Operaserviset

Sulten på lyd?

Den Norske Operas nye servise danner en lys klangbunn for måltidet.

"Opera Verde" er inspirert av lydbølgene, og er foreløpig å finne i Restauranthuset Operaen.
"Opera Verde" er inspirert av lydbølgene, og er foreløpig å finne i Restauranthuset Operaen. Foto: www.mediateam.no
Publisert Oppdatert

Johan Verde (f. 1965)

Utdannet metallkunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo i 1987, siden hovedfag i industridesign i 1990. Arbeider som frilans industridesigner, og har designet et stort antall produkter for en rekke, hovedsakelig norske, produsenter. Mottatt mange designpriser for sin formgivning, både i Norge og i utlandet.

Nylig lanserte Porsgrund Porselænsfabrik Johan Verds spesialdesignede servise for Den Norske Opera. Foreløpig finnes "Opera Verde" bare på Restauranthuset Operaen, men blir senere i 2008 frigjort for konsumentmarkedet.

Det fullverdige serviset består av 21 deler og er i sin helhet designet av Johan Verde, spesielt for restaurantene i Den Norske Opera.

- Lydbølgene har en ladet energi som har inspirert meg i arbeidet med "Opera Verde", eller Operaserviset. Som i musikken danner de ulike frekvensene eller i mitt tilfelle de ulike delene i serviset ulike klangbunner som setter temperaturen på selve måltidet, sier designer Johan Verde.

- Hvit er gjennomgangstemaet både for operaen og de ulike serveringsstedene. Ingen ting er derfor mer passende enn "det hvite gull" fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Skråplanene og de skarpe vinklene er også gjenkjennelig i serviset, men oversatt til et formspråk som porselenet forstår og lar seg bearbeide i, sier designeren.

Anna Kristiansen og Tor Lundsholt, daglige ledere på Restauranthuset Operaen, er fornøyd med serviset så langt, og de understreker at de er svært positive til serviset Porsgrunds Porselænsfabrik har levert. Begge synes også at det har vært en spennende prosess fra start til full levering, en prosess som de tidligere ikke har vært delaktig i.

Operaserviset er stilt ut i sin helhet i Operabutikken.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning