Pusse opp trapp

Trappen var både mørk og umoderne

Tre ting endret alt.

MØRK: Elin Skaret Larald syntes trappen var både mørk og uryddig
MØRK: Elin Skaret Larald syntes trappen var både mørk og uryddig Foto: FOTO: Niklas Hart
Publisert Oppdatert

Dette kostet oppussingen:

Trappeprosjektet var en del av en omfattende oppussing som blant annet besto i å rive opp og legge nytt gulv, flytte en vegg og bygge ny himling.

  • Elektriker: kr 40.000
  • Maler: kr 50.000
  • Snekker: kr 145.000
  • Trapp: kr 110.000
  • Belysning: kr 20.000

Totalt: kr 365.000

Elin Skaret Larald syntes trappen var både mørk og uryddig. Den hadde dessuten et trist teppe. Hun ønsket derfor hjelp fra Bonytthjelpen til å modernisere trappen, men også få en bekreftelse på at de tok gode valg for fremtiden.

Ifølge interiørarkitekt Cecilie Claussen er trappen av høy kvalitet og dessuten nøytral i uttrykket. Derfor har den lang holdbarhet, både fysisk og estetisk.

Hun valgte imidlertid å lukke trappen, slik at det skulle bli mer plass til oppbevaring.

Lukket trapp

- Hva oppnådde dere med å lukke trappen?

- En lukket trapp gir mulighet til å bruke volumet under til oppbevaring, uten at det synes. Åpne trapper er fint når man skal slippe gjennom lys, men her var det mer om å gjøre å skape et rom for lagring.

- Hvordan bør dette rommet helst utnyttes?

- Ideelt bør det lukkes helt ved å sette inn spesialtilpassede dører, laget av møbelsnekker. Men dette er selvfølgelig kostnadsdrivende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PUSSE OPP TRAPP: 1. De tre store pendlene, med diameter på 50 cm, utgjør sammen med maleriet i reposet trapperommets blikkfang. Selve trappen gjør lite ut av seg.
2. De lukkede trinnene sørger for at ting som oppbevares under trappen ikke synes. Gummigulvet i hallen ble valgt fordi det tåler mye slitasje fra en travel familie. Resten av flatene er malt hvite (NCS S 0500-N), for å reflektere mest mulig lys i denne vindusløse delen av huset. Trappen er levert av Trappegruppen.
PUSSE OPP TRAPP: 1. De tre store pendlene, med diameter på 50 cm, utgjør sammen med maleriet i reposet trapperommets blikkfang. Selve trappen gjør lite ut av seg. 2. De lukkede trinnene sørger for at ting som oppbevares under trappen ikke synes. Gummigulvet i hallen ble valgt fordi det tåler mye slitasje fra en travel familie. Resten av flatene er malt hvite (NCS S 0500-N), for å reflektere mest mulig lys i denne vindusløse delen av huset. Trappen er levert av Trappegruppen. Foto: FOTO. Niklas Hart

Konsekvent uttrykk

- Hvor lenge er denne trappen moderne?

- Lenge. Trappen er av høy kvalitet og dessuten nøytral i uttrykket. Derfor er den også varig. Ønsker man forandring, er det bedre å variere med kunst og lamper. Trapp er dyrt, så man skal være veldig stilsikker for å velge et crazy uttrykk.

- Hva ligger til grunn for materialvalget?

- Det var mange ulike stiler i huset, og vi forsøkte å få til et konsekvent uttrykk. Her var materialitet et virkemiddel. Gulvene oppe og nede er nå i eikeparkett, og trappetrinnene og håndløperne i eik bidrar til å skape sammenheng. Glassveggene bidrar til å gjøre trapperommet åpent og luftig. Det krever noe ekstra renhold når man har små barn, men det er en avveining.

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning