Soverom

Japansk stil på soverommet

Rommets fjortenårige eier fordypet seg i japanske tegneserier og soverommet ble en samurai verdig.

JAPANSK INSPIRASJON: Sengen og teppet fra Ikea er organisert på gulvet på ekte futon-maner. Det høye mørket skapet er fra Living. Dører snekret av håndverker og desinger Al Coulson, www.slice.nu.
JAPANSK INSPIRASJON: Sengen og teppet fra Ikea er organisert på gulvet på ekte futon-maner. Det høye mørket skapet er fra Living. Dører snekret av håndverker og desinger Al Coulson, www.slice.nu. Foto: Foto: Nils Petter Dale
Sist oppdatert
EKSTRAPLASS: En "fatboy" på motsatt side av sengen gjør nytte som gjesteseng.
EKSTRAPLASS: En "fatboy" på motsatt side av sengen gjør nytte som gjesteseng. Foto: Foto: Nils Petter Dale
OPPHOLDSDEL: De to hvite stolene er tegnet av danske Morten Vos for Fritz Hansen. Det store bildet på veggen viser en rosa orkidé, en japansk blomst som har høy prestisje i østlige land. Ikea-bokhyllen med betongsokkel er dessverre gått ut av produksjon. Den andre, mørkebrune bokhyllen er fra One Collection.
OPPHOLDSDEL: De to hvite stolene er tegnet av danske Morten Vos for Fritz Hansen. Det store bildet på veggen viser en rosa orkidé, en japansk blomst som har høy prestisje i østlige land. Ikea-bokhyllen med betongsokkel er dessverre gått ut av produksjon. Den andre, mørkebrune bokhyllen er fra One Collection. Foto: Foto: Nils Petter Dale
LYS BAMBUS: Gulv av store, 60 x 60 cm fliser fra Viva Italia. Overflaten er ekstra lys og har strektegninger i seg. Også det gir en fin, grafisk østeffekt.
LYS BAMBUS: Gulv av store, 60 x 60 cm fliser fra Viva Italia. Overflaten er ekstra lys og har strektegninger i seg. Også det gir en fin, grafisk østeffekt. Foto: Foto: Nils Petter Dale
GODT GREP: Det er lett å feste grepet på denne lekre skapdøren.
GODT GREP: Det er lett å feste grepet på denne lekre skapdøren. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Fjortenårigen som bebor soverommet ønsket seg det stikk motsatte av den utpregede fotballhulen han hadde tidligere. Nå ville han ha alt rent og stramt, lik estetikken han var blitt kjent med gjennom japanske tegneserier og bøker.

Les også: Soverom på lavbudsjett

Mørke kontraster

Innenfor rammen av kritthvite vegger og tak bygde han og moren opp soverom- og oppholdsinteriøret med markante, mørke kontraster.

Skyvedørsveggen med de tøffe, svartbeisede dørene er det avgjørende innredningsgrepet som deler stedet i to separate avdelinger.

Les også: Vakre klesskap til soverommet

Denne spesielle veggen ville eierne helst hatt i papir, akkurat slik som japanerne bruker, men valget falt på 5 mm tynne, matthvite kanalplastplater. Mest fordi papir er et skjørt materiale som egen seg dårlig til ungdomsbesøk.

Dører med designvri

Den spesiallagede veggen ble tegnet til stedet av interiørarkitekt MNIL Birgitte Appelong og møbelsnekker og designer Al Coulson i fellesskap.

På skinner

Fagfolkene diskuterte litt om veggen skulle ha to eller tre skyvedørsblader. Poenget var hvor stor åpningen i midten skulle være når dørene sto fra hverandre. De valgte å ha to dører til en side, og en til den andre. Dette ga rikelig passasje.

Les også: Stol laget av filler

De tre dørene henger på en skinne i taket og styres nede med en liten styrepinne som går i en slisse i gulvet. Dørrammene er lagd av mørkbeiset eik. Prisen på ferdig oppsatt vegg ble 12 000 kroner.

Sover på gulvet

Dennis kompletterte sin asketiske japantrend med et ekstremt renlinjet skap og et matchende, brunsvart bord. Sengen er lagt helt ned på gulvet på ekte futon-maner og det hvite sengetrekket er av bomull og lin.

Les også: Maskulint og tøft soverom

Den våknende interesse for japansk kultur og design har også medført at Dennis Appelong har gått til innkjøp av buddhafigurer, samuraisverd og kampsportgjenstander.

Alt sammen eksotiske ting som matcher ungguttens østen-interiør til punkt og prikke.

Les også:

Maskulint og feminint bad

Naturlig på badet

Kjendiser om norsk mote

Denne saken ble første gang publisert 08/01 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også