Sommerens fargetrend

Knepet som gjør huset ditt sommerlig

Akkurat nå er en kombinasjon av neon- og sorbetfarger det hotteste du kan tilføre hjemmet ditt. En mester i akkurat dette er interiørblogger Hilde Mork.

NEON- OG SORBETFARGER: Putene på dagesengen er en helig miks av neon- og roligerer sorbetfarger. Flere av putene har Hilde sydd selv. Puten med knappen på er fra Hay.
NEON- OG SORBETFARGER: Putene på dagesengen er en helig miks av neon- og roligerer sorbetfarger. Flere av putene har Hilde sydd selv. Puten med knappen på er fra Hay. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen
Publisert Oppdatert

Interiørblogger Hilde Mork lar jeg gjerne påvirke av trender, særlig når det gjelder farger.

- Jeg liker interiør som er vakkert, velorganisert og levedyktig. Grafiske mønster, mye hvitt, svart, lær med patina og cognac-farget tre er absolutt min greie.

Til daglig jobber Hilde mye med farger som grafisk designer. Det synes i hennes vakre hjem. Midt i blant arvegods og cognacfarget tre, finner vi tekstiler, tilbehør og nips i lysende neon og sorbetfarger. Disse friske detaljene gir hjemmet hennes en sommerlig glød.

INNE OG UTE: Innredningen på terrassen er holdt i samme farger og stil som interiøret i stuen, og terrassen fungerer derfor som en forlengelse av stuen når det er sesong for det.
INNE OG UTE: Innredningen på terrassen er holdt i samme farger og stil som interiøret i stuen, og terrassen fungerer derfor som en forlengelse av stuen når det er sesong for det. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Nytt fokus

Hilde led valgets kval da loftsleiligheten på St. Hanshaugen i Oslo ble for liten. Å bite i det sure eplet ble heldigvis en søt opplevelse likevel.

- Noe motvillig satte jeg meg ned med mannen min for å se på hus i Skien, hvor han er fra. Med nummer to på vei fikk vi et nytt fokus i livet, men inni meg humret jeg litt av svigerfars drømmer om å få oss litt nærmere.

Så dukket det opp et nostalgisk trehus fra 1934. Akkurat passe stort, med hage og garasje. Hilde og mannen Rolf Henning slo til, og hun innrømmer det gjerne, småbylivet var lettere å venne seg til enn hun hadde trodd.

- Det jeg savner mest er kafeene, og det jeg savner minst er det konstante suset av by som stresset meg. Jeg følte at jeg alltid måtte være nydusjet og litt stæsja når jeg gikk ut, at det sjelden var rom for alenetid.

Fra kafébesøk til kaffebesøk

NEON FRISKER OPP: Stilen på soverommet er en blanding av gammelt og nytt. Stolene på enden av sengen reddet mannen Rolf Henning fra sankthansbålet til Hildes grandtante. Med saueskinn fra Ikea er de et varmt innslag i det ellers lyse og rene rommet. Nattbordene er etter Hildes oldemor, de har fått nye marmorplater, og sengeteppet med neonmønster er fra Hay.
NEON FRISKER OPP: Stilen på soverommet er en blanding av gammelt og nytt. Stolene på enden av sengen reddet mannen Rolf Henning fra sankthansbålet til Hildes grandtante. Med saueskinn fra Ikea er de et varmt innslag i det ellers lyse og rene rommet. Nattbordene er etter Hildes oldemor, de har fått nye marmorplater, og sengeteppet med neonmønster er fra Hay. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

Det sosiale livet er fortsatt ofte sentrert rundt en kaffekopp eller flere, men nå i form av mer eller mindre spontane kaffebesøk hjemme i stedet for på kafé.

- Livet som småbarnsforeldre preger oss. I en hektisk hverdag, hvor vi ikke rekker så mye sosialt, er det veldig stas at venner og familie rett som det er stikker innom for litt kaffekos.

At noe måtte gjøres med absolutt alle rom da de tok over huset passet den interiørglade bloggeren perfekt. Hun regner seg selv som en eklektisk bohem med ordenssans.

- Jeg liker interiør som er vakkert, velorganisert og levedyktig. Grafiske mønster, mye hvitt, svart, lær med patina og cognac-farget tre er absolutt min greie.

Bestemor som inspirasjonskilde

Selv om Hilde gjerne lar seg påvirke av trender, er det helst i fargevalg. Bestemor er den store inspirasjonskilden når det kommer til design og gjenbruk. Symaskin og malerkost er viktige hjelpemidler når gamle møbler gjøres om til humørfylte overraskelser.

SOL INNE: Hildes kontor ligger som en forlengelse av stuen. Når hun vil stenge rotet ute og slappe av, kan hun lukke skyvedøren. Putene i sofaen har hun sydd selv, og stolen med skinnfellen er fra Skrot-Tor. Gummikurven til ved er fra Kremmerhuset.
SOL INNE: Hildes kontor ligger som en forlengelse av stuen. Når hun vil stenge rotet ute og slappe av, kan hun lukke skyvedøren. Putene i sofaen har hun sydd selv, og stolen med skinnfellen er fra Skrot-Tor. Gummikurven til ved er fra Kremmerhuset. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Skal du male en stol, så sett gjerne stolen på noe så bena får sveve fritt og kan tørke godt. Sånn unngår du at malingen klumper seg til nederst på bena. Slike klumper kan løse seg opp og lage merker på gulvene.

Med huset fulgte møbler som var forlatt. Noen har fått stå der de alltid har stått, som skjenk og spisebord.

Oppussingen vekket blogginteressen

Hilde er glad i møbler som har en historie å fortelle, og med litt maling har rommet fått et nytt og oppfrisket utseende. En svartmalt vegg gir god dybde i rommet uten at det blir for tungt, mens de brune innslagene av tre og lær mykner opp det svarte og hvite.

- Hvite og svarte gulv gjør så mye med et rom! Åpner opp, luner til og fremhever ethvert møbel. Å leke med store flater er spennende. Bengalakken er min aller beste venn, ler Hilde.

NEON OG SVART: Den ene veggen er svartmalt med tavlemaling, og er en røff kontrast til alt det hvite og lekene i neonfarger.
NEON OG SVART: Den ene veggen er svartmalt med tavlemaling, og er en røff kontrast til alt det hvite og lekene i neonfarger. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

En annen bestevenn er Linn, som hun driver bloggen Dotty Love sammen med. Det hele begynte med ønsket om å holde kontakten selv om de en stund bodde på hver sin kant av landet.

- Vi flyttet begge inn i hver vår nye bolig samtidig. Kreativiteten boblet, og plutselig hadde vi en blogg. Gjennom bloggen kunne vi enkelt inspirere hverandre, og den er med på å utvide horisonten for oss begge. Vi simpelthen elsker prikker, derfor ble bloggenavnet Dotty love.

Nå har Hilde også sin egen blogg; hildemork.com.

Bevarte teakveggene

Trappen mellom hver etasje er bevart nesten som den var. Med teakveggene som går fra gulv til tak, vitner den om tiden da huset ble bygget.

- Teakveggene synes jeg myker opp og gir varme. Snekkerne var superflinke, de flyttet teak opp fra gangen for å få tettet igjen et hull etter en dør. Slik synes jeg vi har klart å bevare noe av husets sjel.

Også badet har elementer fra 30-tallet, og det er det rommet det tok mest tid å sette i stand.

NEON OG HVITT: Både gulv, tak og vegger på barnerommet er malt hvite og fungerer godt som et blankt lerret for fargerike leker og dekor.
NEON OG HVITT: Både gulv, tak og vegger på barnerommet er malt hvite og fungerer godt som et blankt lerret for fargerike leker og dekor. Foto: FOTO: Yvonne Wilhelmsen

- Vi slo sammen tre små rom til ett stort bad. Flisene jobbet jeg lenge for å få tak i. Til slutt fikk vi kjøpt et parti Terrazzofliser fra en hyggelig storleverandør. Vi ville ha nettopp slike fliser fordi det er originalt på inngangstrappen og i kjelleren. Slike fliser har jeg alltid likt siden jeg først så dem i ei gammel blokk i Oslo.

Hilde liker ting som har spor av tiden og er heller ikke redd for nye riper i lakken.

- Det er noe med ting som har levd et liv og patinaen det gir. Jeg syns det er viktig at ting blir brukt og at hjemmet vårt er et sted man kan slå seg løs og nyte livet. Hos oss er det bare å slenge bena på bordet!

Les også:

Slik får du hytte på terrassen

Gjør du dette, trenger du aldri mer å rydde

Møbeltabbene alle gjør

Drømmematerialet snekkeren hater

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning