Pusse opp gjesterom

Med enkle grep ble gjesterommet totalforvandlet

Byttet ut løse møbler med integrerte oppbevaringsløsninger.

FØR OG ETTER: Gjesterommet ble totalforandret.
FØR OG ETTER: Gjesterommet ble totalforandret. Foto: FOTO: Privat/Niklas Hart
Publisert Oppdatert

Dette kostet forvandlingen:

Møbelsnekker/materialer: kr 22 000

Elektriker (inkl. downlights): kr 18 000

Øvrig håndverkerarbeid: kr 44 000

Gulv (fra Parador): kr 10 000

Møbler: kr 33 000

Totalt: kr 127 000

Elin Lunde syntes gjesterommet var mørkt og rotete. Det ble dessuten bare brukt av overnattingsgjester. Selv var de nesten aldri der. De ønsket seg derfor hjelp av Bonytthjelpen og interiørarkitekt Cecilie Clausen. Nå er rommet lyst og hyggelig, og familien har endelig begynt å bruke det igjen, særlig barna.

Pusse opp gjesterom

Hva var problemet med rommet?

I utgangspunktet var det meningen at rommet skulle være et oppholdssted for barna, men over tid hadde det utviklet seg til å bli et ukoselig roterom. Møblene var plassert tilfeldig, der det var plass. At de var frittstående og forskjellige forsterket det uryddige preget. Det førte til at rommet ikke ble brukt, og dermed ble det enda mer rotete. Dette er en klassisk, negativ spiral.

Hva gjorde du for å snu spiralen?

Jeg fjernet de løse møblene, og lagde integrerte oppbevaringsløsninger. I det ene hjørnet bygde vi inn et høyskap fra Ikea, og oppunder himlingen over sofaen bygde vi en bokhylle. På motsatt side lagde vi en sammenhengende konstruksjon som utgjør tv-skjenk i den ene enden og arbeidsbenk i den andre.

Slike løsninger skaper sammenheng og ro, og bidrar til å definere de ulike sonene: tv-titting her, kontorarbeid der. Nå er det blitt plass til mer oppbevaring, samtidig som rommet er ryddigere og freshere.

Er det skjult oppbevaring i veggen bak sofaen også?

Nei. Veggen er kledd med kvadratiske skuffefronter. To av dem er til og med bygget noe ut, for å skape en illusjon av at finnes noe bak der. Det gir paradoksalt nok en opplevelse av at rommet er større enn det egentlig er. Dessuten utgjør kledningen et lekent element, uten at det blir for barnslig. Det skal jo fremdeles kunne brukes som et gjesterom.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning