don rosa

Don Rosa om Arild Midthun

Don er full av beundring for Arild. Her får du vite hvorfor.

Publisert Oppdatert

I anledning Don Rosas 60-årsdag var han gjesteredaktør for et Donaldblad. Det var han som plukket ut historien "Fryktelig fryktløs", skrevet at Knut Nærum og illustrert av Arild Midthun, til dette bladet. Don er nemlig full av beundring for Arild.

Tegneferdighet
Jeg har beundret Arild siden jeg første gang møtte ham for ikke så mange år siden. For det første er han en mye bedre serietegner enn meg! Ja, jeg vet at mange av dere liker fortellingene mine – jeg innrømmer at det virker som om jeg klarer å underholde Duck-fans. Men denne uforklarlige evnen skyldes overhodet ikke den “utsøkte tegnestilen” min, slik enhver art director eller ekte kunstner vet. Jeg skjuler ganske enkelt det manglende tegnetalentet mitt ved å drukne samtlige ruter i en overdådig detaljrikdom! Hvis jeg kunne tegne like godt som Artild, ville jeg ha vært i stand til å få jobben unna med mye mindre tusj!

Jobben med Mad Magazine
For det andre pleide han å jobbe for den norske utgaven av Mad Magazine. De bladene jeg som gutt likte best i samlingen til søsteren min, var Barks-serien og Mad Magazine. Jeg tipper dette er et aspekt ved tegningene mine som en art director kanskje misliker, men som morer leserne – tegningene mine og humoren har mer til felles med den sære og alt annet enn søte humoren i Mad enn med Disney-seriene. Hadde jeg ikke snublet inn i drømmejobben min med å lage onkel Skrue-fortellinger, ville jeg hatt lyst til å arbeide for Mad, slik Arild en gang gjorde.

Flink med barn
Dessuten har jeg sett Arild på tegneseriefestivaler og vet hvordan han kan kommunisere med barn! For meg er barn et mysterium … det eneste barnet jeg noensinne har kjent, er det jeg har inni meg. Jeg skulle ønske jeg hadde Arilds evne til å holde på oppmerksomheten i et rom fullt av unge seriefans, slik jeg har sett ham gjøre, mens han begeistrer dem med vitser og tegninger.


Hårfin
I tillegg er jo fyren så pen. Med det frodige håret. Nå ja, æsj, en gang hadde jeg mer hår enn det. Og mitt var skinnende rødt! Hah! (Jeg kan bevise det – jeg har fortsatt litt av det i en skuff et eller annet sted. Vent, ikke gå, jeg skal hente det …)

Til slutt: På sekstiårsdagen min kan jeg ikke annet enn å beundre Arild fordi han er tretten år yngre enn meg! Min største ambisjon er en dag, slik som Arild, å bli tretten år yngre enn jeg er. Kanskje til og med femten.

Don Rosa

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning