Pusse opp allrom

Sånn gikk det da interiørarkitekten skulle pusse opp hos seg selv

Da in­ter­iør­ar­ki­tekt Bernt A. Pedersen tok grep hjemme hos seg selv, ble allrommet helt forandret.

<b>FØR:</b> Lei­lig­he­ten i Co­los­seum Park var pus­set opp for salg og der­med gan­ske stan­dardisert og preg­løs. Det stør­ste problemet var kjøk­ken­øya, som sto i vei­en for møb­le­ring.
FØR: Lei­lig­he­ten i Co­los­seum Park var pus­set opp for salg og der­med gan­ske stan­dardisert og preg­løs. Det stør­ste problemet var kjøk­ken­øya, som sto i vei­en for møb­le­ring. Foto: Pri­vat
Sist oppdatert

– Vi kjøp­te en lei­lig­het på 88 kvad­rat­me­ter i fjor, som egent­lig var litt mid­ler­ti­dig, der­for var vi kon­ser­va­ti­ve med end­rin­ge­ne, forteller in­ter­iør­ar­ki­tekt Bernt A. Pedersen.

– Den had­de ny enstavsparkett i ol­jet ask, nytt tak med down­lights og nytt kjøk­ken med øy. Men in­gen­ting var helt i vår stil, sier han.

Van­lig­vis er en kjøkken­­øy prak­tisk, men her ødela den helt for bru­ken av rom­met.

Les også: Badet var lite og upraktisk for en familie på fire. Et smart grep endret alt

Fjernet kjøkkenøy

ETTER: Allrommet til in­ter­iør­ar­ki­tekt Bernt A. Pedersen og Per-Egil Gulbrandsen fikk en helt an­nen at­mo­sfæ­re et­ter oppus­sing. I en­den av un­der­ska­pe­ne er det satt inn en gass­peis fra Proff­peis med mørkegrå het­te, som sam­men med et stri­pe­te ta­pet gir stu­en var­me. Legg mer­ke til sok­kel­skuf­fe­ne i un­der­ska­pe­ne fra De­sig­na. Spi­se­bor­det fra Mead­ow Home kan ut­vi­des med pla­ter, sto­le­ne Queen er fra Pedrali og tak­lam­pen Fris­bee fra Flos.
ETTER: Allrommet til in­ter­iør­ar­ki­tekt Bernt A. Pedersen og Per-Egil Gulbrandsen fikk en helt an­nen at­mo­sfæ­re et­ter oppus­sing. I en­den av un­der­ska­pe­ne er det satt inn en gass­peis fra Proff­peis med mørkegrå het­te, som sam­men med et stri­pe­te ta­pet gir stu­en var­me. Legg mer­ke til sok­kel­skuf­fe­ne i un­der­ska­pe­ne fra De­sig­na. Spi­se­bor­det fra Mead­ow Home kan ut­vi­des med pla­ter, sto­le­ne Queen er fra Pedrali og tak­lam­pen Fris­bee fra Flos. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal
KJØKKEN: De­sig­na-kjøkkenet har hvite fron­ter og var nytt da Bernt og Per-Egil flyt­tet inn. Det er blitt forlenget og har fått ny ben­ke­pla­te i 13 mm kompaktlaminat i far­gen Soft Gunmetal. En Botkyrka stål­hylle fra Ikea til­fø­rer litt eks­tra opp­be­va­ring og li­ver opp veg­gen sam­men med kunst og vegg­lam­pen Mantis.
KJØKKEN: De­sig­na-kjøkkenet har hvite fron­ter og var nytt da Bernt og Per-Egil flyt­tet inn. Det er blitt forlenget og har fått ny ben­ke­pla­te i 13 mm kompaktlaminat i far­gen Soft Gunmetal. En Botkyrka stål­hylle fra Ikea til­fø­rer litt eks­tra opp­be­va­ring og li­ver opp veg­gen sam­men med kunst og vegg­lam­pen Mantis. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal

– Det før­s­te vi gjor­de var å fjer­ne kjøk­ken­øya, noe som var van­ske­lig et­ter­som strøm­til­før­se­len var slis­set inn i gul­vet, sier han.

– Vi be­holdt kjøk­ke­net og gjen­bruk­te un­der­ska­pe­ne fra øya, samt sup­pler­te med noen fle­re. Taket med down­lights lot vi også være, men vi mal­te de grå veg­ge­ne i nøy­tral hvit (S 0500-N), og ta­petserte for å de­fi­ne­re stue­del­en.

– Vi els­ker å bo her. Med løs­nin­ger til­pas­set vår stil og be­hov, blir få kvadratmeter hel­ler en for­del, sier eierne.
– Vi els­ker å bo her. Med løs­nin­ger til­pas­set vår stil og be­hov, blir få kvadratmeter hel­ler en for­del, sier eierne. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal

Benken ender i en koselig gasspeis som blir en slags moderne grue, og som binder kjøkkenet sammen med stuen.

– Hvordan fungerer den nye løsningen?

Ut­vi­det kjøk­ken, inkl. ben­ke­pla­te og ven­ti­la­tor: kr 98 000

Peis m/het­te: kr 150 000

Ta­pet: kr 18 000

Hånd­ver­ke­re: kr 150 000

Møb­ler og tek­sti­ler: kr 50 000

SUM: kr 466 000

Se mer

– Med øya ut av vei­en fikk vi plass til både spi­se­stue og so­fa­grup­pe, samt gode gang­so­ner. Vi els­ker å bo her, det er så sen­tralt, som i stor grad vei­er opp for det som mang­ler av kvad­rat­meter. To bal­kon­ger, en på hver side, gir dess­uten eks­tra fri­rom.

Kjøkkenet opp­tar to veg­ger i L-form, med høy­skap på kort­veg­gen, og 5,5 me­ter un­der­skap på den and­re.

– Jeg trod­de det ville bli uprak­tisk med et så langt kjøk­ken, men det fun­ge­rer vel­dig fint, sier Pedersen.

STEN: Den de­fi­ne­res av ta­pe­tet Flamant fra Green Apple i mørkegrått og varm beige, som kler gulvet i ol­jet ask. En­de­veg­gen har sto­re vin­du­er og dør ut til en over­bygd bal­kong, med ut­sikt til Frogner­par­ken. Gar­di­ne­ne er i sam­me ny­an­se som det grå i ta­pe­tet. De ska­per il­lu­sjon av enda stør­re vin­du og til­fø­rer stoff­lig­het. So­fa­ene i svart ve­lur er fra Sofacompany, stue­bordet fra finn.no og gulv­tep­pet fra Bo­hus.
STEN: Den de­fi­ne­res av ta­pe­tet Flamant fra Green Apple i mørkegrått og varm beige, som kler gulvet i ol­jet ask. En­de­veg­gen har sto­re vin­du­er og dør ut til en over­bygd bal­kong, med ut­sikt til Frogner­par­ken. Gar­di­ne­ne er i sam­me ny­an­se som det grå i ta­pe­tet. De ska­per il­lu­sjon av enda stør­re vin­du og til­fø­rer stoff­lig­het. So­fa­ene i svart ve­lur er fra Sofacompany, stue­bordet fra finn.no og gulv­tep­pet fra Bo­hus. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal
MØRKE FARGER: Far­ge­ne i stu­en er mør­ke, noe som gir rom­met tyng­de og fin ro. Helt til høyre skim­tes så vidt et spe­si­al­byg­get vi­tri­ne­skap av Metod-mo­du­ler fra Ikea.
MØRKE FARGER: Far­ge­ne i stu­en er mør­ke, noe som gir rom­met tyng­de og fin ro. Helt til høyre skim­tes så vidt et spe­si­al­byg­get vi­tri­ne­skap av Metod-mo­du­ler fra Ikea. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal
HYLLER: For å unn­gå hyl­le­knek­ter har Bernt mon­tert svar­tbei­se­de eikehyller i hel­tre på Mosslanda bil­de­lis­ter fra Ikea.
HYLLER: For å unn­gå hyl­le­knek­ter har Bernt mon­tert svar­tbei­se­de eikehyller i hel­tre på Mosslanda bil­de­lis­ter fra Ikea. Foto: Fi­lip­pa Tre­dal

Sty­ling: Rik­ke Bye-Andersen

Denne saken ble første gang publisert 27/05 2022, og sist oppdatert 30/05 2022.

Les også