La Chablisienne Chablis 2007.

La Chablisienne Chablis 2007. © Foto: dat@ron/Vinmonopolet

Vi har plukket ut det vi mener er de ti beste kjøpene blant de nye vinene polet lanserer i butikkene førstkommende lørdag, 7. mars. Av disse er det seks hvite viner og fire røde.

Selv om det er mye chablis i denne marslanseringen, og mye god chablis, synes vi at prisnivået er litt for høyt i forhold til kvaliteten som leveres. Derfor har bare én chablis fått plass på vår liste over de ti beste kjøpene, og det er en pappvin. Nå kan det synes mye med nesten 500 kroner for en pappvin, men husk at dette er chablis. Regner vi om til flaskepris, er den omkring 120 kroner, og det er rimelig, spesielt når kvaliteten er såpass bra som dette.

La Chablisienne Chablis 2007, vnr 80175, kr 485,20 (3 ltr BiB), 84 poeng.

Fra Chablis i Frankrike. Strågul på farve. Dufter av fersken, sitrus, epler og mineraler. God fylde med frisk frukt og høy syre. Hint av mineraler i ettersmaken. Vinen passer til det meste av fisk og skalldyr med unntak av de sterkest krydrede variantene eller med det rikeste tilbehøret.

De resterende ni vinene finner du i guiden nedenunder.

Alle vinene er smakt blindt av Robert Lie. Robert er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!