Ny design

Verdens kuleste værhane?

Dansk pilot lagde egen værhane - nå har Oprah kjøpt en.

LILLEBROR: Windliner, som den naturtro flyværhanen heter, blir knøttliten sammenlignet med et ordentlig fly under photoshoot på Københavns lufthavn.
LILLEBROR: Windliner, som den naturtro flyværhanen heter, blir knøttliten sammenlignet med et ordentlig fly under photoshoot på Københavns lufthavn. Foto: Foto: Windliner.com
Publisert Oppdatert
TAR AV: Salget av den danske værhanen har skutt i været etter at det ble kjent at Oprah Winfrey falt for det unike designet. Værhanen leveres som byggesett.
TAR AV: Salget av den danske værhanen har skutt i været etter at det ble kjent at Oprah Winfrey falt for det unike designet. Værhanen leveres som byggesett. Foto: Foto: Windliner

Det finnes ingen ende på folks kreativitet. Den norske trapperevolusjonen "Spill" har kanskje gjort for trappen det som Amy Hunter gjorde for avkapp med kolleksjonen "Patchwork", og en gang var en mann kald på ørene da han leste en bok - og vips så var ørelappstolen et faktum.

Imens har den danske piloten Petter Leisner holdt øye med fly som lander, og syntes det var på sin plass å ha et fly som værhane. Men det var det ingen som lagde.

Del saken med andre!

Utsolgt

- Jeg håper du ikke skriver så mye om den, for nå er jeg helt utsolgt, sier Petter Leisner til klikk.no.

Da Oprah Winfrey kjøpte en av flyværhanene i november under IOS-møtet i København, tok salget helt av, og nå er både lageret og forhåndsbestillingene på 3,500 fly solgt - før de i det hele tatt er kommet til Danmark.

Selve flyet er i sparymalt plast, men stangen det sitter på er i rustfritt metall.

Leisner har solgt værhaner til USA før, og noen av dem har til og med overlevd orkaner, sier han.

Bygde selv

Det er noen år siden Leisner kom på at han ville ha en værhane som så ut som et fly, men den gangen var det ikke så lett å få laget en som lyste om natten.

For det er klart at flyet måtte ha lys, og det måtte se autentisk ut. Først da solcellebatteriene kom for noen år siden, visste Leisner hvordan han skulle realisere drømmen sin.

Solcellebatteriene gir lys til røde og grønne lys på vingene og hvitt lys i cockpit og kabin. På den måten kan du enkelt se vindretningen selv om det er mørkt.

- Så når jeg kommer hjem om kvelden og kan se de grønne lysene, vet jeg at vinden er i vest, fortæller Petter Leisner til Berlingske.dk.

Flyet er bygget i skala 1:72, vingespennet er 54 cm og lengden 48 cm, og er en kopi av den såkaldt Super Constellation fra slutten av 1940-tallet. Blant annet ble denne flytypen brukt som Airforce One for daværende president Dwight D. Eisenhower.

Globetrotter-værhanens form og betydning ligger langt fra de gamle smijernshanene, og markerer på et snedig vis at vi nå virkelig lever i globaliseringens og teknologiens tidsalder.

De selges foreløpig kun via Leisener nettside , men er ventet å ta fullstendig av i popularitet etter at det ble kjent at den amerikanske talkshow-vertinnen Oprah Winfrey har kjøpt en.

Les mer:

Gyngende design

Svenskejubel for norsk design

Slik holder du vinterskoene pene

Tilbake til Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning