Bloggernes fineste adventshjem

Pynter med neon og natur

De inspirerer tusenvis hver eneste dag. Her er interiørbloggernes flotte adventspynt.

INTERIØRBLOGGERNE: Slik pynter interiørekspertene til advent.
INTERIØRBLOGGERNE: Slik pynter interiørekspertene til advent. Foto: FOTO: May Helen Kro/Ida Sussanne Collier/Signe Ringstad
Publisert Oppdatert

Endelig kan vi skrive desember på kalenderen, og den søte adventstid kan begynne. Rundt om i det ganske land pyntes og dekoreres det hjemme, nostalgiske stjerner henges opp, skeiv og hjemmelaget barnehagepynt stilles stolt frem og vi tenner mer levende lys enn noen gang ellers i året.

For noen betyr denne tiden tradisjon, og samme pynten hentes fram år etter år, mens for andre ligger fryden i forandring, og mange søker både blogger og nettsteder etter spennende og ny inspirasjon til interiør og årets adventspynt.

Ta en titt på adventspynten til disse kjente interiørbloggerne - og la deg inspirere til å gi årets adventspynt en real make-over!

1. Sukkertøy for Øyet

Ida Sussanne Collier er damen bak bloggen Sukkertøy for Øyet, og driver også nettbutikken med samme navn. Kjent for sin glade stil og forkjærlighet for sukkertøyfarger, det mangler ikke på verken stil eller farger når Ida pynter til advent heller.

Dette sier bloggeren om årets pynt:

- Jeg liker å lage ting av det jeg har, og jeg er opptatt av at det jeg lager ikke skal være for "perfekt". For meg så er det viktig at julepynten skal se litt barnslig ut. Jeg liker det lekene uttrykk! Her i leiligheten pynter vi med turkis, rosa og sølv.

Gamle blikkbokser blir lekre svibelpotter, mens et minijuletre i et stort Norgesglass er et nydelig blikkfang.

Julevimpel lager Ida av bølgepapp, hyssing og juletrær som er klippet ut av en gammel bok.

- En perfekt aktivitet til juleverksted der barna vil delta, forklarer Collier.

- Du som voksen kan klippe ut og legge alt klart, mens barna kan lime og feste hyssing slik de måtte ønske.

I tillegg pakker bloggeren gjerne inn tomme esker som bare får lov til å ligge til pynt.

- Dekorer gavene med stjerner og tape for et lekent uttrykk.

TIL PYNT: Pakk inn esker og bokser og la ligge fremme til pynt.
TIL PYNT: Pakk inn esker og bokser og la ligge fremme til pynt. Foto: FOTO: Ida Sussanne Collier/sukkertoyforoyet.blogspot.com
GLADE FARGER: Hjemme hos Ida Sussanne har adventstiden et snev av både rosa og turkis.
GLADE FARGER: Hjemme hos Ida Sussanne har adventstiden et snev av både rosa og turkis. Foto: FOTO: Ida Sussanne Collier/sukkertoyforoyet.blogspot.com

2. Signe Pling

Signe Ringstad skriver den lekre og populære interiørbloggen Signe Pling, hvor hun deler inspirerende detaljer fra hjemmet på Sortland i Vesterålen i Lofoten. Lys og lilla er faste innslag når Signe pynter til advent.

- I år har jeg satset på pynt i klassisk lilla, grått og sort, forklarer bloggeren.

- Det passer godt til alt det hvite her hjemme hos oss.

Lysslynger er en favoritt.

- Mye lys et must her oppe i nord nå i mørketida, og det finnes lysslynger på alt fra bildelister til adventskalenderen hjemme hos oss. Svibler og andre blomster hører også med, men den første julestjernen er ikke kommet i hus riktig enda. Men snart!

3. Høytrykk

LYS I MØRKETIDA: For Signe som bor langt nord i Vesterålen, er å pynte med lys noe av det vakreste når det nærmer seg jul.
LYS I MØRKETIDA: For Signe som bor langt nord i Vesterålen, er å pynte med lys noe av det vakreste når det nærmer seg jul. Foto: FOTO: Signe/signepling.com/

Trine Livik Haugen skriver bloggen Høytrykk, hvor hun daglig inspirerer tusenvis av blogglesere med interiørdrypp fra hjemmet sitt. Dette sier Haugen om årets adventspynt:

- Jeg har så vidt begynt å pynte litt til advent, det blir som ofte litt etter litt. En stor vase med lerkegrener har fått selskap av både hvite papirstjerner jeg har brettet selv, og av sorte stjerner i skinn. Stjerner passer så godt til både advent, men også vinteren generelt synes jeg. 

Bloggeren forklarer at hun de siste årene har brukt kubbelys som adventslys, men at hun i år satser på en ny variant.

- Et kalenderlys har fått plass på et brett sammen med en lerkekvist i en liten hvit vase og litt annen pynt som kongler og små hvite gevirer. Også her har en slik papirstjerne fått plass. Et slikt kalenderlys gjør det lettere for barna å følge med på hvor mange dager det er igjen til jul, det er jo selve julaften både små og store venter på.

Svibler er en annen favoritt.

- Svibler hører med til advent og disse kan plantes i både vaser, små blomsterpotter og kopper. Levende lys er også viktig på mørke vinterkvelder, og i år har jeg gått til innkjøp av de fine Avvento-lysestakene fra Kähler. Jeg liker så godt gråfargene og den enkle stilen på dem. 

4. An-Magritt

An-Magritt Moen er damen bak den vakre interiørbloggen med samme navn. Her går adventspynten aller helst i naturtoner.

NATUR: I Høytrykk-heimen tas naturen med inn når adventstiden nærmer seg.
NATUR: I Høytrykk-heimen tas naturen med inn når adventstiden nærmer seg. Foto: FOTO: Trine Livik Haugen/hoytrykk.blogspot.com

- I år pynter jeg med naturmaterialer; greiner, kongler og litt mose. Jordfarger, brunt, svart, kobber og hvitt går igjen.

Nisserødt finner du ikke mye av hos bloggeren.

- Hos meg er det uansett lite rødt eller lilla, jeg trenger ikke det for å komme i stemning, jeg får like mye julestemning av naturfarger.

Slik laget bloggeren årets adventspynt:

- Jeg har klippet ut stjerner av skinn, tredd i en hyssing og hengt på greiner jeg har funnet ute. Enkelt, billig og stemningsfullt. I tillegg pynter jeg med en liten gran eller furu jeg har dratt opp med rota. Denne står i en stor vase i vinduskarmen. Det skal ikke mer til. En stor, mørkegrå papirstjerne henger på kjøkkenveggen. Jeg er tilhenger av å lage stemning med enkle elementer, bruke naturen rundt meg og bruke av det jeg allerede har i huset. Det trenger ikke koste mye for å pynte til advent.

5. Kasparas Regnbue

Inger Lill Skagen er damen bak den fargerike og retroinspirerte bloggen Kasparas Regnbue. I tråd med sin forkjærlighet for retro, liker Inger Lill en miks av gammelt, nytt og hjemmelaget også i disse advent og juletider.

- Vi har gammel julekrybbe kjøpt på bruktbutikk, og gammel hvit kirke samt stråbukk. I år har vi en ny ferskenfarget stjerne i vinduet i spisestua.

STJERNEDRYSS: Hjemme hos An-Magritt er det stjerner og naturtoner som råder i den søte adventstid.
STJERNEDRYSS: Hjemme hos An-Magritt er det stjerner og naturtoner som råder i den søte adventstid. Foto: FOTO: An-Magritt Moen/anmagritt.no

At farger skal være tradisjonelle for tiden på året tar ikke bloggeren så nøye.

- Jeg tenker ikke nødvendigvis tradisjonelt når det gjelder fargebruk men velger det jeg liker og som sklir inn i huset forøvrig. Mye annet interiør ryddes bort under advent og jul for at rommene ikke skal virke overlesset.

Mye av julepynten i dette hjemmet lages selv.

- Jeg liker å plukke inn kvister å henge på gamle julekuler eller egenlaget pynt som tapet-trær eller trær av bølgepapp, forklarer Skagen.

- Dessuten jakter jeg alltid etter lerketrær, for kvistene med kongler er så fine.

Julekulene kan like godt få ligge til pynt på et fat som å henge på treet.

- Ungene og jeg lager alle julekortene selv og noen henger vi opp til pynt også. Vi tar selvfølgelig fram alt ungene har laget på skolen også, det er alltid noe eget med ungenes pynt. Dessuten lages det mange julekurver. Jeg liker å la gamle tradisjoner leve men kle dem i ny drakt. De flettede julekurvene er laget av tapet i fargen nude samt avispapir.

6. Stylizimo

Interiørstylist og superblogger Nina Holst skriver bloggen Stylizimo, som daglig leses av tusenvis av interiørelskere. Dette forlarer hun om årets adventspynt i heimen:

- Julen har så vidt begynt å snike seg inn i stuen med lys og juleblomster. Fargepalleten er nøytral og går i sort/hvitt, men vil etterhvert bli krydret med litt kobber og gull.

Julens blomster hører selvsagt også med.

FARGERIK VENTETID: Hos Kasparas Regnbue trenger ikke adventstiden være lilla.
FARGERIK VENTETID: Hos Kasparas Regnbue trenger ikke adventstiden være lilla. Foto: FOTO: Inger Lill Skagen/kasparasregnbue.blogspot.com
HJEMMELAGET: Inger Lill lager gjerne pynt sammen med barna - den får alltid prioritet når hjemmet skal pyntes.
HJEMMELAGET: Inger Lill lager gjerne pynt sammen med barna - den får alltid prioritet når hjemmet skal pyntes. Foto: FOTO: Inger Lill Skagen/kasparasregnbue.blogspot.ie/

- Svibler og Amaryllis er favoritter i adventstiden og er en stor del av både advents- og julepynten her hjemme.

KALENDER: Nina Holst viser hvor enkelt - og lekkert - det kan gjøres.
KALENDER: Nina Holst viser hvor enkelt - og lekkert - det kan gjøres. Foto: FOTO: Nina Holst/blog.stylizimo.com

Lesere av bloggen vet at Nina elsker å sysle med DIY prosjekter, og lager flotte interiørdetaljer selv som hun gladelig deler med leserne. Årets adventskalender er intet unntak.

- Adventskalender laget av en malt MDF plate, pålimte klyper og washi tape. Hver klype er pyntet med dekorativ washitape, og i toppen er det festet en papirstjerne.

7. Kronprinsessene

May Helen Kro er bloggeren bak fantastiske bilder og lekkert interiør på bloggen Kronprinsessene. Her finner du flotte barnerom, inspirerende DIY-prosjekter og massevis av innblikk i bloggerens hjem på Vestlandet.

Fargerik er stikkordet hjemme hos denne familien - også i adventstiden.

- I år er det neonrosa advent og jul hos Kronprinsessene, forklarer bloggeren.

- Kanskje noe utradisjonelt, men jeg tror det blir fint. Sammen med svart, grått og gull er det deilig med en farge som gir energi og som det sprudler av.

MED NATUR OG RO: Hjemme hos Nina er det naturtoner, lys og blomster som får råde i adventstiden.
MED NATUR OG RO: Hjemme hos Nina er det naturtoner, lys og blomster som får råde i adventstiden. Foto: FOTO: Nina Holst/blog.stylizimo.com/

Lys er en viktig del av ventetiden.

- Tradisjonen tro har vi også i år lys som teller ned dagene til jul. Det er alltid stas for både liten og stor. Vi tenner det når vi spiser middag, så det lyset står alltid på kjøkkenbordet. Adventsstake hører også med, og i år er jeg så heldig å ha fått den flotte Kubus-staken i hus.

Med tre små jenter i huset sier det seg selv at adventskalendere er en viktig del av adventstiden.

- Med tre små jenter er det gøy med pakkekalender, forklarer Kro.

- Pakkene fyller jeg med nyttige ting og aktiviteter vi skal gjøre sammen. I år er det gullpapir, klistertall, klister "dots" og neon garn som gjelder. Som alltid henger pakkene mellom sprinklene i trappa vår.

Ellers får ikke bloggeren nok av kongler, nøtter, stjerner og amaryllis.

- Disse er advent for meg.

Les også:

Her er de beste internasjonale interiørbloggene

Her finner du de lekreste interiørbildene

Her er Norges beste interiørblogg

Sjekk ut interiørbloggerens flotte hjem

NEON: Neida, adventspynten trenger ikke være lilla. Neonrosa blir faktisk kjempekult!
NEON: Neida, adventspynten trenger ikke være lilla. Neonrosa blir faktisk kjempekult! Foto: FOTO: May Helen Kro/kronprinsessene.blogspot.com
GULL OG ROSA: Hjemme hos Kronprinsessene har adventstiden fått spreke farger.
GULL OG ROSA: Hjemme hos Kronprinsessene har adventstiden fått spreke farger. Foto: FOTO: May Helen Kro/kronprinsessene.blogspot.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning