pengeskap på et sunket skip. (Å, du gamle tiøringen min! ? Norge: DD 10-12/65)

D.U.C.K.-jakten: Se på tegningen av maurtuen. Tilegnelsen er gjemt blant småsteinen under tiøringen.

Se den første plakaten her!

Gå ikke glipp av historien om Skrues liv, århundrets største og beste Donaldblad! 152 sider! I salg på fredag!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning