Møbelmessen i Milano 2008

Ungt norsk i Milano

Fra sin egen stand speider tre unge, lovende designere etter produsenter under møbelmessen i Milano.

Publisert Oppdatert
Marte Frøystad, Runa Klock og Øyvind Wyller er de tre designerne som sammen utgjør Wyller, Froystad & Klock. For tiden er de i Milano og frir til produsentene.
Marte Frøystad, Runa Klock og Øyvind Wyller er de tre designerne som sammen utgjør Wyller, Froystad & Klock. For tiden er de i Milano og frir til produsentene. Foto: Foto: Wyller, Froystad & Klock

Møbelmessen i Milano er regnet som verdens viktigste møtested for interiørtrender, produsenter og trendeksperter. I dag var det offisiell åpning av årets messe, og blant utstillerne er det flere norske. Deriblant de tre unge designerne i kollektivet Wyller, Froystad & Klock.

- Dette er kjempestort, sier Marte Frøystad, midt i et summende hav av produsenter, designere og publikum.

- Messen betyr en unik mulighet for å få vist frem produktene våre og det vi driver med. Forhåpentligvis treffer vi noen her nede som vil sette tingene i produksjon.

Wyller, Froystad & Klock viser frem et knippe prototyper, deriblant et bord med tre skålformede bordplater, en stol de påstår er raskere enn lynet, og et teppe produsert av ubleket hamp og ren, ny ull fra spælsau.

- Ullen har unike kvaliterer. Lange fibre gir ekstra styrke og et skinnende, levende utseende. Den melerte overflaten skjuler en fargerik hemmelighet som avsløres når man berører teppet, forklarer Frøystad.

Flere nyheter fra Milanomessen følger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning