Test av innepensler

Vi har testet innepensler

Testens vinner er en av de billigste penslene

SJEKKER PENSLENE: Jens Petter Lunde fant bare en pensel som var god nok til en femmer på test-terningen.
SJEKKER PENSLENE: Jens Petter Lunde fant bare en pensel som var god nok til en femmer på test-terningen. Foto: FOTO: Annika Bohnenblust
Sist oppdatert

Om testen:

Vi valgte å teste åtte pensler som egner seg for maling av lister, vinduer og annet presisjonsarbeid innendørs. Alle penslene har syntet- eller blandingsbust, en dimensjon på 50mm og ligger i prissjiktet 70-150 kroner. Ettersom Jordan er et av de største merkene på markedet valgte vi å teste to Jordan-pensler; en litt rimeligere og en litt dyrere. Alle penslene ble testet med den samme vannløselige malingen.

Eksperten

Testen ble gjennomført som en blindtest, merkenavnene på skaftene var teipet over, på verkstedet til malermester Jens Petter Lunde. Lunde har 50 års erfaring innen bransjen.

Kriteriene

Kriteriene for denne testen var penselens spenst, bust, sugeevne og skaft. Alle kriteriene er viktige egenskaper som en pensel bør ha for at man skal kunne få et fint resultat.

Kriteriene for testen er utarbeidet basert på samtaler med ulike forretninger som selger maling og pensler (Maxbo, Jernia, Torshov Farge, Malia blant andre) og malermester Jens Petter Lunde.

Denne saken ble første gang publisert 20/05 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også