Slik skifter du på sengen

Vrenge-grepet gir kjappest sengeskift

Hotellansatte gjør dette råkjapt. Her er trikset.

GJØR DET ENKELT: Å bruke unødvendig lang tid på å skifte på sengen er det nok ingen som ønsker. Her får du smarte tips som gjør jobben lettere.
GJØR DET ENKELT: Å bruke unødvendig lang tid på å skifte på sengen er det nok ingen som ønsker. Her får du smarte tips som gjør jobben lettere. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

De fleste av oss synes å skifte på sengen er en strevsom jobb. Her får du enkle tips som forenkler oppgaven.

En god natts søvn er viktig for både humør, helse og velvære. Og selv om de fleste sover best i en nyoppredd seng, er det likevel mange som utsetter å ta på nytt sengetøy, rett og slett fordi det oppleves tidkrevende og slitsomt.

Kvaliteten på sengetøyet teller

Renata Papcunova hos Happyhomestaff i London, forklarer til Klikk.no at basert på hennes egne erfaringer har også kvaliteten på de ulike produktene mye å si.

- Gode puter, dyner, dynetrekk og putevar spiller en stor rolle når du skal skifte på sengen på en så effektiv måte som mulig.

Og når det kommer til det som kanskje er det kjedeligste av alt, nemlig å få på nytt dynetrekke, har Papcunova følgende råd:

- Vreng dynetrekket til du har det med vrangen ut. Trekk så hjørnene over hendene, hold hendene dine inni dynetrekket, og få et godt grep.

- Mens du fortsatt holder i hjørnene rister du dynetrekket over dynen slik at det faller tilbake. Til slutt fester du dynen i de to siste hjørnene.

Gjør det enkelt å skifte dynetrekk

I videoen nedenfor får du illustrert hvordan du raskt og effektivt får på dynetrekket.

</p> </div>

Ikke dytt dynen inn i trekket

Husøkonom ved Thon Hotel Opera, Marianne Hoff-Nilsen, forklarer til Klikk.no at det absolutt er en fordel å komme til fra begge sider av sengen.

- Følgende rekkefølge bruker vi på Thon Hotels:

1. Ta av alt gammelt sengetøy

2. Legg på laken. Når lakenet legges på bør det låses i hjørnene slik at det ligger glatt på sengen.

3. Legg på putevar

4. Legg på dynetrekk. Hoff-Nilsen anbefaler at du velger dynetrekk med åpning nede og dynetrekket bør ha vrangen ut og vrenges på.

Husøkonomen påpeker at en vanlig feil er å dytte dynen inn i trekket uten å tenke på hjørnene.

Les også:

Derfor lukter treningstøyet ditt surt

Vasker du undertøyet på 30-40 grader?

På jakt etter gode interiørideer? Du finner dem i vår interiørguide

Så ofte bør du vaske sengetøyet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning