Utendørs høyttalere

Perfekte høyttalere for utebruk

Disse trådløse høyttalerne er beregnet på all slags vær.

STEINHØYTALERE. Høytalere for utendørsbruk behøver nødvendigvis ikke se ut som høytalere. De kan ligne på steiner for eksempel.
STEINHØYTALERE. Høytalere for utendørsbruk behøver nødvendigvis ikke se ut som høytalere. De kan ligne på steiner for eksempel. Foto: Foto: Creative Sound
Publisert Oppdatert

Gud ga Moses steintavler, firmaet Creative gir deg høyttalere i stein.

Det er snakk om trådløse høyttalere som ser ut som en hvilken som helst annen stein i hagen, og som er designet for å stå ute i all slags vær.

Systemet er trådløst og beregnet på at man kan spille av den musikken man har liggende på pc-en eller mac-en inne i huset.

I tillegg til høyttalerne må man installere en sender. Denne plugges inn i USB utgangen på pc-en.

Høyttalerne drives av batterier som kan fungere i opptil seks timer uten lading.

Prisen i Norge vil ligge rundt 2800 kroner, og høytalerne forventes i butikkene (bl.a Elkjøp) i slutten av september.

Andre produkter

HØYTALERFROSK: Høytalere for utendørsbruk selges med mange ulike designer som blant annet frokser, krukker og lanterner.
HØYTALERFROSK: Høytalere for utendørsbruk selges med mange ulike designer som blant annet frokser, krukker og lanterner. Foto: Foto: Amazon.com

Men Creative er ikke alene om å tilby utendørshøyttalere som ser ut som alt annet enn høyttalere.

Et søk på Google Products ga flere tusen treff. Og der finner man blant annet det USA-baserte selskapet Outdoor Speaker Depot, som ikke bare har nøyd seg med steinetterligninger, de tilbyr også høytalere som ser ut som krukker og froskeskulpturer.

På Amazone tilbys blant annet et par utendørs høytalere som ser ut som lanterner.

Følg bruksanvisningen

Rent sikkerhetsmessig er det få åpenbare risikomomenter knyttet til vanlige lavspente høytalere for utendørsbruk. Det handler først og fremst om å lese bruksanvisningen og bruke høyttalerne slik det er beskrevet.

- Høyttalerne må selvfølgelig også være beregnet for utendørsbruk, på den måten at de er beskyttet mot vanninntrenging til vitale og strømførende deler, understreker avdelingsleder i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Bjørn Nyrud, til klikk.no.

Netthandel

Mange av disse produktene er bare å få tak i på nettebutikker, og da er det visse momenter man bør være bevisst på.

- Noe av det viktigste er å sjekke at det finnes reelle kontaktpunkter som firmaadresse, land og telefonnummer. Mangler dette og det bare for eksempel er en hotmailadresse, så bør det ringe noen alarmbjeller, sier jurist i Forbruker Europa, Andreas Langeland, til klikk.no.

Han trekker også frem at leverandøren på sine nettsider bør ha opplysninger om priser, leveringsbetingelser og bestemmelser om angrerett.

- Og så bør man styre unna forskuddsbetaling, i den forstand at pengene overføres via bank. Det sikres er å bruke kredittkort eller Visa, fordi begge disse variantene gir muligheter for å få pengene tilbake dersom produktet for eksempel uteblir.

Mer om netthandel med utlandet på Forbruker Europas nettsider.

Les også:

Kule ting til hagen

Morsomme ting til hagen

Disse krukkene finner du ikke mormors hage

Middagen som redder høsten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning