Odd-Bjørn grusa Petter i første duell

Odd-Bjørn tok første stikk i ørkenen, daPeltonen og Fischer fikk prøve seg på nytt underlag.

AU! Hjelmeset gliser bredt, mens Petter spiser sand.
AU! Hjelmeset gliser bredt, mens Petter spiser sand. Foto: Stian Bjerke/Vi Menn
Publisert Oppdatert

De glante veldig, tilfeldig forbipasserende da Hjelmeset og Northug trasket ut i Mohave-ørkenen - bærende på langrennski og staver. Konkurransen gikk ut på tre forskjellige sprinter i sanda, og da Odd-Bjørn falt i den første sprinten ble det lett ledelse til Petter.

Northug er ikke vant til å tape med langrennski på beina, men sanda hadde han ikke helt tak på. Odd-Bjørn beinfløy den noe flatere 2.etappen og vant lett.

- Han er jo verdensmester i sånn beinflying i diagonal, akkurat som Frode Estil, peste en sliten Northug.

- Det er lov å være best, parerte en smørblid Hjelmeset.

Sandmannen Northug

Den siste og tredje duellen gikk kun i nedoverbakke. Det var likt før den siste bakken, men så lugget det litt under Fischerskia, og Petter gikk spektakulært på trynet. Og mens verdensmesteren lå og tygde sand, stod Odd-Bjørn på målstreken og ropte:

- Kom da Philip, kom da Philip Boit!

Klar seier til gamlefar, og dermed er Petter på hæla. Sandski er nok ikke hans greie, la oss håpe han gjør det bedre ved pokerbordet.

TAPER SOM EN MANN: Petter tar nederlaget i mannemaneduellen med et flir, mens ørkenreven Hjelmeset godter seg i bakgrunnen.
TAPER SOM EN MANN: Petter tar nederlaget i mannemaneduellen med et flir, mens ørkenreven Hjelmeset godter seg i bakgrunnen. Foto: Thorkild Gundersen/Vi Menn

Duellene fortsetter tirsdag, med en skikkelig kraftprøve i ørkenen: 1 time med løping og rulleski, i en ekstrem 40 varmegraders duathlon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning