Stilforvirret?

Shabby chic

Romantisk og feminint med naturlig slitte overflater.

BLONDEDRØMMER: Dueblått, slitt skap og blafrende blondegardiner understreker den romantiske stilen som er en del av Shabby Chic.
BLONDEDRØMMER: Dueblått, slitt skap og blafrende blondegardiner understreker den romantiske stilen som er en del av Shabby Chic. Foto: Foto: Bonytt
Publisert Oppdatert
STILLEBEN. Det skal være mye dekor samlet i grupper. Bring inn det romantiske og nostalgiske med madonnabilder eller gamle familiebilder. Stilen oppfordrer til å hente fram minnene og vise dem fram.
STILLEBEN. Det skal være mye dekor samlet i grupper. Bring inn det romantiske og nostalgiske med madonnabilder eller gamle familiebilder. Stilen oppfordrer til å hente fram minnene og vise dem fram. Foto: Foto: Bonytt
RUSTIKT LANDLIV. En lys murvegg akkompagnert av en kjøkkenhylle i ubehandlet tre utstråler landidyll.
RUSTIKT LANDLIV. En lys murvegg akkompagnert av en kjøkkenhylle i ubehandlet tre utstråler landidyll. Foto: Foto: Bonytt

Hva kjennetegner stilen?

Møblene skal se gamle og slitte ut. Formene er ofte myke, og materialene er en blanding av nostalgiske elementer. Veggene er lyse og eldre/antikke møbler er malt i hvitt eller pastellfarger.

Møblene skal helst ha en naturlig brukt patina, men kunstig slitasje blir stadig mer utbredt. Tekstilene er helst i grov bomull, lin og romantiske blonder. Funn fra bestemors skuff gjør lykke.

Hvilke ting er typiske for stilen?

Et stort, slitt skap som inneholder duker i lin og bomull. Pinnestoler rundt kjøkkenbordet. I vinduet skal helst romantiske blondegardiner blafre mildt.

Stilleben med madonnabilder, gamle melkeflasker og porselensfigurer er andre kjennetegn. Familiefotografier og speil hengt på lys vegg, er også viktige innslag. Dekk sofaer og stoler med sauefeller og reinsdyrskinn.

Hva slags atmosfære skaper stilen?

Et Shabby Chic-interiør er frodig, feminint, romantisk og nostalgisk. Stilen bringer inn det personlige, og skaper en lun naturlig atmosfære.

Interiørstilen er inspirert av landsbygda, og startet i Storbritannia. Begrepet ble definert på midten av 1980-tallet, og ble populært utover 90-tallet. Stilen står for det ikke-perfekte, og ble en motbevegelse da moderne designmøbler ble populære. Nå ser vi at stilen er på vei ut.

Les også:

Eklektisk stil

Retrostil

Industriell stil

Skandinavisk stil

BILDERAMMER. Tomme bilderammer mot hvit vegg er et viktig innslag. Tekstilene er helst i lin eller grovere bomullskvaliteter.
BILDERAMMER. Tomme bilderammer mot hvit vegg er et viktig innslag. Tekstilene er helst i lin eller grovere bomullskvaliteter. Foto: Foto: Bonytt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning