Pynt til jul

Julestemning i knallfarger

Sterke, utradisjonelle farger egner seg også som julepynt. Se bildene.

UTRADISJONELT: Stylisten pynter med mange farger til jul.
UTRADISJONELT: Stylisten pynter med mange farger til jul. Foto: Siri Møller
Publisert Oppdatert
ELSKER KNALLFARGER: Interiørstylist i firmaet Drømmefabrikken, Christine Hærra.
ELSKER KNALLFARGER: Interiørstylist i firmaet Drømmefabrikken, Christine Hærra. Foto: Foto: Siri Møller

Interiørstylist Christine Hærra slår seg løs med sterke, utradisjonelle farger når julen ringer inn.

I år har hun likegodt skrevet JULEBALL på veggen med store, rosa trebokstaver.

Les også: Jul i naturens farger

Ball, glitter og fest

- Det er fordi jeg synes julen skal være litt ball, glitter og fest! Bokstavene har jeg kjøpt på Sally Ann og malt knallrosa selv. Litt glitter kunne jeg heller ikke dy meg for. Jeg bruker også neonrosa papir på pakkene, slik at de står i stil, forteller hun.

Selv om hun elsker juletradisjoner, som engelsk julekake, nøtter, bær, frukt og konjakk, er hun ikke tilhenger av tradisjonell julepynt.

Les også:

Disse harde pakkene ønsker vi oss

Lettvinte rengjøringstips til jul

KNÆSJ JUL: Trebokstaver fra Fretex på veggen eller julekuler i knæsje farger er topp. Også kontraster, som neonbrettet fra Hole design med gamle, klassiske porselenskopper på, skaper en super effekt. Messingkransene med bjeller og den gule lysestaken er fra R.O.O.M., lampen i taket heter Titania og er fra Luce Plan.
KNÆSJ JUL: Trebokstaver fra Fretex på veggen eller julekuler i knæsje farger er topp. Også kontraster, som neonbrettet fra Hole design med gamle, klassiske porselenskopper på, skaper en super effekt. Messingkransene med bjeller og den gule lysestaken er fra R.O.O.M., lampen i taket heter Titania og er fra Luce Plan. Foto: Foto: Siri Møller

- Du finner ikke mye av den typiske pynten hos meg, som nisser og sånt. Jeg liker å bruke julepynt som ikke egentlig er det, noe som overrasker litt. Knæsje farger er tingen. Neste år satser jeg kanskje på lyseblått, sier hun.

JULEPAKKER: Også julegavene får knallrosa papir i år.
JULEPAKKER: Også julegavene får knallrosa papir i år. Foto: Foto: Siri Møller
KOPPER OG SMÅ FIGURER: Gamle kaffekoper og små, søte Erzebirge-figurer fra Abeline Interiør gir en spesiell effekt på det neonrosa brettet.
KOPPER OG SMÅ FIGURER: Gamle kaffekoper og små, søte Erzebirge-figurer fra Abeline Interiør gir en spesiell effekt på det neonrosa brettet. Foto: Foto: Siri Møller

Virkningsfullt

Christine liker å konsentrere seg om ett "pyntetema" om gangen.

- Hvis jeg først skal bruke pynt, liker jeg å bruke ett element flere ganger, gjerne samlet i grupper. Slik blir det ekstra virkningsfullt. Jeg synes det er veldig fint med noen få store ting, i stedet for mange små, sier hun.

I år er det bjellekranser i metall for alle pengene. Ellers er hun glad i å lage grupper av små tre- eller plastfigurer, dyr og mennesker, for å live litt opp i huset.

- Du kan kanskje kalle dem alternative julekrybber. Siden vi har barn i huset, bruker vi smurfer, legomenn og litt lekne elementer, smiler hun.

Les mer på Klikk.no:

De verste julebordstabbene

Nå er hyttene på biligsalg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning