Færre røyker

  • Andelen dagligrøykere i alderen 16-74 år blir stadig mindre. I Norge var det 22 prosent som røykte daglig i 2007, mot 24 prosent i 2006. Det tilsvarer rundt 75 000 færre dagligrøykere.
  • Særlig stor er nedgangen blant unge. Fra 2006 til 2007 har andelen som røyker daglig i alderen 16-24 år blitt redusert fra 20 til 16 prosent.

Kilder: SHDIR, SSB

Geir Kristian Lund

Utsikt hjelper ikke på prisen

Men det gjør låsbar bakgård. Sjekk hva som påvirker prisen på leiligheten din.

Boligsalget går trått for tiden. Prisene fortsetter å falle, og eiendomsmeglerforbundets spådom om at boligprisene vil stige med 3 prosent i år ser ut til å slå feil.

Men har du tenkt over at røyklukt kan bremse boligsalget?

Thomas Amundsen, daglig leder i Aktiv Eiendomsmegler Oslo Vest, forteller om visninger hvor folk har snudd i døra fordi leiligheten lukter røyk, melder NTB.

Yngre velger røykfritt

- Det er særlig yngre kjøpere som leter etter røykfrie leiligheter, sier Amundsen til Vårt Land.

Rådgiver Kristin Byrkje i Kreftforeningen fremhever at røykeloven har gjort det mindre sosialt akseptert å røyke inne, og at en slik holdning kan ha blitt overført fra serveringsstedene til hjemmene.

Andre faktorer får imidlertid boligkjøperne til å storme inn døra.

Sjekk her hva som påvirker prisen på leiligheten din.

Kanskje blir du overrasket?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!