Test av robotstøvsøgere

Disse robotene får oss til å elske latskap

Vi har testet toppmodellene som gjør rent for deg.

ROBOTSTØVSUGER: Vi har testet mange robotstøvsugere i samme leilighet. De har alle problemer med ulike utfordringer. Dette bordbeinet er en nøtt for mange. Her Miele Scout.
ROBOTSTØVSUGER: Vi har testet mange robotstøvsugere i samme leilighet. De har alle problemer med ulike utfordringer. Dette bordbeinet er en nøtt for mange. Her Miele Scout. Foto: FOTO: Jan Thoresen
Sist oppdatert

Om testen:

Roboten har vært i vanlig bruk. Vi har observert dens evne til å ta seg rundt.

Det viktigste testkriteriet har vært robotens evne til å være autonom, altså ikke kjøre seg fast, stanse eller trenge hjelp på annet vis. Hele poenget forsvinner jo hvis den trenger tilsyn.

Faktisk ble vi så frelst da vi testet vaskeroboten iRobot Braava 380 at vi ga den terningkast fem. Vi har dessuten tidligere gjort en stor sammenliknende test av robotstøvsugere. Testen avslørte sjelden stor forskjell på produktene. Samtidig fikk ingen av støvsugerne full score. Særlig støy og fremkommelighet har vært vanskelige punkter.

Derfor har vi fulgt med på markedet. Nå har både Miele kommet på banen med en ny modell og iRobot har kommet med en oppgradert toppmodell.

Sistnevnte har sin fordel i et nytt sugesystem som bruker vakum. Mens Miele sier de er kongen av navigasjon.

Vi lot testen avgjøre. Det skulle vise seg å skille mye mellom de to nye produktene. Men klarer de å hamle opp med forrige testvinner fra Samsung?

Testen er foretatt i samme leilighet som den store sammenligningstesten. Dette for å sørge for at robotene får like utfordringer. Den har blitt utsatt for dørstokker i ulik høyde, symmetriske og usymmetriske rom, stolbein i ulik høyde, langhåret og korthåret teppe.

LES OGSÅ:

Du trodde kanskje du kunne vaske? Ta denne rengjøringsquzen og få sannheten.

Og her får du tips til hvordan du vasker gulvet riktig.

- Vi støvsuger for sjeldent

Denne saken ble første gang publisert 15/07 2014, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også