Boligannonser

Selger boligen på YouTube

Å markedsføre boligen på YouTube kan være lurt om du skal selge, mener ekspert. Flere har allerede benyttet seg av muligheten.

KREATIV MARKEDSFØRING: Denne karen la ut en sang om boligen sin på YouTube. Nå er boligen solgt. Om det skyldes videoen, vites ikke.
KREATIV MARKEDSFØRING: Denne karen la ut en sang om boligen sin på YouTube. Nå er boligen solgt. Om det skyldes videoen, vites ikke. Foto: Foto: Skjermdump fra YouTube
Publisert Oppdatert

De siste månedene har boligmarkedet fått en brå vending. Kjøperne uteblir, prisene har falt og eierne må tenke kreativt for å bli kvitt boligen.

Enkelte averterer med å bytte boligen i stedet for å selge, andre forsøker å lokke kjøpere med gaver, noen vil bruke reklamebyrå og enkelte lager sine egne salgsannonser.

Les også: Slik får du solgt boligen

Nye markedsføringskanaler

Førstelektor Gorm Kunøe ved Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI, følger nøye med på trender og utviklingstrekk for salg og markedsføring av boliger, og er spesielt opptatt av å se hva som skjer når markedet blir mer vanskeligere.

- Vi kommer til å se helt nye måter å selge boliger på. Den tradisjonelle fremgangsmåten med kundens valg av megler, verdivurdering og takst, annonsering i annonser og på FINN, budrunde og boligavslutning kan snart være en saga blott, sier Kunøe til forskning.no.

- Vi ser også fremveksten av helt nye kanaler for markedsføring i form av sosiale medier, personlige websider, YouTube og blogger på Internett. Vanskelige tider og nye markedsføringskanaler vil utløse mye kreativitet, som vil kunne utfordre den tradisjonelle måten å selge boliger på, sier Kunøe.

Lag video

BI-eksperten mener boligselgere må innta en langt mer aktiv holdning til boligsalget enn i dag, og mener YouTube kan være en av flere gode markedsføringsmuligheter.

Les også: Boliglånsrentene faller

- Du vet best hvilken type mennesker som kommer til å få det fint i din leilighet. Bruk det til en bedre beskrivelse enn en simpel annonsetekst. Ta en videosnutt og legg den med ut. Fortell om transportmuligheter, adgang til sportslige aktiviteter, skog & mark, restauranter og kulturtilbud. Presenter deg selv om du tør, råder Kunøe, som underviser på BIs bachelorstudium i eiendomsmegling.

Synger om boligen

Flere har allerede gjort som Kunøe anbefaler, og lagt ut boligen sin for salg på YouTube.

En selger presenterer sitt hus og nærområde til musikken av tv-serien Dynastiet. Se videoen her.

En annen synger om boligen han skal selge på Carl Berner i Oslo. Nå er imidlertid boligen solgt. Se videoen her.

En mer lavmælt boligvisning på YouTube får du her.

Les også:

Slik takler du gjelda

Låneformidlere: Gir gunstigere boliglån

Skaff deg økonomisk oversikt

Kjøp og salg:

Klikk Rubrikk - boligannonser

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning