male vinduskarmer

Slik maler du vinduskarmene

Dette må du vite om forarbeid, grunning, påføring og værforhold.

Publisert Oppdatert

Dette trenger du når du skal male vinduer:

  • Skrape og ekstra blader
  • Sandpapir/flattinnet stålbørste
  • Ovale pensler

Har du planer om å male vinduskarmene dine? Malermester Jens Petter viser deg her hvordan du maler de utvendige vinduskarmene riktig.

Les også: Slik maler du huset utvendig

Male vinduskarmer

1. Forarbeid

Vask godt og fjern all løs maling, puss eller børst godt slik at den nye malingen sitter godt på den gamle.

2. Grunning

Dette første strøket strykes litt tørt, det vil si at du jobber malingen inn slik at du har friksjon mot underlaget. Da får du god forankring til grunningsstrøket.

3. Påføring

Gjør som proffene, dropp malerteipen. Sats heller på en god pensel og ta deg litt bedre tid. Ikke klem penselen hardt, la de ytterste hårene legge seg inntil glasset slik at du får en tynn malingstripe inn på glasset. Særlig nederst på vinduet kan det ha sprukket opp mellom kittet og glasset. Da er det viktig å fylle godt med maling slik at den renner ned i mellom den gamle kittkanten og glasset.

Les også: Slik velger du riktig farge på husmalingen

4. Værforhold

Ideelt malevær er overskyet, 16 grader og uten regn. Det går greit å male når det er sol og, så lenge du holder deg unna solveggen. Temperaturmessig går det greit helt ned til ca 8 grader, og det går fint med oppimot 22-23 grader så lenge du står i skyggen. Tåke og fuktig luft derimot er ikke gunstig når du skal gjøre malingsjobben.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning