Test av blendere

Den beste blenderen får terningkast seks

Vi har testet åtte blendere.

Vi har testet 8 blendere
Vi har testet 8 blendere Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

En blender kan brukes til nesten alt. I bruksanvisningen til den ene av modellene står det riktignok at den ikke skal brukes til å blande maling, men hvis vi holder oss til matlaging er blenderen en skikkelig multimaskin enten du skal lage god mat eller godt drikke.

Som for eksempel verdens beste iskaffe.

Panelet

Akurat som når vi testet vaffeljern har vi også denne gangen fått med oss dyktige folk i testpanelet. Morten Leiren er kokk hos Fjelberg fisk & vilt, og Johan Berstrøm er bartender på TGI og undreviser på European Bartender School. Han er i tillegg europamester og har en 4. plass i VM.

Prestasjoner

Vi har vurdert hva blenderen får til, helst uten at vi gir den hjelp med å dytte råvarene ned i kannen. Her er det store forskjeller på prestasjonene. I tillegg kan en blender være strålende på rå grønnsaker og elendig på milkshake.

Det betyr at det lønner seg å ikke bare se på poengsummen, den er kun et snitt av prestasjonene på de forskjellige egenskapene.

Gulrot og Oreokjeks

Vi startet med å kjøre rå gulerøtter, gjorde en bedømmelse, og deretter tilsatte vi vann og gjorde en ny bedømmelse. Vi silte også av gulrotmosen og veide det som lå igjen for å bedømme finheten på massen.

Vi laget puré med erter og Créme Fraiche. Her så vi på om dette ble kjørt til en jevn, grønn puré, uten rester av skall eller hele erter. Deretter kjørte vi kokte poteter og hakket is. Til slutt laget vi en milkshake av vaniljeis, Oreokjeks og melk. Det siste var den desidert vanskeligste øvelsen.

Brukervennlighet

Vi har vurdert brukervennlighet der vi har lagt vekt på betjening, lydnivå og hvor enkelt renholdet er.

Vi har også sett på byggekvaliteten, der vi har vurdert materialvalg i de forskjellige delene.

Vi har også vurdert eventuelle garantier.

Utvalget

Utvalget består av produkter du finner i de store kjedene.

Vi har lagt vekt på selve prestasjonene, brukervennlighet og kvalitet. Pris er ikke vurdert.

Poeng

Alle blenderne er vurdert på en skala fra en til seks der seks er best. Vi har brukt hele skalaen.

Det betyr at den blenderen som har fått seks eller ett poeng er den beste og dårligste kun med utgangspunkt i dette utvalget.

Les også:

Test av brødristere

Test av vannkokere

Slik får du plass til alle gjestene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen