Pusse opp bad

Dette badet ser ikke slik ut lenger

Sjekk den fantastiske forvandlingen.

FØR: Slik så det ut før interiørarkitekt Cecilie Claussen tok grep.
FØR: Slik så det ut før interiørarkitekt Cecilie Claussen tok grep. Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert
PLANTEGNING: Badets kortvegg ble trukket ut mot entreen. Da ble rommet rundt halvannen kvadratmeter større. Entreen var uansett rommelig nok.
PLANTEGNING: Badets kortvegg ble trukket ut mot entreen. Da ble rommet rundt halvannen kvadratmeter større. Entreen var uansett rommelig nok.

Et bad bør være praktisk, og det skader heller ikke med litt ekstra plass.

Lisa Tyssvang sitt bad var imidlertid både trangt, upraktisk og mørkt.  I tillegg hadde det lite gulvplass.

«Badet er ikke pent. Dessuten er det trangt», var utfordringen hun kom med til «Bonytthjelpen». En utfordring interiørarkitekt Cecilie Claussen tok på strak arm.

Større bad, mindre entré

Løsningen ble å ta 1,5 kvadratmeter fra entreen, samt flytte om på funksjonene for å øke plassutnyttelsen.

Hvorfor er badet bedre nå?

- Det er større. Entreen kunne godt krympes litt uten at det gjorde noe. Det var lenge siden badet ble pusset opp sist, det fantes hverken varmekabler eller ventilasjon. Ved å flytte om på funksjonene er plassen utnyttet bedre, forklarer Claussen.

Hva har utvidelsen hatt å si for badets standard?

Dusjen er større og mer komfortabel, vaskemaskinen er bygget inn og servanten er rausere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DUSJ I DAGSLYS: 1. Det gamle dusjkabinettet ble fjernet, og det ble bygget et dusjhjørne ved vinduet. Gulvflisene Trend Grey og veggflisene Trend Glossy
er fra Bergersen Flis.
2. Vaskemaskinen og varmtvannstanken er gjemt bak et plassbygd skap, laget av møbelsnekker. Her er det også plass til håndklær, vaskemidler og lignende. 
3. Veien fra kjøkkenet til badet går via entreen, og er blitt litt kortere etter at badets kortvegg er trukket litt ut.
DUSJ I DAGSLYS: 1. Det gamle dusjkabinettet ble fjernet, og det ble bygget et dusjhjørne ved vinduet. Gulvflisene Trend Grey og veggflisene Trend Glossy er fra Bergersen Flis. 2. Vaskemaskinen og varmtvannstanken er gjemt bak et plassbygd skap, laget av møbelsnekker. Her er det også plass til håndklær, vaskemidler og lignende. 3. Veien fra kjøkkenet til badet går via entreen, og er blitt litt kortere etter at badets kortvegg er trukket litt ut. Foto: FOTO: Niklas Hart

Renere uttrykk

Hvorfor fjernet du overskapet?

For å skape et renere uttrykk, og for å få plass til et større speil. Oppbevaringen er lagt til skapet i hjørnet og til skuffene under servanten.

Var det nødvendig å senke himlingen?

Nei, men takhøyden var ganske bra, så det tålte å senkes noe. Vi monterte downlights slik at belysningen ble jevn, og fikk skjult røret langs himlingen.

Hvorfor det nøytrale uttrykket?

Lisa ønsket et lyst, nordisk preg, og at badet hang sammen med øvrige rom. De grå flatene er den røde tråden i prosjektet, og gjør rommet litt mindre baderomsaktig.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BEDRE ROMFØLELSE: 1. Servanten og benkeplaten er i 12 mm tykk Corian, levert av benkeplaten.as.
2. Plasseringen av servanten og toalettet er uendret, men gulvplassen er større. Det bidrar til at badet er et mer behagelig rom å oppholde seg i enn før. Fordi taket ble senket noe, fikk man montert downlights. I bakgrunnen sees entreen, den oppleves fremdeles som rommelig nok.
BEDRE ROMFØLELSE: 1. Servanten og benkeplaten er i 12 mm tykk Corian, levert av benkeplaten.as. 2. Plasseringen av servanten og toalettet er uendret, men gulvplassen er større. Det bidrar til at badet er et mer behagelig rom å oppholde seg i enn før. Fordi taket ble senket noe, fikk man montert downlights. I bakgrunnen sees entreen, den oppleves fremdeles som rommelig nok. Foto: FOTO: Niklas Hart

Dette kostet forvandlingen:

Fliser: kr 6500

Maling: kr 3000

Underskap: kr 10.500

Corianplate: kr 11.500

Foldedør til skap: kr 7500

Dusjdør: kr 1500

Belysning: kr 1200

Speil: kr 3000

Toalett og armaturer: kr 15.000

Håndverkere: kr 70.000

Totalt: kr 129 .700

 

Vil du lese flere slike saker? Meld deg på vårt nyhetsbrev og følg Klikk Bolig på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning