Loppemarked og markedsplasser

Nå gjør du bruktkupp

Våren er tid for loppermarkeder, garasjesalg og bruktfunn. Her gjør du gode kjøp på møbler, klær og interiør.

BRUKTMARKED: Vestkanttorget bruktmarked er Oslos eldste faste bruktmarked, og finner sted hver lørdag fra mars til desember.
BRUKTMARKED: Vestkanttorget bruktmarked er Oslos eldste faste bruktmarked, og finner sted hver lørdag fra mars til desember. Foto: Foto: Mette K. Stene-Johansen
Publisert Oppdatert
NYTT MED MALING: På bloggen til Loppeline kan du se hvordan bruktfunn kan gjøres nye og moderne.
NYTT MED MALING: På bloggen til Loppeline kan du se hvordan bruktfunn kan gjøres nye og moderne. Foto: Foto: Skjermdump fra www.loppehjemmet.blogspot.com/

Nå kan du finne flotte interiørgjenstander og møbler til boligen uten å tømme sparekontoen.

Er du ekstra heldig, kan du ende opp med flotte møbler og andre fine ting - helt gratis.

Les også: Få gamle møbler til å skinne

Loppemarkeder og garasjesalg har sin storhetstid om våren. Mange tar den store våroppryddingen og skal flytte, og må kvitte seg raskt med ting de ikke har plass til.

Flotte møbler, klær og interiørgjenstander finner dermed veien til loppemarkeder, garasjesalg og markedsplasser på nettet.

Prisen er selvsagt et pluss, men gamle møbler holder også ofte en bedre kvalitet enn mye av det du får kjøpt nytt.

Tips fra bloggere

Om du ikke skulle se annonser om bruktmarkeder i avisen eller oppslag i nærmiljøet, kan du sjekke nettsiden Loppemarked. De lister opp loppemarkeder og garasjesalg etter fylke og kommune, så du kan finne dem i ditt område.

Les Mettes boligblogg: Dagen vi ble kremmere.

Nib er en samleside for norske interiørbloggere, og 503 bloggere er idag tilknyttet. Nib ønsker å fange opp de loppemarkedene du ellers ikke ville funnet så lett frem til, og legger ut en oppdatert oversikt hver onsdag. Her finner du også loppemarkedkunnskap bloggere imellom.

Bloggeren Loppeline har interiør, lopper og malespann som sin store lidenskap. På bloggen hennes kan du se hvordan hun gjør gamle bruktfunn nye og moderne - ofte bare ved hjelp av litt maling.

BILLIG KJØKKEN: Dette Norema-kjøkkenet er til salgs på Finnbrukt.no for 5000 kroner. Det er nesten ubrukt og er demontert for kjøper.
BILLIG KJØKKEN: Dette Norema-kjøkkenet er til salgs på Finnbrukt.no for 5000 kroner. Det er nesten ubrukt og er demontert for kjøper. Foto: Foto: Skjermdump fra www.finnbrukt.no.

Nordens største bruktmarked finner du på Ekebergmarkedet i Oslo. Det finner sted på Ekeberg Camping 9. mai og 19. september. Her finner du alt fra pynteting til bildeler og kuriosa, og du kan lete gjennom over 100 000 gjenstander. Arrangøren er Norsk Veteranvognklubb.

Her kan du gjøre bruktkupp:

Nib er en samleside for norske interiørbloggere, og legger ut en oppdatert oversikt over loppermarkeder hver onsdag.

Finn Trolig et av landets mest populære markeder på nett. Her finner du flere hundre møbler, blader, bøker, interiørgjenstander osv. Under kategorien "Gis bort" kan du få møbler og andre ting helt gratis.

Finnbrukt En markedsplass for alle som ønsker å selge eller kjøpe brukte ting. Et raskt søk viste en lekker spisestue fra 1920-tallet til 4500 kroner og et nesten ubrukt Norema-kjøkken til 5000 kroner.

Fretex tilbyr møbler, klær og andre ting til lave priser. Butikkene fylles daglig fylles opp med nye varer.

Emilplassen Pusser opp brukte møbler, og lager sin egen vri på møblene som de tilbyr for salg.

Zanz Blander moderne designmøbler med gamle møbler. Zanz fører keramikk, malerier og andre flotte ting fra norske og lokale kunstnere.

Lauritz Ifølge deres egen nettside er Lauritz det største auksjonshuset på nett i Norden, med over 500 000 registrerte selgere og kjøpere. Har bredt utvalg av varer som skal matche alle behov, budsjetter og samlerinteresser. Har til enhver tid over 7000 varer på auksjon.

Fil de Fer Dansk butikk og nettbutikk drevet av en lidenskap for franske loppefunn. Her finner du blant annet gamle rammer, møbler og prismekroner.

Sinsen brukthall holder til i Oslo. Her finner du 2000 kvm. med brukte, halvgamle og antikke møbler, nips, malerier.

Frelsesarmeen har et tiltak kalt «Jobben», for å gi rusavhengige arbeidstrening. Her bearbeides gammelt søppel til redesignede shabby chic møbler som selges på Frelsesarmeens nettbutikk.

Selge selv?

Dersom du vil gi bort ting, finner du en oversikt over arrangører som tar imot lopper på loppemarked.info. Vil du arrangere garasjesalg, kan sette inn en annonse på nettsiden. Andre aktuelle nettsteder er for eksempel finn.no og finnbrukt.no.

Du kan også leie bodplass på et bruktmarked og selge unna tingene du ikke trenger lenger. I Oslo kan du for eksempel gjøre dette på Vestkanttorget.

Vestkanttorvet i Oslo har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Markedet er åpent fra mars til desember. Dersom du vil selge ting selv, kan du bestille en bodplass.

Grønn Hverdag arrangerer fra tid til annen bruktmarked i flere byer. Neste finner sted i Kulturhuset i Tromsø den 4.april.

Hvis det ikke frister å tråle brukmarkeder og slitne gymsaler, kan du bestille gode bruktfunn fra en rekke nettsteder.

Se faktaboksen til høyre.

Godt og gammelt

At man kan være heldig og gjøre et skikkelig kupp på bruktmarkedet, er det liten tvil om.

VG kunne i 2007 melde om en kvinne som kjøpte en Luis Vuitton-veske på bruktbutikken Fretex for 75 kroner. Den viste seg å være verd minst 10 000 kroner.

Audun Nygaard i Bergen har vært på mange loppemarkeder de siste årene, og dyrker 50-, 60-, og 70-tallets farger og interiør på beskjedent budsjett.

Han liker gamle gjenstander på grunn av designen og den håndverksmessige utførelsen av møblene.

- Dessuten føles det bra å vite at objektene er sjeldne, at få andre har det samme. Det er som å eie selve originalbildet fremfor en plakat. Først og fremst dreier det seg imidlertid om å holde kostnadene nede, ikke å for enhver pris være unik, sier Nygaard.

Se bildene av hans fargesterke retroleilighet her.

Også i dette sjarmfulle huset er de fleste gjenstandene funnet på loppemarkeder og garasjesalg.

Les mer på Klikk om bruktfunn:

Flotte lamper

Gamle mugger

Har du tips til hvor du kan gjøre gode loppefunn? Bruk kommentarfeltet og send inn ditt tips!

GRATIS: Denne retro-sofaen er blant tingene du kan få gratis på Finn.no. Katten følger ikke med.
GRATIS: Denne retro-sofaen er blant tingene du kan få gratis på Finn.no. Katten følger ikke med. Foto: Foto: Skjermdump fra www.finn.no

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning