RESIRKULERT INTERIØR

Søppel til salgs

Frelsesarmeens skattejakt på landets søppelfyllinger blir til redesignede shabby chic møbler.

FRA SØPPELFYLLINGA: Arbeidsveileder Silje viser stolt frem gammel stol med nytt liv.
FRA SØPPELFYLLINGA: Arbeidsveileder Silje viser stolt frem gammel stol med nytt liv. Foto: Foto: Frelsesarmeen
Publisert Oppdatert

MENINGSFYLT HANDEL

Torsdag 18. september fra kl. 18 til 20 åpnes dørene til Frelsesarmeens verksted i Ole Deviks vei 48 på Alnabru i Oslo. Da kan du sikre deg noen av de fantastiske tingene som er redesignet på «Jobben».

Der finner du lamper, stoler, hyller, blomsterkrukker og speil for å nevne noe - i trendy shabby chic-utførelse. Prisene varierer fra 50 til 1000 kroner, og er oftest midt imellom, forteller Elgstøen.

I to år har redesign av interiør for å oppnå den rette shabby chic-stilen vært et av prosjektene i arbeidsmarkedstiltaket «Jobben». På søppelfyllingene går det folk fra Frelsesarmeen på skattejakt med stilsikker smak og kreative evner. Som de selv sier: "Second Hand er ikke tøft nok". Det er resirkulering som gjelder. Derfor trylles oppbevaringskasser frem av gamle sengebunner og belteremmer, og møbler slipes og bearbeides slik at de får den rette finish'en.

Miljøvennlig

Arbeidsveileder Elgstøen fremhever at selv om Jobben handler om å ta vare på mennesker, er det en stor bonus at vi samtidig tar vare på kloden.

- Hver stol vi redesigner og selger betyr et litt mindre søppelberg, og at færre nye stoler må produseres med de energikostnadene det har, sier Elgstøen.

Tryller frem skatter

«Jobben» er Frelsesarmeens tiltak for å gi rusavhengige arbeidstrening.

Rusavhengige som kanskje aldri har hatt en fast jobb får oppdage at de er i stand til å lære et håndverk, at de kan skape noe vakkert og få en meningsfylt hverdag.

- Det gir en utrolig god følelse å se en som ikke trodde han dugde til noen ting oppdage at han kan trylle frem skatter. Det er mange som har kommet til oss uten et snev av selvtillit, og etter å ha blitt kurset retter de seg i ryggen, og vet at de kan, sier arbeidsveileder Silje Hrafa Tjersland.

Kjøpes på nettet

MILJØVENNLIG OPPBEVARING: Oppbevaringskasser laget av gamle sengebunner og belteremmer.
MILJØVENNLIG OPPBEVARING: Oppbevaringskasser laget av gamle sengebunner og belteremmer. Foto: Foto: Frelsesarmeen

Oppbevaringskassene i bildet over er nå til salgs i Frelsesarmeens nettbutikk, og koster kr. 125,- pr. stk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning