Smart oppbevaring

Ni smarte oppbevaringsløsninger

Få orden på livet med smarte og dekorative oppbevaringsløsninger.

KAOSKONTROLL: Smart oppbevaring er stikkordet hvis du ønsker å ha orden og oversikt i hjemmet ditt. Et skoskap i entreen, dette er fra Ikea, og noen små kurver til å putte nøkler, lommebok og annen smånips i, også fra Ikea, kommer godt med.
KAOSKONTROLL: Smart oppbevaring er stikkordet hvis du ønsker å ha orden og oversikt i hjemmet ditt. Et skoskap i entreen, dette er fra Ikea, og noen små kurver til å putte nøkler, lommebok og annen smånips i, også fra Ikea, kommer godt med. Foto: FOTO: Ikea
Publisert Oppdatert

Enten du bor smått eller stort vil du ha behov for gode, gjennomtenkte oppbevaringsløsninger .

Livet blir utrolig mye enklere når du vet hvor du finner ting - i tillegg til at smart oppbevaring er veien mot et harmonisk hjem - et hjem hvor du kan slappe av og virkelig nyte livet. Hvem sier vel nei takk til det?

Del

Smart oppbevaring trenger ikke koste mye. Nedenfor har vi plukket ut løsninger som passer utmerket om du ønsker å gjøre noe dekorativt og praktisk uten at det koster skjorta.

Varierte løsninger

PÅ HJUL: Et garderobestativ på hjul er enkelt å flytte på - når det trengs. I tillegg er det tøft. Klesstativ på hjul finner du blant annet på Ikea.
PÅ HJUL: Et garderobestativ på hjul er enkelt å flytte på - når det trengs. I tillegg er det tøft. Klesstativ på hjul finner du blant annet på Ikea. Foto: FOTO: Linnea Press
FIFFIG LØSNING: Ofte fremstår entreen som rotete fordi jakker og sko er det første som møter deg når du kommer inn inngangsdøren. Med en lettvegg som her, løser du det problemet.
FIFFIG LØSNING: Ofte fremstår entreen som rotete fordi jakker og sko er det første som møter deg når du kommer inn inngangsdøren. Med en lettvegg som her, løser du det problemet. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Det er så klart praktisk med store garderobeskap - men av og til kan det være morsomt å finne mindre oppbevaringsløsninger som piffer opp interiøret - samtidig som det har en funksjon.

Hva med å henge klærne på et gammeldags stativ med hjul, sånn som på bildet over? Henger du fram noen fargerike klær på stativet, skaper du kjapt liv i rommet. Pass på å ikke neddynge stativet med klær. Da blir det fort det motsatte av dekorativt.

Snus rundt på loppemarked - kanskje finner du et slikt stativ der. Ikea har også garderobestativ med hjul.

Vis fram skoene

Har du mange par sko kan du gjøre et lite kunststykke ut av det. Sett skoene på en hylle - bruk dem rett og slett som et dekorativt element i interiøret.

PRAKTISK OG DEKORATIVT: Hvorfor stue bort sko og fine klær? En kjetting på en krok i taket fungerer som oppheng for beboerens fine kjoler.
PRAKTISK OG DEKORATIVT: Hvorfor stue bort sko og fine klær? En kjetting på en krok i taket fungerer som oppheng for beboerens fine kjoler. Foto: FOTO: Siri Møller

Du kan kan for eksempel male en utdatert gammel hylle i furu - og tapetsere den inni.

Kult med kjetting

Du kan også bruke kjetting på en morsom og annerledes måte. Fest et stykke kjetting på en krok i taket - og heng opp klær på den ved hjelp av kleshenger i for eksempel metall, sånn som på bildet over.

Ved å innrede med kjetting henger man med i tiden. Danske Pej mener trenden "Sweet sin" er en av de viktigste interiørtrendene i øyeblikket. Og i stilen "Sweet sin" handler det om å blande det søte og yndige med det rå og tøffe. Man skal ha noe som virkelig bryter, sånn som for eksempel kjetting.

Flere løsninger

Settekassene som hadde sin storhetstid på 80-tallet er nå tilbake i trendbildet. Faktisk kan disse hyllene med mange små rom være praktisk til oppbevaring. Fyll rommene med dekorative småting.

Små knotter du kan henge på veggen er også et spennende innslag - og på dem kan du henge alt fra dekorative vesker til skjerf of jakker. Det finnes utallige knagger og knotter på markedet - og disse har også kommet sterkt tilbake i motebildet de siste årene.

PÅ UTSTILLING: Et gammelt, utdatert skap blir raskt nytt med et strøk maling. Det er enkelt å lage dette smykkeskapet.
PÅ UTSTILLING: Et gammelt, utdatert skap blir raskt nytt med et strøk maling. Det er enkelt å lage dette smykkeskapet. Foto: FOTO: Bård Jørgensen
FAST PLASS: Gi skoene et rom hver. Tilsvarende hyller får du på Ikea.
FAST PLASS: Gi skoene et rom hver. Tilsvarende hyller får du på Ikea. Foto: FOTO: Bård Jørgensen

Tveit & Tornøe har designet knottene "The Dots". De gjør seg på veggen, i tillegg til at du kan henge det du måtte ha behov for på dem.

Bloggeren Maya har laget sin egen versjon. Utfordringen med knotter er imidlertid at det fort kan se rotete ut. Men striglete, upersonlige hjem som ser ubebodde ut har vi sett oss grundig lei av nå - har vi ikke?

Det er ingen tvil om at det er personlige hjem med sjel som er tingen akkurat nå. Ting skal rett og slett se litt tilfeldig og avslappet ut.

Les også:

Plakatene er tilbake

Ny stil på lavbudsjett

Miks Ikea og antikviteter

FOR SMÅTING: Tøffe kasser fra House Doctor.
FOR SMÅTING: Tøffe kasser fra House Doctor. Foto: FOTO: House doctor
MANGE VARIANTER: Knotter i mange forskjellige varianter er det mye av i øyeblikket. Det er praktisk å ha nok knagger, kroker og knotter hvor du kan henge fra deg ting.
MANGE VARIANTER: Knotter i mange forskjellige varianter er det mye av i øyeblikket. Det er praktisk å ha nok knagger, kroker og knotter hvor du kan henge fra deg ting. Foto: FOTO: Linnea Press
TILBAKE IGJEN: Settekassene hadde "sitt" tiår på 80-tallet. nå ser vi dem igjen - og nå bruker mnage dem til oppbevaring av smånips.
TILBAKE IGJEN: Settekassene hadde "sitt" tiår på 80-tallet. nå ser vi dem igjen - og nå bruker mnage dem til oppbevaring av smånips. Foto: Foto: Bård Jørgensen

Nå er dette harry

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning