Soverom og interiør

Hold deg våken på soverommet

På dette soverommet nyter eieren like gjerne en kopp te som en god natts søvn.

ROMANTISK: En stormønstret tapet skaper fin kontrast til det rustikke gulvet. Soverommet er 22 kvm stort og rommer flere funksjoner.
ROMANTISK: En stormønstret tapet skaper fin kontrast til det rustikke gulvet. Soverommet er 22 kvm stort og rommer flere funksjoner. Foto: FOTO: Sveinung Bråthen
Publisert Oppdatert
HARMONISK: Miksen av mønster og rolige flater gir et harmonisk soverom.
HARMONISK: Miksen av mønster og rolige flater gir et harmonisk soverom. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
INDISK BOKSKAP: Skapet fra Lille Buddha er laget av gamle dører og malt olivengrønt. Det skaper en lun stemning på soverommet.
INDISK BOKSKAP: Skapet fra Lille Buddha er laget av gamle dører og malt olivengrønt. Det skaper en lun stemning på soverommet. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
STILLEBEN: En barnestol, en tekopp og et blomsterbelte utgjør et vakkert tablå.
STILLEBEN: En barnestol, en tekopp og et blomsterbelte utgjør et vakkert tablå. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
INNBYDENDE: Sofaen "Square Chair" i rosa chenille kommer fra Designers Child og Riis Interiør. Indisk teppe på veggen lager atmosfære.
INNBYDENDE: Sofaen "Square Chair" i rosa chenille kommer fra Designers Child og Riis Interiør. Indisk teppe på veggen lager atmosfære. Foto: Foto: Sveinung Bråthen
MANGFOLD: Effekten av ulike lamper satt sammen er nydelig. Disse lampeskjermene i indisk bomull er fra Anouska.
MANGFOLD: Effekten av ulike lamper satt sammen er nydelig. Disse lampeskjermene i indisk bomull er fra Anouska. Foto: Foto: Sveinung Bråthen

Beboer og interiørdesigner Aina Sollie Steen mener at mange ikke utnytter plassen optimalt i soverommet sitt.

- Folk legger mye vekt på at soveværelset skal være delikat og innbydende, med behagelige farger, god seng, lekre tekstiler og riktig belysning. Da er det synd å kun bruke rommet kun i sovende tilstand. Med enkle knep kan rommet innredes til mer enn søvn, sier Aina.

Fristed

Hun mener at litt ekstra plass på soverommet, en god stol, en liten sofa og et konsollbord er det som skal til for at du velger soverommet når du skal lese, nyte en kopp te eller snakke uforstyrret i telefonen.

Les også: Maskulint bad, feminint bad

- Soverommet er hjemmets fristed der du kan tillate deg å stenge av for omverdenens mas og krav.

Kunsten å kombinere

Dette rommet på 22 kvadratmeter er innredet i en blanding av nytt og gammelt; det nostalgiske og det moderne.

-Vi har brukt en kombinasjon av rolige og friske elementer og kontrastfarger som cerise og olivengrønt. Det rene, hvite gulvet, det stormønstrete tapetet, de myke tekstilene er med på å understreke den intime atmosfæren, forteller Aina og understreker følgende:

- Man skal være forsiktig med for mye store mønstre på tapeter og tekstiler. La noen av veggene ha en roligere tapet.

Les også: Verdens beste designbutikker

Her er sengegavl og sengeteppe holdt i grånyanser, og det roer ned rosatonene på puter, lamper og liftgardin. Konsollbordet under vinduet brukes både som toalettbord og skrivebord. Det gamle indiske skapet med utskjæringer er malt olivengrønt.

- Skapet står som en skulptur i hjørnet og gjør soverommet straks mer møblert, sier Aina.

Personlig oase

Ainas filosofi er at et soverom skal være en personlig oase.

- Et rom der du kan ta deg inn, finne ro og samle krefter til morgendagens gjøremål. For meg er det mer enn et rom for søvn og hvile. Det er fredelig og privat på soverommet, og hit skal du kunne trekke deg tilbake og søke ly fra krav og mas i hverdagen. Å krype opp i en god stol og lese eller ta en kopp te på soverommet er deilig, synes jeg.

Les også:

Trikset er å sove hver for seg

Naturlig på badet

Kjendiser om norsk mote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning