Test: Kenwood vs. Kitchenaid

Billigst og best!

Vi hardtestet Kenwood mot Kitchenaid.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Maskinene er testet av kjøkkensjef Victor Ramos fra ISS, som styrer kjøkkenet i Egmont-bygget. Han har ansvar for å servere opp til 400 mennesker lunsj hver dag og har i to uker brukt maskinene til kjøkkenets daglige gjøremål. I disse to ukene brukte kokkene kun disse maskinene.

Kjøkkensjefen har gitt maskinene terningkast i syv ulike kategorier; pisking, visping, blanding og elting av deig, sprut og søl og brukervennlighet. Ettersom maskinene har to ulike egenskaper i form av at den ene kan lage puré og den andre kutte og raspe, har de der fått hvert sitt terningkast.

En god kjøkkenmaskin kan hjelpe deg med en rekke arbeidskrevende oppgaver på kjøkkenet, men det kan være en dyr investering, og det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge.

Ofte står valget mellom Kenwood og Kitchenaid, derfor har kjøkkensjef Victor Ramos i Egmont testet nettopp disse to maskinene på sitt kjøkken. Ramos og hans ansatte lager lunsj til drøyt 400 personer hver dag.

Modellene vi testet var Kenwood Chef Sense XL 6,7 L og KitchenAid Artisan Kjøkkenmaskin 6,9 L.

Victor Ramos var imponert over hvor bra begge maskinene klarte seg, men har helt klart en favoritt.

- Brukervennlighet er det viktigste

- Det er viktig for oss at en kjøkkenmaskin har så mange egenskaper som mulig, sånn at vi slipper å bruke mange forskjellige maskiner. At den både kan kutte og vispe. Og så skal den være lett å rengjøre, sier Ramos.

Det finnes nemlig nok av kjøkkenredskaper man ikke har bruk for. Han understreker også at det er viktig at maskinen er enkel å forstå.

- Dette er viktig i og med at vi er så mange som bruker den. Så må ikke for eksempel vikarene hente meg hver gang de skal bruke maskinen, sier kjøkkensjefen.

Derfor ble Kenwood kjøkkensjefens favorittmaskin.

- Kenwood-maskinen, som jeg likte best, er jo nærmest en proff maskin. Det var ikke så store forskjeller fra den til dem vi vanligvis bruker. Spesielt når det gjelder visping og stødigheten. Dette er en veldig stødig maskin, sier Ramos.

Vinner på design

Det er en grunn til at Kitchenaid ofte pryder boligreportasjer, og den vinner helt klart på design, men ellers er det Kenwood som soleklart stikker av med seieren.

Kenwooden er stødigere, mer brukervennlig og søler ikke like mye som Kitchenaid-maskinen.

- Men for all del, begge maskinene er gode og Kitchenaiden er mer enn bra nok for et hjemmekjøkken, sier Ramos.

Han kan opplyse om at det ikke har vært noen problemer med noen av maskinene.

Fikk kjørt seg

På de to ukene Victor Ramos brukte maskinene på kjøkkenet, fikk begge maskiner kjørt seg grundig.

Maskinene ble brukt til pisking og visping da kjøkkenet lagde marengs, tiramisu og sjokolademousse til rundt 400 personer.

- Kitchenaiden er ekstremt raskt, men Kenwooden søler mindre, sier Ramos.

Maskinene ble også brukt til å blande og elte deigen da storkjøkkenet skulle bake focaccia.

Stødigere på store mengder

- Her ser man godt at Kenwooden er stødigere enn Kitchenaid når mengdene blir litt større, sier Ramos.

Kenwooden blendet to kilo jordbær og fem kilo bananer til smoothie og Kitchenaid raspet blant annet fem kilo agurk til tzatsiki.

- Vi brukte Kitchenaid til å forberede salatbaren. Det går veldig fort å bytte fra rasp til knivblad, og det gikk raskt å demontere for skyll innimellom de ulike grønnsakene, sier Ramos.

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Kenwood Chef Sense XL 6,7 L

Veil. pris: 5990

Les hele testen

KitchenAid Artisan Kjøkkenmaskin 6,9 L

Veil. pris: 9669

Les hele testen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning