Guide: Vedkurver

Praktisk tilbehør til peisen

Her er vinterens tøffeste tilbehør til peisen.

ULIKE KOMBINASJONER: En vedhylle kan brukes til mer enn bare ved. Flere hyller sammen skaper en spennende dynamikk. Med fokus på rene linjer og tøffe materialer kommer hyllen Manhattan fra Röshults i 11 ulike farger. Ca. kr 2900.
ULIKE KOMBINASJONER: En vedhylle kan brukes til mer enn bare ved. Flere hyller sammen skaper en spennende dynamikk. Med fokus på rene linjer og tøffe materialer kommer hyllen Manhattan fra Röshults i 11 ulike farger. Ca. kr 2900. Foto: Produsent
Publisert Oppdatert

Nå som det er kaldt, og bare blir kaldere, fyres det for fullt i mange tusen hjem. Ved kan kjøpes mange steder, men det kan være lurt å sjekke kvaliteten før du hamstrer for vinteren.

Vedovner kommer i mange former og fasonger, og det samme gjør også tilbehøret til peisen.

Og selv om flammene er vakre å se på, kan vedkubbene i seg selv skape et inspirerende interiør. Pynt opp peisen med en av disse smarte vedkurvene i vinter.

Finurlig formspråk

Til venstre: De myke, rene linjene skaper en tøff kontrast til de grove, kløyvde vedkubbene. Vedholder Log er designet av Thomas Bergstrand og produseres av Röshults. Ligger på rundt kr 1100.

Til høyre: Stablede vedkubber gir veggen et tøft og rustikt preg. Wood Tower fra Kvist, kommer i størrelsen 100x40 til kr 1679, eller 150x40 til kr 1998.

MINIMALISTISK: Fra Röshults og Kvist.
MINIMALISTISK: Fra Röshults og Kvist. Foto: FOTO: Produsent

Vegghengt og reol

Til venstre: Få vedholderen opp på veggen og frigi plassen på gulvet rundt peisen. Denne vegghengte løsningen er i stål med bakplate, så veden ikke rører muren. Dermed har du alltid rikelig med tørr ved for hånden. Fra Rais, kr 2650.

Til høyre: Denne praktiske hyllen kan brukes til oppbevaring av mer enn bare vedkubber, og den smale formen gjør at den ikke tar for stor plass. De synlige vedkubbene blir et dekorativt element i stuen. Hyllen har i seg selv et stilrent og lekkert formspråk. Den er i sortmalt stål og kommer med to eller tre seksjoner. Fra Rais kr 2085 for to seksjoner, kr 2775 for tre seksjoner.

På hjul

VEGGHENGT OG REOL: Fra Rais.
VEGGHENGT OG REOL: Fra Rais. Foto: FOTO: Produsent

Mobile vedholdere på hjul gjør det enklere å frakte den tunge veden. Tøffe å se på er de også. Vedholderen til venstre er fra Röshults, den til høyre er fra Bo Bedre, og ligger på kr 3500.

Klassisk kurv

Til venstre: Det enkle er ofte det beste, og en lekker kurv i skinn gjør jobben. Fra Balmuir, 50x35x27, kr 2106.

PÅ HJUL: Fra Röshults og Bo Bedre.
PÅ HJUL: Fra Röshults og Bo Bedre. Foto: FOTO: Produsent

Til høyre: En røff striesekk passer godt på gulvet ved peisen. Kr 349, fra Skeidar.

Vedbøtte

Til venstre: Vedkurven fra Ferm Living kommer i tre ulike størrelser og farger. Fra kr 430.

Bytter du ut den tradisjonelle messingbøtten med disse hvite, perforerte stålbøttene, blir veden mer synlig. Designet av Wihlbord Design og produsert av Asplund, kr 3960.

RUSTIKK: Fra Skeidar og Balmuir.
RUSTIKK: Fra Skeidar og Balmuir. Foto: FOTO: Produsent

Runde kurver

Til venstre: En stilren og minimalistisk vedholder fra woodchuckfirewood.com til kroner 283.

Til høyre: Den stilrene, runde vedholderen er enkel å bære og kan brukes til oppbevaring av både ved og aviser. Et gjenbruks­produkt er det også, siden den er laget av resirkulerte ventilasjons­rør. Ca. kr 1480, fra trashdesignshop.com

Fargeklatt

BØTTE: Fra Ferm Living og Asplund.
BØTTE: Fra Ferm Living og Asplund. Foto: FOTO: Produsent

Til venstre: En lett og leken vedkurv med organiske former ser elegant ut ved peisen. Kurven har et silikonbelagt håndtak som er utformet med tanke på ergonomi. Den kommer i fire ulike farger. Fra Rais, kr 1790.

Til høyre: Sett farge på rommet med en fargerik vedkurv i slitesterk filt fra Aduro.

Les også:

Se høstens hotteste peiser og ovner

RUNDE KURVER: Fra woodchuckfirewood.comog trashdesignshop.com
RUNDE KURVER: Fra woodchuckfirewood.comog trashdesignshop.com Foto: FOTO: Produsent

Vasker vi klærne for ofte?

- Husk å ha sex i alle rom i huset

Barnas tomatsuppe best i test

FARGERIKE: Fra Rais og Aduro.
FARGERIKE: Fra Rais og Aduro. Foto: FOTO: Produsent

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning