Disse hotellsengene er ikke som senger flest

Sov i et bur, en kiste eller kanskje i et sandslott

Sov søtt - og unikt - i ferien.

EN GOD NATTS SØVN: Disse sengene er noe å skrive hjem om.
EN GOD NATTS SØVN: Disse sengene er noe å skrive hjem om. Foto: FOTO: Hotellet
Publisert Oppdatert

For mange er destinasjonen for ferien viktigere enn hvor man skal bo når man kommer frem, og hotellet blir bare et sted hvor man skal sette fra seg kofferten og hvile litt mellom morsomhetene.

Men for stadig flere er hotellet viktig når ferien skal velges, og kan for noen være selve ferie-opplevelsen. Det dukker stadig opp nye må-se design-hoteller, elegante luksushotellet eller unike boutique-destinasjoner, som alle hevder å være en overnattingsopplevelse utenom det vanlige.

Og om du tilhører de som mener hotellet bør være mer enn bare et sted å lukke øynene på, ja da bør du kanskje sjekke ut nettopp disse hotellene - som ifølge nettstedene Global Grasshopper og msn Travel gjør nettopp overnattingen til det mest minnerike med hele ferien.

Her er hotellsengene du aldri glemmer

1. Loisaba Wilderness Lodge, Kenya

Å overnatte under åpen himmel kan vel aldri være så spesielt som når du gjør det under Afrikas varme himmel. På Loisaba Wilderness Lodge sovner du nemlig til lyden av elefanter som tramper, hyener som uler og gresshopper som lager vakker musikk. Sengene er på hjul, som gjør at du kan velge å sove innendørs under taket, eller trille sengen ut på terassen - for en under-åpen-himmel opplevelse helt utenom det vanlige.

MITT AFRIKA: Her sover du under Afrikas eksotiske himmel.
MITT AFRIKA: Her sover du under Afrikas eksotiske himmel. Foto: FOTO: Hotellet

2. Four Beams room, Propeller Island City Lodge, Berlin, Tyskland

Garantert et av de rareste hotellene du noensinne har besøkt. På Propeller Island City Lodge kan du sove i krypt, et slott eller til og med i et løvebur om du skulle ønske det. Den tyske kunstneren Lars Stroschen har laget det slik at hvert av 30 rommene på hotellet er helt unike, og har ulike tema. For eksempel kan du, på rommet Four Beams, sove på fire tykke treplanker som er hengt opp i taket ved hjelp av taustykker.

3. Tarzan House, Ariau Amazon Towers, Brasil

Om du alltid har gått rundt med en liten Tarzan eller Jane i magen, ja da bør du satse på et opphold på Ariau Amazon Towers. Her sover du i tretoppene høyt over den ville Amazonas-elven i det som påstås å være det største tretopp-hotellet i verden. Hele 268 rom har hotellet, blant annet suiten Tarzan House, hvor du sover 22 meter over bakken. I tillegg til soverom har også hotellet to svømmebasseng, tre restutanter og fire barer, om du skulle bli sulten og tørst.

4. 88 etasje, Park Hyatt Hotel, Shanghai, Kina

IKKE A4: På dette hotellet i Berlin er ikke sengene som på andre hoteller.
IKKE A4: På dette hotellet i Berlin er ikke sengene som på andre hoteller. Foto: FOTO: Hotellet
SOM DRACULA: Det er ikke alle som synes det er like stas å til bringe natten i en kiste.
SOM DRACULA: Det er ikke alle som synes det er like stas å til bringe natten i en kiste. Foto: FOTO: Hotellet
JUNGELENS KONGE: På dette hotellet sover man i i tretoppene.
JUNGELENS KONGE: På dette hotellet sover man i i tretoppene. Foto: FOTO: Hotellet

Om du lider av høydeskrekk, ja da bør du kanskje revurdere et opphold på noen av soverommene i 88. etasje på Park Hyatt Hotel. Sengene på disse rommene befinner seg hele 390 meter over bakken, og er alle vendt ut mot de store gulv-til-tak vinduene med panoramautsikt mot Huangpu-elven.

5. Ice Hotel, Quebec, Canada

Her sover du aldri samme sted to ganger. Hvert år hugges hele Ice Hotel ut fra en isblokk fra scratch igjen, ogt til og med sengene på dette hotellet er laget av is. De meter-tykkene veggene gjør at innetemperaturen holder seg rundt kjølige -2 c til -5 c. Hotellet er åpent mellom januar og april.

6. Seven Hotel, Paris, Frankrike

Seven Hotel i Paris er som tatt ut av en James Bond film. Inne på alle de 28 rommene er alle møbler, inkludert sengene, hevet opp slik at de svever i luften over gulvet. Det hele er mer en optisk illusjon enn ren science fiction, men du er advart: Ikke drikk så mye Champagne at du står i fare for å falle over sengekanten.

HØYT OVER BAKKEN: Skal du sove høyere enn på Park Hyatt i Shanghai, må du opp i fly.
HØYT OVER BAKKEN: Skal du sove høyere enn på Park Hyatt i Shanghai, må du opp i fly. Foto: FOTO: Hotellet
ICE ICE BABY: Dette hotellet har naturlig nok bare åpent om vinteren.
ICE ICE BABY: Dette hotellet har naturlig nok bare åpent om vinteren. Foto: FOTO: Hotellet

7. 727 Fuselage Suite, Hotel Costa Verde, Costa Rica

Det sies at ombord på et fly er en av de vanskligste stedene å sovne på, men det stemmer ikke forklares det på nettsiden til Hotel Costa Verde. Her kan du kan overnatte i 727 Fuselage Suite - et hotellrom som er bygget inn i skroget på en Boeing 727 fra 1965. Flyet, som ser ut som om det har styrtet midt i jungelen, hviler på tretoppene inne i jungelen. Heldigvis er sannheten mindre dramatisk: Flyskroget er montert på toppen av en 15 meter høy søyle.

8. Wigwam Motel, Route 66, USA

Mange går med en drøm om å suse langs USAs berømte Route 66. Og skal du det i sommer, ja da bør du legge inn en overnatting på det kitche Wigwam Motel. Hver wigwam har to senger, og ifølge msn travel er det langt fra et luksushotell, men det motellet mangler på luksus, tar det fint igjen på sjarm.

9. Million Donkey Hotel, Prata Sannita, Italia

LITT 007: På Seven i Paris hadde nok James Bond sklidd rett inn.
LITT 007: På Seven i Paris hadde nok James Bond sklidd rett inn. Foto: FOTO: Hotellet
READY FOR TAKE-OFF: I Costa Rica kan du tilbringe natten i et fly.
READY FOR TAKE-OFF: I Costa Rica kan du tilbringe natten i et fly. Foto: FOTO: Hotellet

Tenk på et hotellrom, og du ser sikkert for deg et nokså kjedelig rom med en seng i midten. Slik er det ikke på Million Donkey Hotel. Her henger nemlig sengen i et bur utenpå veggen. Altså ikke noe å si på utsikten over det vakre italienske landskapet, men om det skulle komme en regnskur kan det fort bli litt mindre koselig.

10. V8 Hotel Im Meilenwerk, Boblingen, Tyskland

V8 Hotel er hotellet for alle som elsker biler, Topgear og alt som har med firhjulinger å gjøre. Hotellet, som ligger bare 10 minutter fra Stuttgart, er innredet med nettopp biler. Sjeldne og unike kjøretøyer er det alt dreier seg om her, og selv sengene er lokalisert i en ekte bil.

11. Sand Hotel, Dorset, Storbritannia

Om alt du vil i ferien er å være i nærheten av stranden - og ikke bryr deg om fasiliteter som tak, dusj eller do, ja da er nok Sand Hotel i Dorset noe for deg. I Weymouth i Dorset har man nemlig bygget verdens første - og eneste - sandhotell. Her kan du overnatte for beskjedne £10 per natt - men være advart forklarer avisen Daily Mail; det kan hende sengen din har falt sammen før du våkner på morgenen.

HØYT HENGER DET: Om du har høydeskrekk er kanskje ikke denne sengen noe for deg.
HØYT HENGER DET: Om du har høydeskrekk er kanskje ikke denne sengen noe for deg. Foto: FOTO: Hotellet
DEN SISTE MOHIKANER: På dette motellet kan du sove i en ekte wigwam.
DEN SISTE MOHIKANER: På dette motellet kan du sove i en ekte wigwam. Foto: FOTO: Hotellet

12. Qbic Hotel, Amsterdam, Nederland

Qbic Hotel er hotellet for deg som vil sove i en unik seng - men som ikke vil bruke alle feriepengene på det. På dette budsjetthotellet sover man nemlig i en "cubi", et minirom som inneholder en ekstra stor Hästens seng, LCD TV og eget minibad med design av Philippe Starck.

13. Pod Hotel, Japan

Det finnes såkalte Pod hoteller i alle store byer i Japan. Her sover du i et minirom som ikke inneholder annet enn en mini-TV, radio, alarmklokke og en liten nattlampe. Konseptet ble opprinnelig utviklet for businessmenn som bare trengte et billig og enkelt sted å overnatte, og er nå blitt et populært alternativ for backpackere og andre reisende i landet. Baderom og dusj er kommunale og deles blant alle podsene.

14. FantaSuite Hotel, Minnesota, USA

WROOM: Det blir ikke kulere enn denne sengen.
WROOM: Det blir ikke kulere enn denne sengen. Foto: FOTO: Hotellet
STRANDFERIE: Det er ikke mange som kan skryte av å ha tilbragt natten i et sandslott.
STRANDFERIE: Det er ikke mange som kan skryte av å ha tilbragt natten i et sandslott. Foto: FOTO: Hotellet

Det blir ikke så mye mer amerikansk enn på Happy Days rommet på FantaSuite Hotel. Her går du til sengs midt i en gigantisk sandwich, og sover søtt mellom tomatskiver, salat, bacon og ost.

Les også:

Sjekk dette drømmesoverommet

Er dette Norges råeste soverom?

Smarte tips til trivsel på soverommet

FUTURISTISK: Kult og moderne i Amsterdam.
FUTURISTISK: Kult og moderne i Amsterdam. Foto: FOTO: Hotellet
MINI-SENG: Slik kan du sove på et pod-hotell i Japan.
MINI-SENG: Slik kan du sove på et pod-hotell i Japan. Foto: FOTO: Hotellet

Her henger senga utenpå veggen

THE AMERICAN DREAM: På FantaSuite Hotel kan du sove i en gigantisk sandwhich.
THE AMERICAN DREAM: På FantaSuite Hotel kan du sove i en gigantisk sandwhich. Foto: FOTO: Hotellet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning