Garderobe

Stram regi

De fjernet den gamle skyvedørsgarderoben og fikk spesialbygd et dobbelt så stort skap. Da fikk de bedre plass!

Foto: Foto: Frode Larsen
Publisert Oppdatert
Et stort speil plassert rett på gulvet forsterker lyset.
Et stort speil plassert rett på gulvet forsterker lyset. Foto: Foto: Frode Larsen

Det gamle skapet hadde en dominerende plass i rommet og fikk det til å føles smalt. Det nye skapet fyller hele veggen med skråtak og gjør rommet mer kvadratisk. Dermed er det også blitt lettere å møblere, og rommet virker større.

Beboerne tegnet selv skissen til skapet og fikk det lagd og spesialtilpasset av en snekker. Inni skapet har de brukt trådkurvene og garderobestangen fra den gamle skyvedørsgarderoben. Rundt kurvene lagde snekkeren hyller av mdf, så hver en krik og krok er utnyttet.

Rutenett

I skapdørene ble det frest spor i rutemønster, noe som gir et stramt, grafisk preg. Rutene ble malt i tre ulike ton-i-ton farger. Disse fargene ble utgangspunktet for resten av interiøret.

- Nøytrale farger i naturtoner er behagelig og lite krevende, og passer derfor godt på et soverom, synes beboerne.

En frisk, grønn farge skaper en varm kontrast.

Den brede sengen under skråtaket gjør rommet lunt og trivelig. Familien har valgt en rammemadrass som virker mindre ruvende enn en vanlig seng og madrass. Dødrommet under sengen har de utnyttet til løse sengeskuffer i plast. Der oppbevarer de alt fra gavepapir til magasiner.

Et stort speil plassert rett på gulvet forsterker lyset, forstørrer volumet og er uvurderlig når bukselengdene skal sjekkes!

Skap kontraster

Et stramt rom kan gjøres mykere med tekstiler. Her gir sengeteppet og putene med pels og paljetter mykhet og tekstur som er viktig for følelsen av komfort i rommet. Det silkelignende stoffet i sengepleddet gir også et litt eksklusivt preg. Når fargepalletten er nøytral, kan kontrastene i teksturene få spille mot hverandre med maksimal effekt; blankt mot matt, grovt mot fint osv. Resultatet blir en miks av det feminine og det maskuline.

er gir sengeteppet og putene med pels og paljetter mykhet og tekstur som er viktig for følelsen av komfort i rommet.
er gir sengeteppet og putene med pels og paljetter mykhet og tekstur som er viktig for følelsen av komfort i rommet. Foto: Foto: Frode Larsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning