Oppussing av kjøkken

Dette kjøkkenet kostet 3000 kroner

En tilfeldig titt på finn.no og litt maling resulterte i et helt nytt kjøkken.

BONDEBLÅTT: Den friske blåfargen og det gråbeige gulvet gir en harmonisk og rustikk følelse. Hytteeierne fikk ideen til den skråstilte komfyren fra et kjøkken i Hytteliv. Med den får de utnyttet benkeplassen maksimalt.
BONDEBLÅTT: Den friske blåfargen og det gråbeige gulvet gir en harmonisk og rustikk følelse. Hytteeierne fikk ideen til den skråstilte komfyren fra et kjøkken i Hytteliv. Med den får de utnyttet benkeplassen maksimalt. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
Publisert Oppdatert

Da Linda og Kjetil Birkeland skulle pusse opp den gamle hytta si fra 1800-tallet, var det helt tilfeldig at kjøkkenet ble det første rommet de tok fatt på. Planen var nemlig å gjøre alt ferdig utendørs før de satte i gang med interiøret. En tilfeldig titt på finn endret derimot disse planene.

- Jeg syntes kjøkkenet vårt var så lite hyggelig slik det var. Så jeg tittet på finn.no en dag, og kom over et brukt furukjøkken som jeg tenkte kunne passe perfekt, forteller Linda.

Linda og Kjetil kontaktet selgeren og kjøkkeninnredningen ble deres for den nette sum av 3000 kroner.

Perfekt passform

Det gamle campingkjøkkenet ble revet ut, og det nye ble satt inn.

Kjøkkenet passet perfekt, og bare to skap var overflødige. Disse har de etterhvert tenkt å bruke på badet, når det skal fornyes.

De hvite knottene på skapene er fra Ikea, mens de på skuffene har Linda og Kjetil kjøpt på Biltema.

KOSELIG INNREDNING: Kjøkkenhåndkle og hvite oppbevaringsesker, prikkete mugge og hvite skåler, kopper og krukker med tekst fra forandring fryder på landet. Blått- og oransjemønstrede Korento skål og kopper fra Ittala.
KOSELIG INNREDNING: Kjøkkenhåndkle og hvite oppbevaringsesker, prikkete mugge og hvite skåler, kopper og krukker med tekst fra forandring fryder på landet. Blått- og oransjemønstrede Korento skål og kopper fra Ittala. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
KOSELIG KROK: Møblene på kjøkkenet sto tidligere i stuen til Kjetils farfar. Nå har de fått nytt liv på Gyland. Det er faren til Kjetil som har laget de nye vinduene og dørene i hytta.  Kakefat, lyslykter med hjerte. potteplanter, sinkmugge og rund lykt fra forandringfryder på landet.
KOSELIG KROK: Møblene på kjøkkenet sto tidligere i stuen til Kjetils farfar. Nå har de fått nytt liv på Gyland. Det er faren til Kjetil som har laget de nye vinduene og dørene i hytta. Kakefat, lyslykter med hjerte. potteplanter, sinkmugge og rund lykt fra forandringfryder på landet. Foto: FOTO: Per Erik Jæger

Nytt med maling

De ønsket å male det trehvite kjøkkenet, og fant fargen de ønsket, Bondeblå, på et kjøkken avbildet i Hytteliv.

Linda har brukt den samme fargen på noen gamle småmøbler og tilbehør til kjøkkenet. Hun har også hentet frem blåfargen i gardiner og tekstiler. Resultatet er et landlig og gjennomført kjøkken.

Gulvet var skjevt og ujevnt, så de bestemte seg for å legge gulvbelegg. Fargen ble valgt på bakgrunn av blåfargen på skapene. Vegger og tak ble malt hvitt for å skape en lys og diskré bakgrunn.

Dermed hadde Linda og Kjetil et flunkende nytt kjøkken for en rimelig penge.

Slik får du stilen

NOSTALGISKE ESKER: De søte eskene fikk Linda og Kjetil til bryllupet sitt for ti år siden. De har vært brune, men Linda har malt dem i samme farge som kjøkkenet.
NOSTALGISKE ESKER: De søte eskene fikk Linda og Kjetil til bryllupet sitt for ti år siden. De har vært brune, men Linda har malt dem i samme farge som kjøkkenet. Foto: FOTO: Per Erik Jæger
GAMMEL KRAKK BLE NY:
Krakken sto på hytta da hytteeierne kjøpte den. Linda har gitt den samme farge som skapene, og malt på blomster med sjablong. Kjøkkenredskapene er arvet av Kjetils bestemor.
GAMMEL KRAKK BLE NY: Krakken sto på hytta da hytteeierne kjøpte den. Linda har gitt den samme farge som skapene, og malt på blomster med sjablong. Kjøkkenredskapene er arvet av Kjetils bestemor. Foto: FOTO: Per Erik Jæger

Falt den landlige stilen på det bondeblå kjøkkenet i smak kan den gjenskapes med tekstiler og tilbehør i samme stil.

La grått, beige og bondeblått være gjennomgående farger og frisk opp med elementer i rødt og oransje.

Fargekoder

Kjøkken: Lady interiør tre akryl, 5816-B26G 0263. Blandet med Jotun multicolor.

Vegger, tak og møbler: Lys antikk

Brukte kjøkken til salgs

Skal du pusse opp kjøkkenet ditt hjemme eller på hytta kan det være smart å sjekke ut brukte alternativer på nett.

FARGEKLATTER: Frisk opp kjøkkenet med servise, kopper og annet tilbehør i en sprek turkis eller rødoransje farge. Kopper og servise fra Ittala, gryte av steintøy og morter fra bastian.no.
FARGEKLATTER: Frisk opp kjøkkenet med servise, kopper og annet tilbehør i en sprek turkis eller rødoransje farge. Kopper og servise fra Ittala, gryte av steintøy og morter fra bastian.no. Foto: FOTO: Produsent
TØFT TILBEHØR: Rustikt treverk og sink gir et røft og landlig preg til kjøkkenet. Den tidsriktige bondeblåfargen harmonerer fint med gråtoner. Sidebord, klokke og skrin fra bloomingville, skjærebrett og lampe fra HK Living.
TØFT TILBEHØR: Rustikt treverk og sink gir et røft og landlig preg til kjøkkenet. Den tidsriktige bondeblåfargen harmonerer fint med gråtoner. Sidebord, klokke og skrin fra bloomingville, skjærebrett og lampe fra HK Living. Foto: FOTO: Produsent
NYE TEKSTILER: Hent opp blå, grå og beigetonene i tepper, gardiner, kjøkkenhåndklær og brikker. Plastmatte fra pappelina, kjøkkenhåndkle fra house doctor, blomstrete tekstil fra borge, stråmatter fra lexington, stripete tekstil fra agpehrson.
NYE TEKSTILER: Hent opp blå, grå og beigetonene i tepper, gardiner, kjøkkenhåndklær og brikker. Plastmatte fra pappelina, kjøkkenhåndkle fra house doctor, blomstrete tekstil fra borge, stråmatter fra lexington, stripete tekstil fra agpehrson. Foto: FOTO: Produsent

Et søk på finn.no viser at det finnes mange kjøkken til salgs.

Kvalitetskjøkken fra kjente leverandører selges til en rimelig penge. Legger du i litt penger til maling kan du få et helt nytt og personlig kjøkken i den stilen du selv ønsker.

Les også:

Hver kubikkcentimeter er utnyttet på dette kjøkkenet

Sjekk ut de nyeste kjøkkenmodellene

KJØP RIMELIG KJØKKEN: På finn kan du finne rimelige kjøkken fra kjente leverandører som HTH, Sigdal og Huseby.
KJØP RIMELIG KJØKKEN: På finn kan du finne rimelige kjøkken fra kjente leverandører som HTH, Sigdal og Huseby. Foto: FOTO: finn.no

Du kan trekke kjøkkenbenken opp på veggen

Stor test av søtpålegg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning