Sommerhus

Fant sommerhuslykken i The Hamptons

Bli med inn i designduoens nyrenoverte hus i den lille Kardemommebyen utenfor New York.

SOMMERHUS: Bernt Heiberg, Bill Cummings og Jack Russell-terrieren Flink nyter livet på verandaen i Sag Harbor.Huset ser ut slik det har gjort siden 1880, med shingelkledning og gyngestoler på verandaen.
SOMMERHUS: Bernt Heiberg, Bill Cummings og Jack Russell-terrieren Flink nyter livet på verandaen i Sag Harbor.Huset ser ut slik det har gjort siden 1880, med shingelkledning og gyngestoler på verandaen. Foto: FOTO: Keith Scott Morton
Publisert Oppdatert
SOMMERHUS: Huset ser ut slik det har gjort siden 1880, med shingelkledning og gyngestoler på verandaen. Et idyllisk hus kan lett oppleves som for søtt. Bernt og Bill har unngått dette ved noen enkle grep; svært høye lister,hvite vegger uten dekor og mørkpigmentert gulvvoks. De enkle stolene i shaker-stil er kjøpt i nærområdet.
SOMMERHUS: Huset ser ut slik det har gjort siden 1880, med shingelkledning og gyngestoler på verandaen. Et idyllisk hus kan lett oppleves som for søtt. Bernt og Bill har unngått dette ved noen enkle grep; svært høye lister,hvite vegger uten dekor og mørkpigmentert gulvvoks. De enkle stolene i shaker-stil er kjøpt i nærområdet. Foto: FOTO: Keith Scott Morton

Mange som bor i byen drømmer om den perfekte sommerhytta å reise til i helgene.

Og kanskje er ikke drømmen så langt unna rekkevidde?

Noen finner sommerparadiset sitt et par timer unna Oslo.

Men for Bernt Heiberg og William Cummings er situasjonen en litt annen. De bor nemlig i New York.

Kjendisenes drømmested

Weekendene deres er blitt ganske ovale etter at huset ytterst på Long Island ble ferdig. Magasinet Maison har besøkt dem på den eksklusive ferieadressen.

- Vi drar fra Manhattan torsdag kveld og er tilbake i byen mandag morgen. I New York jobber vi, her ute lever vi. Idet vi krysser broen over til The Hamptons og kan se havet, kjenner jeg at jeg puster friere og skuldrene senker seg, sier Heiberg.

Det er egentlig ganske fantastisk at interiørdesignerparet har fått kloa i et av de originale husene her ute.

USAs rike og berømte slåss om å få en flik av disse svært sjeldne og ettertraktede eiendommene, og prisene har nådd astronomiske høyder.

Sommerhus

1880-tallshuset i viktoriansk stil hadde vært bebodd av en eldre person med lokal tilknytning, og en av områdets celebriteter kjøpte dødsboet med tanke på at barna skulle ha et hus i nærheten av hennes egen herskapsbolig.

Men tilfeldighetene ville det slik at planene ikke ble noe av – og hun solgte huset til Heiberg og Cummings. Lykke!

Huset var ganske nær sitt opprinnelige utgangspunkt, og Heiberg forteller at de har renovert med respekt og en nennsom hånd.

- Men slike hus kan lett bli for søte hvis man er for nostalgisk, sier han.

Spiser lunsj med kjendisene

- Vi gjorde derfor noen grep for å stramme opp, forstørret noen elementer og fjernet andre. Slik er det blitt et vakkert, uformelt og uendelig sjarmerende hus, der man lever i nåtiden, men med respekt for fortiden, påpeker han.

- Livet her ute er som i en drøm, sier Heiberg.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SOMMERHUS: Kjøkkenet er plassert i et tilbygg ut mot bakhagen. Glassvegger med sorte jernrammer er et grep Heiberg Cummings gjerne bruker for å skape kontakt mellom inne og ute. Hagen er delt i to deler av en buksbomhekk.Trappen fører ned til et nytt vaskerom. Lampene i tradisjonell design kler husets karakter. ”Slakterblokken” er laget som forlengelse av trappen ned til vaskerommet, og under denne har Flink sin matstasjon.
SOMMERHUS: Kjøkkenet er plassert i et tilbygg ut mot bakhagen. Glassvegger med sorte jernrammer er et grep Heiberg Cummings gjerne bruker for å skape kontakt mellom inne og ute. Hagen er delt i to deler av en buksbomhekk.Trappen fører ned til et nytt vaskerom. Lampene i tradisjonell design kler husets karakter. ”Slakterblokken” er laget som forlengelse av trappen ned til vaskerommet, og under denne har Flink sin matstasjon. Foto: FOTO: Keith Scott Morton

- Vi trenger ikke bil, alt er i gangavstand; vi tar gjerne frokosten ute på verandaen og vinker til naboene som vi har et godt, men ikke for tett forhold til. Så kan vi pakke lunsjkurven, ta ettermiddagskaffen i båten og se solen synke i havet, forteller han.

Byen har tiltrukket seg mange kunstnere, og hovedgaten er fylt av gallerier og hyggelige, små butikker.

Tradisjonsrike American Hotel står slik det alltid har gjort og er samlingssted for de mange celebritetene i området, kjent som det er for sin gode atmosfære, fremragende mat og særdeles velutstyrte vinkjeller. Her blir det minst én lunsj hver helg for Heiberg, Cummings og venner.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Legg merke til

  • Hvordan bruk av høye lister gir rommene ekstra særpreg.
  • De mørke gulvene som skaper dybde mot det hvite.
  • Kontraster; fint mot røft, gammelt mot nytt.
  • Den sammenhengende fargeskalaen som skaper fin harmoni fra rom til rom.
  • Gjennomgående materialbruk i hele huset.
LYST: Det store soverommet er opplyst av enkle lamper med glødepærer a la Edison og leselamper ved sengen. Brede gulvplanker er innsatt med mørkpigmentert voks. Kommoden er hollandsk, mens de antikke lokkeendene oppå er amerikanske. Over windsorstolen henger et nytt trykk i en gammel ramme. Bernt påstår han er allergisk mot harde møbler. Han tar heller jobben med å riste opp store dunputer i sofaen enn å sitte vondt.
LYST: Det store soverommet er opplyst av enkle lamper med glødepærer a la Edison og leselamper ved sengen. Brede gulvplanker er innsatt med mørkpigmentert voks. Kommoden er hollandsk, mens de antikke lokkeendene oppå er amerikanske. Over windsorstolen henger et nytt trykk i en gammel ramme. Bernt påstår han er allergisk mot harde møbler. Han tar heller jobben med å riste opp store dunputer i sofaen enn å sitte vondt. Foto: FOTO: Keith Scott Morton

Dette er Hamptons

Ytterst ute på Long Island utenfor New York ligger The Hamptons – som en odde med strender på begge sider og en perlerad av vakre småbyer som Southampton, Montauk og Sag Harbor.

Det fantastiske lyset her ute har alltid tiltrukket seg mange kunstnere.

Her lever fastboende håndverkere og fiskere side om side med ”the rich and famous”.

Eiendomsprisene er astronomiske, samtidig som mye av sjarmen med området er den enkle og avslappede livsstilen.

NOSTALGISK: Husets to bad er utstyrt med hvite metrofliser og sorte fuger på veggene, mens gulvet har sekskantede ”penny tiles”. Dette badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet og har frittstående badekar med løveføtter. Alle armaturer er i nostalgisk stil.
NOSTALGISK: Husets to bad er utstyrt med hvite metrofliser og sorte fuger på veggene, mens gulvet har sekskantede ”penny tiles”. Dette badet ligger i tilknytning til hovedsoverommet og har frittstående badekar med løveføtter. Alle armaturer er i nostalgisk stil. Foto: FOTO: Keith Scott Morton

Her kan du oppleve Calvin Klein, Jerry Seinfeld eller Donna Karan ved siden av deg på kafeen eller i kassakøen.

Sag Harbor ligger skjermet til mellom Atlanterhavet og Long Islandsundet.

Indianerne som opprinnelig bodde her, kalte Sag Harbor for Weg-wag-onuch (landet ved enden av bakken).

Byen regnes som en av de mest interessante i området på grunn av sin historikk og den høye andelen kunstnere og forfattere.

På begynnelsen av 1800-tallet var Sag Harbor blant verdens tre viktigste hvalfangerbyer og opplevde en enorm velstand, noe som fortsatt tydelig kan ses gjennom den varierte arkitekturen i byen.

 

Kilde: Kelly Killoren Bensimon; In the spirit of the Hamptons. Assouline.com

ÅPEN LØSNING: Et av de få bygningsmessige inngrepene var å åpne opp mellom entré og stue. Det er like gardinoppheng med enkle jernstenger i alle rom. Flanellsfôrede lingardiner luner når det blåser kaldt inn fra Atlanterhavet. Stuens møbler er en fin blanding av sofa og stoler i nyproduksjon for Heiberg Cummings og antikviteter fra USA, Frankrike og Sverige. Teppet foran sofaen er i ull og silke, bestilt i nøyaktig samme grånyanse som sofaen. Et nytt brettbord i eik og jern står som en fin kontrast til møblene for øvrig.
ÅPEN LØSNING: Et av de få bygningsmessige inngrepene var å åpne opp mellom entré og stue. Det er like gardinoppheng med enkle jernstenger i alle rom. Flanellsfôrede lingardiner luner når det blåser kaldt inn fra Atlanterhavet. Stuens møbler er en fin blanding av sofa og stoler i nyproduksjon for Heiberg Cummings og antikviteter fra USA, Frankrike og Sverige. Teppet foran sofaen er i ull og silke, bestilt i nøyaktig samme grånyanse som sofaen. Et nytt brettbord i eik og jern står som en fin kontrast til møblene for øvrig. Foto: FOTO: Keith Scott Morton

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning