Julemarkeder i Norge

Koselige julemarkeder landet rundt

På jakt etter julestemning? Da er et godt, gammeldags julemarked tingen. Her finner du vår guide til koselige julemarkeder landet rundt - garantert til å få julestemning av!

Med hest og slede er idyllen på plass på julemarkedet på Maihaugen.

Med hest og slede er idyllen på plass på julemarkedet på Maihaugen. Foto: FOTO: Jørgen Skaug

Publisert Oppdatert

HADELAND GLASSVERK

November og desember

På Hadeland Glassverk er Glassverklandsbyen pyntet til jul med tusenvis av julelys. På Galleriloftet er det pepperkakeutstilling. På julekuleverkstedet kan barna male sin egen julekule i glass. I bakeriet er det deilig julebakst, kakao med krem, gløgg og julete. I Kokkestua serveres juletallerken med riskrem. I de gamle tømmerhusene er butikkene pyntet og fulle av julegaveideer. Eventyrstund og tur med hest og kjerre. Alle kan blåse egne glass, farge lys og på Barnas Hus er det quilteverksted.

Les mer: hadeland-glassverk.no

JUL I BÅTBUA

Hver lørdag og søndag frem til jul, fra 17. november

Båtbua på Skiftenes utenfor Grimstad åpner 17. november og har julemarked hver lørdag og søndag frem til jul. Her blir det blant annet salg av smykker, malerier, vevde tepper, tovede tøfler, håndarbeid, treleker, hjemmebakt og såper. Kafé. Åpent fra kl. 12-17.

Les mer på Facebook: Båtbua på Skiftenes

Blide nissejenter ønsker velkommen til Hadeland Glassverk.

Blide nissejenter ønsker velkommen til Hadeland Glassverk. Foto: FOTO: Hadeland Glassverk

GAMLEBYEN I FREDRIKSTAD

14.- 15. desember

Gamlebyen i Fredrikstad er Nordens best bevarte festningsby. Gamlebyens vakre gater og torg gir en unik ramme for den gode, gammeldagse julestemningen. Butikker, origanisasjoner og kulturliv samarbeider om julemarked og arrangementer og aktiviteter. I tillegg til julemarked blir det desembernatt den 7. og 14.desember: en stemningsfull kveld med åpne kafeer, gallerier og butikker. Her blir det lys, hygge og "slow shopping".

Les mer her

JULEHUSET I NUMEDAL

Åpent onsdag til lørdag, 10-16.

Julehuset i Numedal ligger på Fugleåsen gård i Rollag kommune. Dette er er en gårdsbutikk hvor man kan finne alt fra nisser til håndarbeid. Her er også et godt utvalg i saueskinn, skinnfeller, smykker laget av lokal gullsmed mm. Minikafé og fjøsnissemuseum.

NYTT JULEMARKED PÅ GEILO

Åpent hver helg til og med søndag 22. desember

Cirka 15 lokale produsenter av kortreist mat, kunst og håndverk byr på stemning og hyggelig handel i Geilo sentrum frem mot jul.

JULEMARKED I SPIKERSUPPA

Stemningsfullt på Maihaugen før jul.

Stemningsfullt på Maihaugen før jul. Foto: FOTO: Esben Haakenstad

28.11-22.12

Norges største og mest besøkte julemarked. Ca 40 utstillere, lavoer, skøytebane mm. Håndverk og tradisjonsvarer, kunst, keramikk, ull og skinn, mat , drikke, underholdning og mye mer.

Les mer her

KLING OG LEFSE

14. og 15.12.

Raulandsakademiet, senteret for folkekulturformidling i Rauland i Vest-Telemark, har julemarked på Telemarkstunet. Salg av keramikk, smykker, strikk, neverfletting, leker i tre, hjemmelaga drops og mye mer. Lefse -og klingbakeri, steinomnsbakeri, Kafé, konserter, tradisjonshåndverk, m.m.

BÆRUMS VERK

Alle helger til og med 22. desember

Nostalgisk julemarked på Bærums Verk alle helger frem til jul. På Stortorget i Verksgata finner du både mat, håndarbeid, håndverk og design. Her blir det reinsdyr og slede og hest og vogn i Verksgata. Bærum pikekor synger lørdager kl 13 og søndager kl 15. På Festplassen blir det Bondens marked søndag 1.12., 8.12. & 15.12. Også i år står Stabburskapellet på Bærums Verk smykket til jul og åpent for stillhet og ettertanke. "Julefred i Stabburskapellet" er et tilbud fra Lommedalen menighet. Kapellet ligger like bak Pannekakehuset og har åpent hver lørdag og søndag fra kl 13-16.

JULEUTSTILLING PÅ VÆKERØSTUENE

Åpner 30. november og har åpent alle helger frem til jul

På Trondrud gård kan du oppleve god, gammeldags julestemning.

På Trondrud gård kan du oppleve god, gammeldags julestemning. Foto: FOTO: Anne-Margrethe Malkenes Mathiesen

Alle helgene i desember og frem til jul er det juleutstilling og keramikkutsalg med julekranser på Vækerøstuene, i tradisjonelle og gammeldagse omgivelser m gløgg og pepperkaker. Følgende kunstnere vil presentere sine arbeider: Rein Follestad (tradisjonell keramikk), Randi Kittilsen (tragi-komiske keramikkfigurer), Irene S. Sandved (julekranser og keramikkprosjekter), Nina Olea Hovemoen (fotografier) og Anne Haavind (glassdesign og grafikk).

SMAK AV BLÅ JUL

30. november - 15. desember

På Blaafarveværket kan du få en smak av julen. I Kroa kan du varme deg ved peisen og få servert hjemmelaget julegrøt, julekaker, vafler og lefsekling. Kjøp med deg hjemmelaget julesild på glass, grov julepølse, medisterkaker og leverpostei. Gruvelagret ost og Liereple. Åpne butikker på Værket og Haugfoss.

Les mer: blaa.no

FØRJULSEVENTYRET

Helgene i november og desember

I Henningsvær blir det flere juleaktiviteter frem mot jul. På Damperiet kan du lage gammeldags julepynt. På Lysstøperiet kan du dyppe dine egne lys, og hos Drops kan du male på julehjerter. Hos Micke på Engelskmannsbrygga blir det også mulighet for å lage noe spennende.

Les mer: forjulseventyret.no

TOEN GÅRD

Hver lørdag og søndag til og med 22. desember.

I hovedbygningen er det kunstutstilling og enkel servering mens fjøset byr på kunst, kunsthåndverk, tekstiler, juleartikler, småskalamat og kuriosa.

På Trondrud gård på Jevnaker kan du spise og kjøpe med deg kortreist mat og håndlagde julegaver.

På Trondrud gård på Jevnaker kan du spise og kjøpe med deg kortreist mat og håndlagde julegaver. Foto: FOTO: Anne-Margrethe Malkenes Mathiesen

Les mer: toengaard.no

JULEBYEN

Åpner 5. desember

Inspirert av tyske julebyer, skapte ildsjeler i Egersund en helnorsk variant av konseptet, med den vakre trehusbebyggelsen i Egersund som ramme. Her kan du rusle rundt i koselige smug mellom boder som selger julemat og julegaver; keramikk og glass, treskjærerarbeid, strikk og quilt - varer som du ikke finner i butikker på kjøpesentre. Nyt duften av julegrøt og pepperkaker og få servert gløgg av syngende munker. Nissetog, dukketeater og korsang.

Les mer: julebyen.no

STEMNING I SANDVIKA

13.-15.12

På Julemarkedet i Sandvika skal du kunne finne den hyggelige julegaven til bestemor, den gode maten til julefrokosten og pynten som skaper den gode julestemningen.

Les mer: julemarkedisandvika.no

JUL I SKOGEN

15. desember

Førjulsarrangement 8 og 15 des. m/kanefart, nisser, salgsboder, grøt, julekos, eventystund og julemagi. På Kinnerud gård, Konnerud, Drammen. Åpent kl. 11.-17.

Les mer her

På Stallgården på Eidsvoll Verk er det gammeldags markedsstemning. Servering av vintertoddy og julevafler.

På Stallgården på Eidsvoll Verk er det gammeldags markedsstemning. Servering av vintertoddy og julevafler. Foto: FOTO: PETRA Designkontor

LYSØYSUNDET

10. desember

Julemarkedet i Lysøysundet på Fosenhalvøya i Sør-Trøndelag gjentar suksessen fra i fjor, med aktiviteter for små og store,boder og underholdning.

JULEMARKEDET I TRONDHEIM

13.-22. desember

Velkommen til stemningsfullt julemarked på Torvet 13. - 22. desember 2013. Markedsboder, unike produkter, kafélavvo og kulturprogram med konserter, teater og litteratur i en julepyntet by.

Les mer: julemarkedet-trondheim.no

JULEMARKED I RAKKESTAD

13.-14. desember

Julemarked i Rakkestad sentrum med utstillere, salg av håndverk, juleverksted for barna og underholdning.

JUL I BORGGÅRDEN

15. desember

Inspirert av tyske julebyer har ildsjeler laget en norsk variant i Egersund, full av julestemning.

Inspirert av tyske julebyer har ildsjeler laget en norsk variant i Egersund, full av julestemning. Foto: FOTO: Johan Aakre

Hedmarksmuseet inviterer til jul i borggården. Her blir det juleverksted for ungene, eventyrstund med Nissemor rundt bålet, pil og bueskyting og hesteridning. Museet fyrer opp i bakerovnen fra 1850 og baker brød og steker småkaker. Her kan folk være med å både bake og smake! Stort utvalg av salgsboder.

Les mer: hedmarksmuseet.no

I Røros kan du la deg sjarmere av trange gater, fargerike trehus, snø oppetter veggene, og ikke minst en fantastisk blåtime.

I Røros kan du la deg sjarmere av trange gater, fargerike trehus, snø oppetter veggene, og ikke minst en fantastisk blåtime. Foto: FOTO: Jan Ove Sorken Arbeidets rett

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning