Interiørbloggernes julepynt

Nisser og rødt er helt ut

Klementiner og svibler, kvister og granbar, og fargene hvitt, rosa og gull - slik pynter Norges største interiørbloggere til jul.

Nå er det bare et par dager i gjen til julaften. La deg inspirere av sju ulike bloggeres fantastiske julepyntede hjem!
Nå er det bare et par dager i gjen til julaften. La deg inspirere av sju ulike bloggeres fantastiske julepyntede hjem! Foto: FOTO: Stine Ringen Rogstad / Hilde Mork
Publisert Oppdatert

Hvit jul innendørs, neonrosa fremfor rødt, friske blomster, masse klementiner, grener, granbar og kongler. Hos Norges fremste interiørbloggere finner du ikke så mye som en liten nisse, og rødt holder de seg langt unna. Less is more-tankegangen står høyt i kurs, og juletrepynten går enten i hvitt, natur og sølv, eller rosa, pasteller og gull.

Her gir sju av Norges ledende interiørbloggere deg sine beste tips til hvordan du bør pynte til jul - og viser frem sine trendy julepyntede hjem.

Jul hos Stine

Her bor: Stine Ringen Rogstad (28), bor på landet på en gård rett utenfor Lillestrøm med samboeren og en liten gutt som snart fyller fire. Huset er en enebolig fra 1860, som paret har pusset opp og flyttet inn i for 1,5 år siden. Stine blogger på Stines Hjem - Livet på landet

Stine Ringen Rogstad blogger om sin forkjærlighet for pasteller fra en gård utenfor  Lillestrøm, på bloggen "Stines hjem - livet på landet".  Til jul går hun gjerne ut i skogen etter pynt.
Stine Ringen Rogstad blogger om sin forkjærlighet for pasteller fra en gård utenfor Lillestrøm, på bloggen "Stines hjem - livet på landet". Til jul går hun gjerne ut i skogen etter pynt. Foto: FOTO: Stine Ringen Rogstad / stineshjem.blogspot.no
Foto: FOTO: Stine Ringen Rogstad / stineshjem.blogspot.no
Foto: FOTO: Stine Ringen Rogstad / stineshjem.blogspot.no
Foto: FOTO: Stine Ringen Rogstad / stineshjem.blogspot.no

Stil: Stilen min er original, fargerik og landlig - en god miks av bruktfunn, og farger og former som jeg liker.

Sånn pynter jeg til jul: Julepynten forandrer seg omtrent hver jul, men pastellfarger og naturelementer går som regel igjen. Jeg liker å hente inn kvister med bær, kongler eller andre ting, jeg ser hva jeg finner når jeg går turer.

Det å pynte treet lillejulaften har egentlig vært en tradisjon, men vi har startet en ny tradisjon i år, med å få inn juletreet tidlig og pynte det med èn gang. Men å gå ut og hogge juletre er og forblir en tradisjon som er veldig hyggelig om spennende.

Beste tips til et flott julepyntet hjem: Mitt beste tips må være å omgi seg med farger man liker - det kan aldri slå feil. Selv er jeg ikke så glad i rødt, så å ta inn masse rødt bare fordi det er en "julefarge", blir helt feil for meg.

Her er det pasteller hele året rundt. Ellers - bruk naturen! Det er veldig enkelt og helt gratis, samtidig som det er kjempedekorativt.

Jul hos Dotty Love

Her bor: Dotty Love aka Hilde Mork, 34 år, bor i Skien i hus med hage, mann og to barn (på ett og tre år). Driver bloggen Dotty love sammen med Linn Karen Førland.

Stil: Stilen vår er industriell bohemsk, eklektisk, grafisk med stor fokus på D.I.Y og gjenbruk. Basefarger som hvitt, sort og brunt går igjen i valg av materialer - men alltid med en dæsj knallfarger, gjerne rosa og gult.

Dotty Love består av Hilde Mork (t.v) og Linn Karen Førland (t.h). Her ser vi bilde av Hildes fargespreke julepyntede hjem i Skien.
Dotty Love består av Hilde Mork (t.v) og Linn Karen Førland (t.h). Her ser vi bilde av Hildes fargespreke julepyntede hjem i Skien. Foto: FOTO: Hilde Mork / dotty-love.blogspot.no
Foto: FOTO: Hilde Mork / dotty-love.blogspot.no
Foto: FOTO: Hilde Mork / dotty-love.blogspot.no

Sånn pynter jeg til jul:

Personlig blir det litt voldsomt med rød jul i hjemmet mitt, så rosa er alibiet for rødfargen her. Gull varmer - og er en deilig kontrast til det rosa. Treverk som kvist og ved luner, og skaper veldig god stemning.

Beste tips til et flott julepyntet hjem:

Pynt etter egen smak og interiør. Ikke prøv å gjenskape en stemning etter en trend. Levende lys, masse klementiner, hengende pynt på trær, friske blomster eller knoller gir god julestemning.

Sett masse levende lys et lite hjørne med noe pynt du liker - det holder å bare henge opp en julekule, eller en liten bjelle i dørhåndtaket kan også varme julehjertet.

Jul hos Fjelborg

Her bor: Ingrid Aune Westrum (30) sammen med mannen Vidar og skogkatten Madicken. Hun blogger fra et gammelt hvitt trehus fra 1925 på bloggen Fjeldborg.

Stil: En blanding av alt jeg liker: fine farger, gamle møbler og ting og ekte materialer, krydret med noen litt dyrere og ordentlige ting som vi har spart til og antagelig aldri blir lei av. Med en sort/hvit base tåler huset litt fargesprell, og jeg kan bestemt ikke leve uten farger.

Sånn pynter jeg til jul: Jeg er ikke glad i tradisjonell julepynt, og eier verken nisser eller engler. Derimot liker jeg å pynte med stjerner, blomster, klementiner, gamle julekuler og litt gull og glitter. Jeg ha masse svibler til jul og kommer i skikkelig julestemning av "O helga natt" og Bugge Wesseltofts klassiker "It´s snowing on my piano"!

Ingrid Aune Westrum driver bloggen Fjeldborg. Her ser du hennes lekre julepyntede hjem med en miks av friske blomster, stjerner, gamle julekuler, gull og glitter.
Ingrid Aune Westrum driver bloggen Fjeldborg. Her ser du hennes lekre julepyntede hjem med en miks av friske blomster, stjerner, gamle julekuler, gull og glitter. Foto: FOTO: Ingrid Aune Westrum / blog.fjeldborg.no
Foto: FOTO: Ingrid Aune Westrum / blog.fjeldborg.no
Foto: FOTO: Ingrid Aune Westrum / blog.fjeldborg.no

Beste tips til et flott julepyntet hjem: Less is more! Med blomster, kongerøkelse og levende lys kommer man langt. Stemning er viktigere enn masse ting. En grein eller granbar i en fin vase gir masse julestemning og kan pyntes med fine kuler før du tar inn juletreet. Et etasjefat eller en skål med de fineste julekulene dine, er også fint, så kan du nyte den fine juletrepynten litt lenger.

Gruppér pynten og ta gjerne vekk noe av "helårspynten" hvis du har slikt, for å unngå at følelsen av et proppfullt hus. Så kan du heller glede deg til å finne frem tingene du satte bort og sette huset tilbake til normalen i januar!

Jul hos Elisabeth Heier

Her bor: Elisabeth Heier-Werner (30) med mann og to barn (gutt tre år og jente ni måneder) i en loftsleilighet på Grünerløkka. Hun blogger under navnet Elisabeth Heier.

Stil: Lys og skandinavisk.

Sånn pynter jeg til jul: Jeg bruker interiøret som utgangspunkt for julepynt, hvit jul innendørs er noe av det fineste jeg vet!

Naturelementer blander jeg gjerne med gull og sølv, er veldig glad i papirpynt og har som mange andre blitt hektet på å brette mine egne stjerner denne julen. Noe av pyntet tar jeg frem igjen år etter år, men jeg tilfører alltid noe nytt og gjerne hjemmelaget. Rød jul kommer jeg neppe til å ha noen gang.

Elisabeth Heier-Werner blogger fra sin loftsleilighet på Grünerløkka under navnet Elisabethheier. Hvit jul innendørs er noe av det fineste hun vet.
Elisabeth Heier-Werner blogger fra sin loftsleilighet på Grünerløkka under navnet Elisabethheier. Hvit jul innendørs er noe av det fineste hun vet. Foto: FOTO: Krekling Photo/Elisabeth Heier-Werner.
Foto: FOTO: Elisabeth Heier-Werner
Foto: FOTO: Elisabeth Heier-Werner

Beste tips til et flott julepyntet hjem: Følg din egen stil og smak. Du får masse stemning ved hjelp av svibler i krukker, et lite juletre og levende lys. Og lag noe selv. Det er så fint når ikke alt er kjøpt, men at en kan blande litt nytt og gammelt med noe hjemmelaget og skape sin egen personlige jul. Det bugner av inspirasjon på interiørbloggene nå før jul!

Karlottes jul

Her bor: Monica Bromseth (36), mannen Even, Ludvig Thomas på 5 1/2 år og Milla Karlotte på 4 år. Har ekstremoppusset et gammelt Landhandleri i Rælingen utenfor Lillestrøm som hadde vært Motorsykkelklubb de siste 12 årene før paret overtok. Bloggen heter Karlottes hjem.

Stil: Kontraster, personlig

Sånn pynter jeg til jul: Jeg liker enkel og naturlig pynt. Mye bruk av grener, masse tente lys og ikke minst friske blomster. Jeg elsker svibler, amarylus og juleroser. Jeg lar meg påvirke av trendene og varierer en del hvert år. Julestjernen i papir som ble innkjøpt i støvet lilla i fjor ble ny i år med kobber-spraylakk!

Når det er sagt har jeg en del arvet julepynt fra mine besteforeldre som jeg pynter juletreet med hvert år! Treet hogges i egen skog bak huset og pyntes lille julaften. Barna får et eget tre på rommet sitt som de pynter med selvlaget pynt.

Beste tips til et flott julepyntet hjem: Masse friske juleblomster. Hold det enkelt og samle pynten i grupper/tablåer. Det gir mer effekt en å spre det tynt over alt.

Monica Bromseth driver bloggen Karlottes Hjem. Her viser hun bilder fra sitt vakre hjem - et gammelt Landhandleri på Rælingen. Til jul er Monica spesielt glad i svibler, amarylus og juleroser.
Monica Bromseth driver bloggen Karlottes Hjem. Her viser hun bilder fra sitt vakre hjem - et gammelt Landhandleri på Rælingen. Til jul er Monica spesielt glad i svibler, amarylus og juleroser. Foto: FOTO: Monica Bromseth / karlotteshjem.blogspot.no
Foto: FOTO: Monica Bromseth / karlotteshjem.blogspot.no
Foto: FOTO: Monica Bromseth / karlotteshjem.blogspot.no

Jul på Svennegården

Her bor: Amalie Fagerli (25) med samboer, og barna Frederikke på fem og Pernille på tre. Paret bor i Eidsvik utenfor Ålesund og har de siste seks årene totalrenovert og bygget på eneboligen fra 1934. Amalie blogger på Svennegården

Stil: Industri møter østen. Jeg elsker å blande grove materialer som betong og rustikt tre sammen med overflater i rustfritt stål og myke tekstiler i forskjellige materialer.

Sånn pynter jeg til jul: Om det er noen spesielle ting jeg er veldig glad i kommer de frem hver jul, men stort sett pynter jeg med farger og ting jeg liker der og da.

Jeg bytter ikke ut pynten hvert år, men finner heller forskjellige måter og bruke- å sette den sammen på. Juletreet hentes og kommer opp lillejulaften.

Beste tips til et lekkert julepyntet hjem: Ikke vær redd for å blande forskjellige farger og materialer!

Jul hos frufly

Amalie Fagerli blogger og bor på Svennegården i Eidsvik utenfor Ålesund. Hun pynter helst med farger, og varierer ved å sette sammen julepynten ulikt fra år til år.
Amalie Fagerli blogger og bor på Svennegården i Eidsvik utenfor Ålesund. Hun pynter helst med farger, og varierer ved å sette sammen julepynten ulikt fra år til år. Foto: FOTO: Amalie Fagerli / svenngaarden.blogspot.com
Foto: FOTO: Amalie Fagerli / svenngaarden.blogspot.com

Her bor: Heidi Marie Sperre Flesland (36), gift og har to jenter på ett og fem år. Bor i enebolig i Bergen hvor hun blogger under navnet Frufly.

Stil: Skandinavisk, personlig stil med mye fotografier.

Sånn pynter jeg til jul: Vår jul består alltid av mye lys - både slynger, staker og levende lys. Farger og detaljer kan variere fra år til år, som interiøret for øvrig. Heldigvis synes mann og barn rosa jul er like fint som rød.

De siste årene har vi klippet en del papir, både snøkrystaller, juletrær og stjerner som vi henger på juletreet, i vinduet og setter på jule- og nyttårsbordet. Klipp ut like stjerner av kartong, og klipp ned i spissen på den ene og midt mellom spissen på den andre, og sett dem oppi hverandre.

Beste tips til et lekkert julepyntet hjem: Pynt med det familien liker, og ikke føl deg bundet til å bruke nisser hvis familien får like mye julestemning av annen pynt.

Jeg synes heller ikke at det trenger å være så enormt mye julepynt - en stor adventsstjerne i vinduet kan gi like mye juleeffekt som 50 småting i vinduskarmen. Og aller viktigst - lag ting selv! På den måten blir julen personlig og ekstra koselig.

Les også:

Heidi Marie Sperre Flesland aka Frufly blogger fra sin enebolig i Bergen. Julepynten er enkel og består av lys, hjemmelagede snøkrystaller og rosa fremfor rødt.
Heidi Marie Sperre Flesland aka Frufly blogger fra sin enebolig i Bergen. Julepynten er enkel og består av lys, hjemmelagede snøkrystaller og rosa fremfor rødt. Foto: FOTO: Heidi Marie Sperre Flesland / frufly.no
Foto: FOTO: Heidi Marie Sperre Flesland / frufly.no
Foto: FOTO: Heidi Marie Sperre Flesland / frufly.no

Interiør for nybegynnere

Mal veggene med magnetmaling

På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Inspirasjonsguiden

Se høstens heteste veggtrender

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning