Juletradisjoner

Slik pynter bloggerne til jul

Tradisjonelt rødt, naturlige innslag og levende lys. Det er innholdet i årets julepynt.

RØDT: Du trodde kanskje det var mest trendy med blått, sølv og hvitt? Neida, rødt er fortsatt med i huset når det pyntes til jul.
RØDT: Du trodde kanskje det var mest trendy med blått, sølv og hvitt? Neida, rødt er fortsatt med i huset når det pyntes til jul. Foto: Styling/foto: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle
Publisert Oppdatert
BRUK NATUREN: Ida oppfordrer deg til å bruke naturen når du skal pynte til jul.
BRUK NATUREN: Ida oppfordrer deg til å bruke naturen når du skal pynte til jul. Foto: FOTO: isabellas.dk

Ida Mikalsen er kvinnen bak den populære bloggen Put it in a box. Og for henne er det rødt, romantisk, nostalgisk og humoristisk som gjelder.

- Jeg forsøkte meg ett år på hvitt og sølv, men det fungerte ikke for meg. Jeg liker julepynt med tradisjoner. Jeg ønsker å skape minner for barna, som de kjenner igjen jul etter jul. Samtidig må jeg innrømme at jeg ikke er så begeistret for alle nissene mamma og pappa absolutt skulle ha fremme, sier hun til Klikk.no.

La pynten stå i stil

Men etter år med morens nisser kan hun endelig velge selv. Og da finner hun gjerne frem ting som er rød- og hvitprikket, ting med hvit grunnfarge og gjerne røde striper eller ruter.

- Og med humor mener jeg at det er lov å ha innslag av barnslige figurer som bambi, pepperkaker og juletegninger som barna har laget, sier hun.

Ett av hennes beste tips til juledekoreringen er at du gjerne kan ha mye pynt, men at pynten bør stå i stil til hverandre.

- Lag små stillben her og der, slik at inntrykket ikke blir overflødig og rotete. Hold deg gjerne til to eller tre fager. Bruk noe du liker, og føler du får julestemning av. La det være personlig.

Og selvfølgelig må du ha både julemusikk og levende lys.

Bruk naturen

Og har du ikke så mye julepynt, eller vil du rett og slett ikke bruke penger på det, bruk naturen.

- I naturen finner du blant annet mose, kongler og granbar. Kongler kan brukes til mye forskjellig. De kan pyntes med glitter, blondebånd eller andre ting. Granbar henges opp på en krok, sammen med en julekule og litt bånd, sier Ida.

ADVENDTSTAKE: Pynt med Bambi og rødprikkete sopper.
ADVENDTSTAKE: Pynt med Bambi og rødprikkete sopper. Foto: Foto/styling: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

Rettferdig jul

SALLY ANN: Jentene bak Norske Interiørblogger stylet juleutstillingen til Sally Ann.
SALLY ANN: Jentene bak Norske Interiørblogger stylet juleutstillingen til Sally Ann. Foto: Styling/foto: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

Også jentene bak Norske Interiørblogger har startet forberedelsene til jul.

Ann Helen Lund og Solveig Grøvle har laget en egen julestyling for Sally Ann. Sally Ann er Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel.

Lund og Grøvle har satt sammen en rød jul for Sally Ann.

- Den tradisjonelle røde julefargen kombineres her med de enkle, rene formene. Sammen med lille Bambi og rødprikkete sopper (blir vi noengang lei tro?) blir det akkurat passe søtt, veldig stemningsskapende og litt lekent, synes vi. Og om ikke mange dagene skal første lys tennes, vi kan nesten ikke vente, skriver jentene om stylingen.

- Den røde julen handler om barndommens jul, synes vi. Den gangen det alltid var masse snø, og vi leste om Marikken og Lisabet mens vi gledet oss til at Askepott skulle få tre nøtter ned på nesen, vet dere! Vi har lyst til å finne frem den gode stemningen i den røde julen igjen. Slik vil vi ha det til jul, skriver Grøvle og Lund.

Les også:

Slik får du brukt de kule loppene

Dette er de kuleste bloggene

Interiørbloggernes fineste stuer

Kul innredning med gammelt skrot

LEVENDE LYS: Bruk mye levende lys. Bare husk å slukke når du legger deg!
LEVENDE LYS: Bruk mye levende lys. Bare husk å slukke når du legger deg! Foto: Styling/foto: Ann Helen Lund og Solveig Grøvle

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning