Forsikring av gjeld

– Nordmenn er risikovillige

Få nordmenn bryr seg om gjeldsforsikring, og det er kanskje like greit.

Publisert Oppdatert

En fersk rapport fra TNS Gallup viser at stadig flere har problemer med å betjene boliglånet og bare 22 prosent av norske låntagerne har tegnet gjeldsforsikring.

- 8 av 10 ønsker seg gjeldsforsikring, men bare 2 av 10 har det, sier administrerende direktør i forsikringsselskapet Cardif, Dag Mevold.

- 95 prosent av nordmenn har lån med flytende rente. Det kan tyde på at nordmenn er risikovillige, sier han (se videoen over).

Livsforsikring bedre

Agnes Bergo, daglig leder i Pengedoktoren, mener at gjeldsforsikring i mange tilfeller er unødvendig.

- Gjeldsforsikring har du for å trygge fremtiden til familien hvis du dør. Men for mange, for eksempel samboere med barn, kan det være en økonomisk felle. Gjelden blir slettet når du dør, og barna arver boet. SKal gjenlevende samboer løse ut boligen kan det bli mye dyrere.

Også for gifte par mener Bergo at det i de fleste tilfeller er bedre med livsforsikring.

- Man må vurdere forsikringen i forhold til pris. Gjeldsforsikringen trappes ned jo lavere gjelden er, og det er viktig å sjekke hva man får igjen i forhold til gjeld og alder.

- Livsforsikring er etter min mening bedre fordi den ikke endrer seg med gjelden, men med alderen. Husk også å sjekke om du har livsforsikring gjennom arbeidsgiver . Det er mange som har det og glemmer å sjekke det før de tegner nye forsikringer, understreker Bergo.

En liten sjekk på gaten i Oslo viser at det er få som er opptatt av gjeldsforsikring. (Video: Ole Berg-Rusten / ScanpixNTB)

Kjøpe nytt undertøy til jul? Se det lekreste av fransk undertøy (video).

Ut på tur? Alt om friluftstester på Klikk.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning