Husqvarna 445 e-series

Svært letthåndterlig, men en tanke slapp.

Foto: Foto:Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Suveren, verktøyløs tilgang til vedlikeholdspunkter

+ Lettstartet

+ Bra balanse

- Mangler litt på kapasiteten

Dette er hva Husqvarna kaller andre generasjons sag, og det er vi enige i. Saga lanseres med en god del nyheter og forbedringer. Selv om vi ikke er helt på linje med alt de har gjort her, har dette blitt en svært letthåndterlig sag med mange smarte detaljer.

Byggekvalitet

Gjennomført materialvalg og god byggekvalitet

Sikkerhet

Saga er utstyrt med alle de viktige sikkerhetsdetaljene. Den ga i tillegg bra utslag når vi testet den automatiske kjedebremsen.

Kapasitet

Saga skuffet noe på kapasiteten. Litt slakk respons og lavt turtall, og gjennomskjæringen er helt på snittet. Ikke dårlig, men litt for dau til at den får toppkarakter fra oss.

Brukervennlighet

Saga er meget lettstartet, og du betjener den med en hånd uten å bytte grep. Påfyllingslokkene åpnes greit med håndmakt. Enkel påfylling, men særlig oljelokket sitter utsatt til. Suverent enkel og verktøyløs tilgang til alle vedlikeholdspunkter. Saga kommer også med verktøyløs kjedestramming. Vi er ikke overbevist om det er en forenkling, dette blir etter vår mening fort tuklete. Vi savner også justering av kjedesmøringen. Saga har bra siktelinje, topp balanse og ergonomi. I tillegg er avvibreringen meget god.

Spesifikasjoner

Produsent Husquarna
Pris 4499
Slagvolum i ccm 45.7
Motorstyrke i kW 2.1
Vekt i kg. 6.4
Skjærelengde 33

Konklusjon

Vår karakter

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning