Mens DnB Nor vegrer seg mot å senke renta, kan deres største konkurrent, Nordea, i følge Hegnar Online melde om økt pågang fra nye kunder.

Samtidig merker DnB Nor økt press fra sine kunder. Men fortsatt holder banken igjen.

- Pengemarkedsrenten fortsetter å stige, men vi vurderer situasjonen fortløpende, sier informasjonssjef Nicolay Bruusgaard i DnB Nor, som imidlertid kan synes å være i utakt med sine egne folk .

DnB Nors vegring kommer til tross for at de i går fikk pepper fra politisk hold, blant annet fra finansminister Kristin Halvorsen som uttalte følgende på Dagsrevyen 21:

"Jeg synes det skuffende at flere norske banker nå gjennomfører en renteøkning som de rett nok har varslet for noen uker siden, men nå har styringsrenten gått ned med én prosent i løpet av 14 dager. Vi ser også at pengemarkedsrenten har gått ned, og det er rimelig at kundene forventer at de får del i den rentenedgangen. "

Les også: Her får du billigst lån

Still krav eller skift

Som bankkunde kan du bruke markedsmakten din dersom banken din ikke kutter renta. Enten kan du sende brev til dem , eller du kan skifte bank.

Les også: Her får du lavest rente

Les også: Renteaksjon på Facebook

Les også: Nordea kutter renta

Ut på tur i helgen? Les mer på Klikk.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!