Industriell - interiørstiler klikk.sak fra Bonytt 13/2010=

ULIKE EPOKER; SAMME STIL: Et bord i grovskåret treverk, betonggulv og metallmøbler er som skapt for ombygde fabrikklokaler. © Foto: Bonytt

Industriell - interiørstiler klikk.sak fra Bonytt 13/2010=

ROBUSTE FLATER: En vegg av eksponerte teglsteiner danner en typisk ramme rundt den industrielle stilen. © Foto: Bonytt

Hva kjennetegner stilen?

Røffe kanter, grove dimensjoner og uferdige eller velbrukte materialer er typiske trekk. Møblene er solide og sammenføyningene er eksponerte.

Stål, jern og sink med patina er gjengangere. Ingen polerte eller høyglansede flater. Vegger holdes i gråtoner, gjerne av murstein eller betong. Sterke aksentfarger innimellom gjør stilen energisk.

Grovskårent treverk forekommer, ellers få organiske elementer. Stilen bredte om seg i takt med at gamle fabrikker og industrilokaler ble omregulert til boliger - ikke bare i New York og London, men også i norske byer.

Hvilke ting er typiske for stilen?

Pendellamper og gulvlamper i korrodert metall. Gamle arkivskap eller lockers (kjent fra f.eks. offentlige svømmehaller), møbler i metall eller med betongdetaljer.

Typiske industrielle elementer lar seg fint kombinere med andre stilarter. Dessuten tar de ikke skade av slitasje, tvert imot.

Hva slags atmosfære skaper stilen?

Den industrielle stilen er det urbane svaret på Shabby Chic, og stilen forankrer interiøret i et bymiljø.

Atmosfæren er mer maskulin og på grunn av utstrakt brukt av patinert metall og betong, blir uttrykket nokså kjølig, men samtidig uformelt og avslappende.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!