nytt kjøkken

Innredningen samlet kjøkken og spiseplass

Kjøkkenet og spiseplassen kom nærmere hverandre, godt hjulpet av en blekgrønn innredning.

NYTT KJØKKEN: Kjøkkenet var mer adskilt fra spiseplass før, både fysisk og visuelt. Kjøkkenhalvøya til venstre og murpeisen til høyre ble begge fjernet, og alle flater ble fornyet. Foto: Niklas Hart
NYTT KJØKKEN: Kjøkkenet var mer adskilt fra spiseplass før, både fysisk og visuelt. Kjøkkenhalvøya til venstre og murpeisen til høyre ble begge fjernet, og alle flater ble fornyet. Foto: Niklas Hart
Publisert Oppdatert

- Det var gammelt og slitt her, og vi ønsket hjelp til å finne en annen stil, sier huseier Malin Solli Johansen til Bonytt.

Kjøkkenet i det nye huset til familien hadde slitte flater og de ønsket i tillegg et annet uttrykk. Kjøkkenet var også mer adskilt fra spiseplassen før, både fysisk og visuelt.

Selve planløsningen, altså plasseringen av veggene, var det ingenting i veien med. Derfor skulle prosjektet handle mer om oppussing enn om renovering. Kjøkkenhalvøya og murpeisen ble begge fjernet, og alle flater ble skulle fornyes.

- De største grepene var å forbedre alle flater, sparkle og male vegger, legge nytt gulv og sette inn ny innredning, sier interiørarkitekt Cecile Claussen, som fikk jobben med å tegne noen forslag. Og familen ble meget fornøyd.

- Cecilie fikk frie tøyler til å tegne noe. Vi følte at det satt på første forsøk, sier huseier Fredrik Wandem.

Dette kostet forvandlingen

Kjøkken kr 47 000
Benkeplate og oppkant kr 35 000 Møbelsnekker kr 40 000
Belysning kr 12 000
Møblering kr 10 000
Håndverkere (Rolf Eriksen) kr 150 000 Totalt. Kr 314 000

Bygde nytt kjøkken

Rommet ble umiddelbart mer sammenhengene da de fjernet kjøkkenhalvøya som gjorde at kjøkkenet og spiseplassen var adskilt.

Det nye kjøkkenet henvender seg i større grad til spiseplassen, der man faktisk oppholder seg. Murpeisen ble erstattet av en vedovn fra Contura, som opptar mindre plass og bidrar til større romfølelse.

- Plasseringen av kjøkkenet var allerede bra, men vi bygde det på nytt, og ga det helt annet uttrykk, i tråd med beboernes ønske om noe spesielt, forteller Claussen.

Kjøkkenet er fra Ikea, og er spraymalt i fargen Pale Green fra Jotun. Alt av innredning er bygget av A&B Byggmontasje.

Grønne fronter

- Vi jobbet da mye med materialkombinasjoner, og endte opp med grønne fronter, skyggekant i eik, hvit Corian og oppkant i marmor, sier Claussen.

Grønnfargen fra kjøkkenet er med også inn i stuen, og bidrar til å binde rommene sammen visuelt.

- De bidrar til å understreke opplevelsen av at rommet er samlet, og ikke oppstykket slik det var. Fargen gir hele rommet et friskt preg.

Med en sittebenk langs langveggen får rommet dessuten et mye større bruksområde enn tidligere. I tillegg fikk vi tilført mye lagringsplass. Den ene siden fikk også en en svartmalt, vegghengt hylle der bokryggene kan stå eksponert.

Eikelisten mellom frontene og corianbenkeplaten tilfører kjøkkenet et element av noe organisk, mens de svarte grepene Handle Pharmacy fra Superfront bygger opp om innredningens stramme uttrykk.

Før: Kjøkkenet var mer adskilt fra spiseplass før, både fysisk og visuelt. Kjøkkenhalvøya til venstre og murpeisen til høyre ble begge fjernet, og alle flater ble fornyet.
Før: Kjøkkenet var mer adskilt fra spiseplass før, både fysisk og visuelt. Kjøkkenhalvøya til venstre og murpeisen til høyre ble begge fjernet, og alle flater ble fornyet.
Det nye kjøkkenet henvender seg i større grad til spiseplassen, der man faktisk oppholder seg. Murpeisen ble erstattet av en vedovn fra Contura, som opptar mindre plass og bidrar til større romfølelse.
Det nye kjøkkenet henvender seg i større grad til spiseplassen, der man faktisk oppholder seg. Murpeisen ble erstattet av en vedovn fra Contura, som opptar mindre plass og bidrar til større romfølelse.
Sittebenken fortsetter langs hele langveggen i spisestuen, og ender i en bokhylle. I enden av rommet er avsatsen sikret med et glassgjerde som sørger for gjennomlys fra stuevinduene.
Sittebenken fortsetter langs hele langveggen i spisestuen, og ender i en bokhylle. I enden av rommet er avsatsen sikret med et glassgjerde som sørger for gjennomlys fra stuevinduene.
Grønnfargen fra kjøkkenet er med også inn i stuen, og bidrar til å binde rommene sammen visuelt. Kjøkkenet er fra Ikea, og er spraymalt i fargen Pale Green fra Jotun. Alt av innredning er bygget av A&B Byggmontasje.
Grønnfargen fra kjøkkenet er med også inn i stuen, og bidrar til å binde rommene sammen visuelt. Kjøkkenet er fra Ikea, og er spraymalt i fargen Pale Green fra Jotun. Alt av innredning er bygget av A&B Byggmontasje.
Eikelisten mellom frontene og corianbenkeplaten tilfører kjøkkenet et element av noe organisk, mens de svarte grepene Handle Pharmacy fra Superfront bygger opp om innredningens stramme uttrykk.
Eikelisten mellom frontene og corianbenkeplaten tilfører kjøkkenet et element av noe organisk, mens de svarte grepene Handle Pharmacy fra Superfront bygger opp om innredningens stramme uttrykk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning