sengegavl

Lag din egen sengegavl

Du lager lett en sengegavl av et bilde eller en gammel dør.

FOTOGRAFISK: Du kan tapetsere sengegavlen med fotomaleri som blant annet kan bestilles i ulike størrelser hos photowall.no Denne gavlen fant vi på et hotell i Antwerpen.
FOTOGRAFISK: Du kan tapetsere sengegavlen med fotomaleri som blant annet kan bestilles i ulike størrelser hos photowall.no Denne gavlen fant vi på et hotell i Antwerpen. Foto: FOTO: Produsenten
Publisert Oppdatert

Gamle skapdører finner du hos brukthandlere og på gjenbruksstasjoner. Eller kanskje du eller naboen har et prakteksemplar i boden?

To dørblader blir en original sengegavl. Behold gjerne patinaen hvis døren er naturlig slitt. Du kan eventuelt male dørbladene eller illustrere med eget motiv.

Tre skapdører

Interiørarkitekt MNIL Bernt A. Pedersen lagde en gavl av tre kjøkkenskapdører fra Ikea. Frontene er 60 x 70 cm, og tre dører passer perfekt til en dobbelseng som er 180 cm bred.

Trekk frontene med tynn skumgummi, ca. 3 cm, og et røft tekstil. Stoffet stifter du fast på baksiden med stiftemaskin eller stiftepistol. .

SKAPFRONTER: Tre skapdører fra en av Ikeas kjøkkenkolleksjoner passer perfekt som gavl på en dobbelseng som er 180 cm bred. Her har eieren satt et bilde over skapene.
SKAPFRONTER: Tre skapdører fra en av Ikeas kjøkkenkolleksjoner passer perfekt som gavl på en dobbelseng som er 180 cm bred. Her har eieren satt et bilde over skapene. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Illustrert gavl

Vil du lage en gavl som er lett å skifte ut, laminer gamle LP-covere eller magsinsider som du henger ved hodeenden.

Hvis du fester illustrasjonene til en plate, får du en fast gavl. Men henger du de laminerte sidene rett på veggen, er de lettere å bytte ut etter humør og trend.

Malerisk uttrykk

Hos Photowall.no fant vi mange flotte fotomalerier og andre kule tapetmotiver.

Hvorfor ikke feste et fotomotiv rett på gavlen? Eller tapetser på en sponplate. Resultatet er et helt personlig sengegjerde.

Les også:

DØRBLAD: Sengegavlen på dette soverommet er lagd av to gamle dørblad.
DØRBLAD: Sengegavlen på dette soverommet er lagd av to gamle dørblad. Foto: Foto: Yvonne Wilhelmsen
UTSKIFTBART: Motestylist Margrethe Gilboe skifter lett ut kollasjen med de fargesterke magasinsidene når hun trenger forandring.
UTSKIFTBART: Motestylist Margrethe Gilboe skifter lett ut kollasjen med de fargesterke magasinsidene når hun trenger forandring. Foto: Foto: Espen Grønli
FLØYELSDRØM: Denne sengegavlen er lagd av en sponplate trukket med fløyelsstoff. Møbelnaglene er spikret fast på fremsiden. Stylist er Juni Hjarholm.
FLØYELSDRØM: Denne sengegavlen er lagd av en sponplate trukket med fløyelsstoff. Møbelnaglene er spikret fast på fremsiden. Stylist er Juni Hjarholm. Foto: Foto: Margeret M. de Lange

Sengegavl på en, to, tre

Trivsel på soverommet

Smarte tips for soverommet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning