Test av tørkepapir

Vi har testet tørkepapir

Tørkepapir skal fjerne sølet og få med seg smulene. Her var det store forskjeller.

TEST: Vi har testet tørkepapir - og forskjellene er store.
TEST: Vi har testet tørkepapir - og forskjellene er store. Foto: FOTO: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Det er tørkepapiret som får alle de tøffe jobbene på kjøkkenet, enten du skal få rustfrie flater til å skinne, eller fjerne matrester og fett. Vi har testet 14 forskjellige typer. Både av den våtsterke typen du putter i dispenser og den litt tykkere varianten med ark.

Kriterier

Vi har lagt vekt på hvor god oppsugningsevne papiret har, rivestyrke, og hvor effektivt det drar med seg smuss og smuler når du tørker av benken.

Testen

Alle rullene har blitt testet for alle typer bruk, selv om de ulike papirene har ulike spesialiteter. Vi har tatt utgangspunkt i at du kun har en rull på kjøkkenet, som du bruker til alt.

Når vi har testet oppsugingsevne har vi dryppet farget vann på en bit av papiret, og målt hvor stor flekken blir. Pluss at vi har gjort en praktisk test. Rivestyrke er testet hos Papir og Fiberinstituttet i Trondheim. Smuler og smuss er testet av et brukerpanel som har testet papiret på sitt eget kjøkken over en periode på 14 dager.

Poeng

Tørkepapiret er gitt poeng etter en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen. Alle priser er oppgitt per meter.

Les også:

Dette gjør vi feil når vi vasker

Slik fjerner du stearin

Sli rengjør du parketten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning