Test av støvsugere

Finn din favoritt

Vi har testet ti støvsugere fra 800-3500 kroner. Miele S5481 er best i test.

BILLIGE TESTVINNERE: Dersom du søker litt på nettet, kan du spare mange kroner på produktet du vil ha. Vi har lett etter testvinnere.
BILLIGE TESTVINNERE: Dersom du søker litt på nettet, kan du spare mange kroner på produktet du vil ha. Vi har lett etter testvinnere. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert
STØVSUGERTEST: Støvsugerne er testet på flere underlag og med ulike typer tilbehør.
STØVSUGERTEST: Støvsugerne er testet på flere underlag og med ulike typer tilbehør. Foto: FOTO: Smartson.

Hepa

Hepa er en standard for å bedre filtrere bort støv og partikler i utblåsingen fra støvsugeren. Jo høyere tall, desto bedre filtreringsgrad. Et Hepa 12 filter stopper 99,5 prosent av alle partikler, men for at ingen partikler skal komme ut i luften kreves det også at chassissen er helt tett.

Kundekontakter:

Miele: tlf 67173100

Nilfisk Advance: tlf 22751780

Samsung: tlf 81556480

Bosch: tlf 22660600

Siemens: tlf 22660590

Volta, Electrolux: tlf: 81530222

Clas Ohlson: tlf 23214000

Rengjøringen går lettere hvis støvsugeren er medgjørlig. Vi har testet ti modeller i prisklassen 800-3500 kroner.

Kvaliteten på støvsugere avgjøres ikke bare av sugeeffekten, men også av hvordan den er i bruk. Rekkevidden er viktig for deg som har store flater du skal gå over.

Les også: Selv boligen selv - spar penger

De fleste modeller har innebygd oppbevaring for munnstykker samt parkeringsfunksjon. Alle modellene i testen har HEPA-filter som fjerner de fleste støvpartikler.

Miljø og komfort i fokus

En økende trend er miljøhensyn både i produksjon og i produktenes egenskaper. Det kan dreie seg om gjenvinnbare deler, men også om lavere motoreffekt, som også gir lavere strømforbruk. En maskin med lav effekt kan gjerne også ha en bra sugeeffekt, noe vår test viser.

Les også: Her er den beste turmaten

En medvirkende faktor er for eksempel utformingen av munnstykket. Lavere lyd er også noe som etterspørres og generelt er lydnivået godkjent, men kan variere avhengig av hvilket munnstykke som brukes.

Testvinneren er verdt pengene

Den dyreste modellen fra Miele koster kr 3500 og er best i test. Den har god rekkevidde, best håndtak, mange funksjoner og og er enkel å håndtere. Beste kjøp er likevel Voltas maskin som koster kr 2400, og som foruten bra sugeeffekt også har mange praktiske tilbehør.

Finn din favoritt til rett pris

Alle modellene er aktuelle på markedet, men om modellen du liker ikke finnes i butikken, skal en autorisert forhandler ha mulighet til å bestille produktet. Prisene i testen er anbefalte priser fra produsenten.

Slik testet vi

Støvsugerne er testet i hjemmemiljø og på ulike underlag med tilhørende munnstykke. Bedømmingen er gjort ut fra design, funksjoner, kvalitet, kapasitet og pris. Maks poengsum er 6 poeng.

Testen er utført av Smartson.

Les mer på Klikk Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning