Innredet soverommet med reiseminner

Slik sover hun som en bohem

Anna Wagner Norseng satser på reiseminner, gjenbruk, naturmaterialer og røffe detaljer på soverommet.

GJENBRUK. Anna Wagner Norseng, innehaver av Anouska colorful living i Oslo, har en bohemsk stil på soverommet. Hun satser på natur og gjenbruk med røffe detaljer.
GJENBRUK. Anna Wagner Norseng, innehaver av Anouska colorful living i Oslo, har en bohemsk stil på soverommet. Hun satser på natur og gjenbruk med røffe detaljer. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert
INDISKE DØRER. Sengegavlen er lagd av to gamle dørblad fra India. Den gråblå veggen er nylig malt, du kan prøve Sens 4618 Kveldshimmel fra Jotun for å få lignende farge. Gulvet er originalt, fra da huset ble bygd i 1910. Det strikkede sengeteppet er håndarbeid fra Nepal. Nattbordet er en indisk morter som er snudd opp/ned.
INDISKE DØRER. Sengegavlen er lagd av to gamle dørblad fra India. Den gråblå veggen er nylig malt, du kan prøve Sens 4618 Kveldshimmel fra Jotun for å få lignende farge. Gulvet er originalt, fra da huset ble bygd i 1910. Det strikkede sengeteppet er håndarbeid fra Nepal. Nattbordet er en indisk morter som er snudd opp/ned. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
REISEMINNER. Skulptur fra Kina og bilde som er signert den indiske kunstneren Ravi Varma.
REISEMINNER. Skulptur fra Kina og bilde som er signert den indiske kunstneren Ravi Varma. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Anna Wagner Norsengs stil kan beskrives som etnisk og individuell, og Anna legger stor vekt på gjenbruk og naturmaterialer.

- Jeg har bare ting som tåler bruk, verken soverommet eller de andre rommene i boligen er utstillingslokaler.

Avslapningsrom

For henne er soverommet et sted hvor hun slapper av, noe som gjenspeiler seg i interiøret.

- Jeg har malt den ene veggen i en rolig gråblå farge.Tak, gulv og de andre veggene er malt i eggehvitt slik at fargen rammer inn rommet. Hvis jeg trenger forandring, kan jeg bare male fondveggen i en annen farge, men akkurat nå er jeg veldig fornøyd med den rolige fargen, sier hun til Bonytt.

Mortere fra India

Anna er innehaver av Anouska colorful living i Oslo.

Flere av møblene på soverommet er lagd av drivved eller de er brukt i andre sammenhenger tidligere. Som nattbordene fra India, de ble brukt til å morte korn med på landsbygda.

- Jeg har snudd dem opp/ned, og de fungerer utmerket som nattbord. Hvert bord er unikt og de oser av historie, sier Anna.

Dører som sengegavl

Sengegavlen er lagd av to dørblad som hun fant på en reise i India, de er røffe med detaljer i jern og messing samt slitt maling.

-Ting falt på plass da jeg fant de gamle dørene. Jeg fikk en original gavl som avslutning på sengen.

Etnisk inspirasjon

India og Nepal er for tiden Annas største inspirasjonskilder.

De indiske bildene av Ravi Varma er blant yndlingsobjektene.

- Jeg samler på dem, men nå er kunstneren blitt veldig ettertraktet slik at det dessverre er neste umulig å få tak i bildene.

Sov med særpreg

Anna mener at interiøret skal gjenspeile personligheten.

- Våg å ta inn utradisjonelle ting som setter særpreg på rommet. Invester i kvalitet når det gjelder sengetøy og madrasser, vi tilbringer mye tid i sengen. Belysning er også viktig, ikke minst godt leselys.

ALT I ETT. Anna har en liten gang og et garderoberom som er tilknyttet soverommet. Krakken er lagd av teakrøtter fra Indonesia. Smykkene er fra egen butikk. Kassene med vesker er egentlig blomsterkasser som har fått ny bruksverdi.
ALT I ETT. Anna har en liten gang og et garderoberom som er tilknyttet soverommet. Krakken er lagd av teakrøtter fra Indonesia. Smykkene er fra egen butikk. Kassene med vesker er egentlig blomsterkasser som har fått ny bruksverdi. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
BOKHYLLER PÅ GULVET: Anna har droppet bokhyller og stabler heller bøkene langs veggen sammen med bilder og gjenstander fra reiser.
BOKHYLLER PÅ GULVET: Anna har droppet bokhyller og stabler heller bøkene langs veggen sammen med bilder og gjenstander fra reiser. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
SØTE DETALJER. Kaninen er en gave og har fått hedersplass på kommoden. Speilet har hatt lang levetid.
SØTE DETALJER. Kaninen er en gave og har fått hedersplass på kommoden. Speilet har hatt lang levetid. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
ÅPNE HYLLER. La klær og tekstiler ligge i åpne hyller. Det krever mer orden, men du får god oversikt. En kommode kan være god å ha til rot og andre ting i.
ÅPNE HYLLER. La klær og tekstiler ligge i åpne hyller. Det krever mer orden, men du får god oversikt. En kommode kan være god å ha til rot og andre ting i. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Les også:

Soverommet du ikke blir lei av

Norges råeste soverom

Enkle tips for soverommet

Er du en Facebook-skryter?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning