Soverom

Rått og maskulint soverom

Svart, sølv og iskald pleksi gir rå kraft til soverommet.

Foto: Foto: Nils Petter Dale
Publisert Oppdatert
GEDIGEN: Garderobeavdelingen ligger vegg i vegg med soverommet. Hyllesystemet "Caimis Socrate" er nøkkelen til rommets store brukbarhet. Åpenheten mellom stigene og vinduet gir garderoben en egen luftighet.
GEDIGEN: Garderobeavdelingen ligger vegg i vegg med soverommet. Hyllesystemet "Caimis Socrate" er nøkkelen til rommets store brukbarhet. Åpenheten mellom stigene og vinduet gir garderoben en egen luftighet. Foto: Foto: Nils Petter Dale
SPEILVEGG: Speilet med ramme i malt glass finnes i flere større størrelser, fasettert ramme og i ulike farger. Taklampen, Kartells "G`" er designet av Ferruccio Laviani, samme mann som står bak nattbordlampene.
SPEILVEGG: Speilet med ramme i malt glass finnes i flere større størrelser, fasettert ramme og i ulike farger. Taklampen, Kartells "G`" er designet av Ferruccio Laviani, samme mann som står bak nattbordlampene. Foto: Foto: Nils Petter Dale
TRANSPARENT: Stolen "Louis Ghost" er designet av Philippe Starck. Den er laget av polykarbonat, et glassklart materiale som er langt mer formbart enn velkjente pleksi.
TRANSPARENT: Stolen "Louis Ghost" er designet av Philippe Starck. Den er laget av polykarbonat, et glassklart materiale som er langt mer formbart enn velkjente pleksi. Foto: Foto: Nils Petter Dale

Eieren av soverommet har alltid vært glad i svart og grått, og gjerne disse to fargene i kombinasjon, noen ganger supplert med brunt. Han liker den mørke fargeskalaen, spesielt på soverom, ikke minst fordi de tunge valørene understreker det maskuline.

Dette skal være mannsrom, utdypes det.

Inspirert av reiser

Han reiser mye, ikke minst til designmetropolen Milano. Der blir han stadig minnet på om hva som står øverst på designernes hitliste.

Les også: Verdens beste designbutikker

I hans eget soverom er det fargepaletten, og først og fremst den dypt mørke tapeten med de lyse sølvstjernene som "gjør" rommet.

De transparente designmøblene, stolene, lampene og settbordet i polykarbonat, følger lojalt opp eierens stilkonsept. Det enorme speilet gir spennende reflekser og utvider den visuelle opplevelsen av rommet.

Butikkinnredning

Garderobeavdelingen, et fire meter langt walk-in-closet med vindu i enden ble innredet med et garderobesystem som består av hundrevis av komponenter. Tidligere har eieren bare sett tilsvarende brukt som butikkredning eller som hyllesystem til kontorer.

Les også:

Vakre klesskap til soverommet

Utfordringen her ble å plassere riktig komponent på riktig sted. Det løste beboeren ved å gå gjennom hele prosjektet i detalj. Blant annet ble det viktig å finne riktige bredder på hyllene slik at midtgangen ble lett å gå ut og inn av, uten at det gikk på bekostning av oversikten, hva som ligger hvor.

Fordi garderoben har nesten tre meter opp til taket og stigene i reolsystemet går opp til 2.40 m ble plassutnyttelsen formidabel. Her er det plass til alt det beboeren bruker til daglig av sko, skjorter, bukser og slips. En vakker drøm for de av oss som har tingene sine spredt ut over hele huset.

Eieren fikk profesjonell hjelp til soverommet av interiørarkitekt MNIL Cathrine Vonholm i Anyplace.

Les også:

Maskulint og feminint bad

Naturlig på badet

Kjendiser om norsk mote

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning