Enkel oppussing

Nytt liv til lite soverom

Dette knøttlille soverommet på sommerhytta var mørkt og trangt. Nå er det forvandlet til et innbydende rom for avkobling.

Publisert Oppdatert
FØR: Dette var utgangspunktet for oppussingen av soverommet.
FØR: Dette var utgangspunktet for oppussingen av soverommet. Foto: Privat

Slik lager du opppslagstavlen

  • Kjøp korktavlen Chis på Ikea eller bruk en gammel korktavel.
  • Finn et stoff du liker. Her har vi brukt stoffet Pheasant Check fra Mulberry.
  • Klipp til stoffet slik at det stikker ut ca. 5 cm på alle kanter. Stift deretter stoffet fast på baksiden av tavlen med en stiftemaskin.
  • Å dekorere tavlen med bånd, er både dekorativt og praktisk. Vi har brukt et silkebånd fra Panduro. Velger du et elastisk bånd, er det enda enklere å holde alt på plass uten å bruke tegnestifter.
  • Når du har funnet mønsteret du ønsker, kan du klippe til båndene i riktig lengde. Fest båndene på baksiden av tavlen med stiftemaskin på samme måte som stoffet.
  • Til slutt fester du pyntestifter i alle kryssene. Stiftene kan kjøpes hos de fleste jernvarehandlere.

Ofte kan det være fint å la seg inspirere av noe konkret når man skal innrede et soverom. Her ønsket eieren å ta utgangspunkt i et saueskinn hun hadde kjøpt på hyttelivsmessen for noen år siden.

Mange funksjoner

Fra før av var det 5 m2 lille rommet mørkt og trist. Den sterke fargen på veggene gjorde at det føltes lite og trangt. Et hvitt garderobeskap med plastikk-knotter tok mye plass, men var flittig i bruk.

Aller mest ønsket eieren seg et rom med et interiør der hun kunne slappe av, hente inn inspirasjon og sysle med hobbyene sine. Det skulle også ha plass til hyttegjester. Men hvordan kunne hun kombinere alle disse funksjonene i et så lite rom?

Siden det store garderobeskapet skulle beholdes, var det viktig å få det til å gli bedre inn i resten av interiøret. Løsningen var å tapetsere dørfrontene i et tapet som tok opp fargenyansene fra skinnet. Eieren falt for tapetet Darcy, fra Colefax and Fowler. Det har et gyllenbrunt mønster som passer fint til saueskinnet. Kombinasjonen av matte og metalliske nyanser gir dybdefølelse til de spinkle frontene.

Les også:

DNT-hytte ble ny med Ikea-interiør

11 lamper vi liker

Veggfargen

Nå gjaldt det å finne en veggfarge som sto i stil til saueskinnet og tapetet. Vi tok utgangspunkt i bunnfargen i tapetet, og ba fargehandleren om å blande en lysere variant til veggen. Resultatet ble en lys og delikat grønnfarge.

Til slutt fikk rommet ny liftgardin, nytt hvitt skatoll og en liten sovesofa fylt med pledd og deilige puter. Over skatollet ble det plass til en hjemmelaget oppslagstavle til fine kort, dikt og gode minner. Som prikken over i-en, fikk vi sydd noen fine pynteputer til sofaen av stoffrestene.

Endelig kom saueskinnet virkelig til sin rett. Det gylne fargespillet i skinnet går igjen både på tapetet, oppslagstavlen, puter og oppbevaringskurver. Etter noen dager med iherdig oppussing, er eieren svært fornøyd med resultatet. Soverommet fremstår akkurat slik hun hadde håpet. Med nøye planlegging, var det ingen sak å få plass til seng, oppbevaringsplass, kosekrok og arbeidskrok på 5 m2.

Les også:

Tyvene tømte hytta

Knall chablis på boks

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning