For en måned siden lanserte jeg spagetti med hvitløk, chili og persille som den ultimate studentpastaen - rett og slett noe av det rimeligste og enkleste du kan lage til middag.

Ernæringsmessig var dog ikke studentpastaen mye å skryte av, og det er usikkert om noen i det hele tatt kunne gitt den ståkarakter på dette punktet.

Helsefavoritt

Her gjør linsestuingen min det garantert bedre, og jeg er overbevist om at til og med Fedon vil bli henrykt om han leser dette.

Her er seks andre linseretter Fedon ville likt.

Dette er dessuten mat som metter. Millioner av mennesker, blant dem mang en student, kan takke linser og bønner for at de har blitt god og mett selv i trange tider.

Selv om sikringskost ikke er spesielt fasjonabelt, så er denne maten ofte innmari god.

Norske eksempler er kjøttkaker med kålstuing, pytt-i-panne og grøt.

Rimelige ingredienser

Det eksisterer flere hundre varianter av dhal (også uten linser). I denne dhalen har jeg gått for det vanligste valget, nemlig røde linser.

Er du ikke vant til å bruke linser? Smugtitt gjerne i denne veiviseren til de vanligste linsetypene.

Min linsestuingen har, i likhet med pastaretten, få og veldig rimelige ingredienser, den er enkel å lage og pakket med mye god smak.

Vel og merke så lenge du smaker den til med nok salt mot slutten av koketiden, ellers vil dette bli en heller smakløs affære.

Med litt yoghurt og nanbrød er dette et fullverdig måltid. Eller du kan spise dhalen sammen med lam eller kylling.

Lag din egen dhal

Følg gjerne min oppskrift første gang du lager dhal, men når du først har forstått grunnprinsippene er det ingenting i veien for at du også kan eksperimentere med smakene du har hjemme i skapet.

Del gjerne med oss dine dhal-oppskrifter eller andre tips til studentmat i kommentarfeltet nedenfor.

Les også:

Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du tiramisu

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Dhal

Mye smak og næring for pengene.

Til 2 porsjoner:

300 g linser, røde

7 dl vann

2 stk løk

2 ts gurkemeie

3 stk rød chili, finhakket

2 bokser hakket tomat, silt så kun kjøttet er igjen

4 ss ghee eller nøytral olje

2 fedd hvitløk

1 ts koriander, malt

2 ts ingefær, revet

1 ts spisskum, malt

6 stk karri blader (kan sløyfes)

salt

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Ingredienser:

1 l kefir

200 g tomater

100 g løk

0,5 stk agurk

1,5 ts salt

1 ts ristet jeera - spisskum

litt fersk finsnittet dhaniya - koriander

litt tørket pudina - mynte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!