Bilverksted ble bolig

Stilfullt garasjeliv

Paret forvandlet det gammle bilverkstedet til en designperle.

ØNSKET LOFTSFØLELSE PÅ BAKKEPLAN: Zoe Meneur har sammen med mannen Benjamin laget et lekent hjem av et ombygd bilverksted på 100 kvadratmeter. Den største utfordringen var å skape en følelse av å bo i en loftsleilighet - når lokalet ligger i første etasje.
ØNSKET LOFTSFØLELSE PÅ BAKKEPLAN: Zoe Meneur har sammen med mannen Benjamin laget et lekent hjem av et ombygd bilverksted på 100 kvadratmeter. Den største utfordringen var å skape en følelse av å bo i en loftsleilighet - når lokalet ligger i første etasje. Foto: Features & More / Renee Frinking
Publisert Oppdatert

I hjertet av Paris har et gammelt bilverksted blitt til et fargerikt hjem og atelier for to kreative sjeler.

Da Zoe Meneur og ektemannen Benjamin fikk mulighet til å kjøpe lokalene som tidligere har vært brukt til å mekke biler, grep de sjansen begjærlig. 100 kvadratmeter sentralt i Paris - som de kunne gjøre akkurat som de ville med.

- Jeg ble født med et kreativt gen, så jeg takker foreldrene mine. Hjernen min jobber med nye ideer både dag og natt, sier Zoe Meneur, som er både illustratør og produktdesigner.

Paret hadde et noe utradisjonelt ønske for lokalene som ligger på bakkenivå; de ville skape en følelse av å bo i en loftsleilighet. Første steg mot drømmehjemmet var å rive alle vegger og alt inventar, for å lage en åpen løsning helt uten dører. Til slutt sto de igjen med et tomt rom, klart til å transformeres.

Deretter bestemte de seg for å sette opp vegger av glass for å la lyse flyte gjennom hele leiligheten. Dermed er det bare en glassvegg mellom badet og kjøkkenet. Absolutt originalt - og definitivt luftig.

LOFTSTEMNING PÅ BAKKEPLAN: Ved å droppe dører har paret skapt en loftfølelse i leiligheten, til tross for at den ligger på bakkeplan.
LOFTSTEMNING PÅ BAKKEPLAN: Ved å droppe dører har paret skapt en loftfølelse i leiligheten, til tross for at den ligger på bakkeplan. Foto: FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking

Langt i fra stilrent

Stilen kan beskrives som en miks av skatter fra søppeldynga, vintage og ny design, inspirert av lange turer i skogen. Under innredningen slapp de to designerne all sin kreativitet løs, og resultatet er eklektisk, fargerikt og morsomt. Som spisebordstolene paret fant på søppeldynga: Zoe trakk dem med gamle tapeter i ulike mønstre, og fikk dermed originale og svært personlige møbler.

Et annet eksempel er den ene veggen i den delen av leiligheten som brukes som arbeidsrom. Her har Zoe hengt opp en samling dukkehusmøbler fra 1950-tallet - en idé som har ført til en egen kolleksjon i papp som Zoe selger i butikken sin.

SLIPP INN LYS: Beboerne har satt opp en glassvegg mellom kjøkken/stue og bad. De gjør at det naturlige lyset fra gatesiden av leiligheten slippes inn i alle rom. Over servantene på badet henger et fint utvalg speil. Understellet til vaskene er lagd av en gammel sløydbenk. TIPS: Speilveggen lager du lett selv. Det er fint med ulike former og størrelser sammen!
SLIPP INN LYS: Beboerne har satt opp en glassvegg mellom kjøkken/stue og bad. De gjør at det naturlige lyset fra gatesiden av leiligheten slippes inn i alle rom. Over servantene på badet henger et fint utvalg speil. Understellet til vaskene er lagd av en gammel sløydbenk. TIPS: Speilveggen lager du lett selv. Det er fint med ulike former og størrelser sammen! Foto: FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking.

Nostalgisk, men fresht

Zoes karriere som illustratør og designer startet da hun ville lage en spesiell gave til bestemorens 80-årsdag. Zoe lagde et slags moodboard med masse gamle familiebilder. Der og da fant hun sitt helt spesielle uttrykk, som har gjort henne til en anerkjent designer av vesker, puter, lagringsbokser, trykk og kjøkkenutstyr. Hun er kjent for å mikse nostalgiske minner fra barndommen med ny, fresh design. Stilen er litt retro blandet med en dæsj vintage og moderne design - akkurat slik hjemmet hennes er.

Landlig inspirasjon

Hvor hun henter inspirasjon fra? Det er slett ikke fra den pulserende storbyen hun bor og jobber i, men fra barndommens sommerparadis, landlige Lozere i Sør-Frankrike.

GJØR DET SELV: Sengegavlen er lagd av planker som er lagt horisontalt. Det gir en leken effekt. De gamle spisestuestolene ble funnet på søppeldynga og er trukket om med gammel tapet for å gi et personlig preg. FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking.
GJØR DET SELV: Sengegavlen er lagd av planker som er lagt horisontalt. Det gir en leken effekt. De gamle spisestuestolene ble funnet på søppeldynga og er trukket om med gammel tapet for å gi et personlig preg. FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking. Foto: Features & More / Renee Frinking

- Vi tilbragte alle helger og sommerferier i sommerhuset til foreldrene mine. Jeg elsker fortsatt å reise dit, å gå lage turer i skogen, puste inn den friske lufta og nyte stillheten. Både Benjamin og jeg henter ny inspirasjon til jobbene våre på disse turene. Kanskje er det slik fordi kontrasten til det hektiske livet vårt i Paris er så stor, sier Zoe.

Shoppe i Paris?

Zoes favorittbutikk i Paris heter Merci og består av 16 000 kvadratmeter med møbler og design.

- Dette er en fantastisk konseptbutikk som er kunstnerisk og full av inspirasjon, sier Zoe.

KREATIV GJENBRUK: Tenk alternativt når du skal innrede kjøkkenet. En kjøpmannsdisk kan for eksempel bli en fin kjøkkenøy. Zoes hjemmekontor er fargerikt - som resten av det ombygde bilverkstedet.
KREATIV GJENBRUK: Tenk alternativt når du skal innrede kjøkkenet. En kjøpmannsdisk kan for eksempel bli en fin kjøkkenøy. Zoes hjemmekontor er fargerikt - som resten av det ombygde bilverkstedet. Foto: FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking.

Alt overskudd går til fattige kvinner og barn på Madagaskar, så her kan du shoppe med god samvittighet.

Les også:

Dette kommer du til å elske i 2013

Mal veggene med magnetmaling

Krydre interiøret på arabisk vis

KREATIVT: Zoe har samlemani, og har blant annet samlet på gamle lekekjøkken fra 1950-tallet, og hengt de opp på veggen på kontoret sitt.
KREATIVT: Zoe har samlemani, og har blant annet samlet på gamle lekekjøkken fra 1950-tallet, og hengt de opp på veggen på kontoret sitt. Foto: FOTO & STYLING: Wilma Custers/Features & More/ Renee Frinking.

Dette forvandler enkelt boligen din

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning